Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από αύριο στο Παρίσι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα η ελληνική αποστολή

76men GR-RU

76men GR-RUΣτους ρυθμούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων κινούνται πια οι Έλληνες διεθνείς. Ίσως με κάπως περίεργα συναισθήματα, δεδομένου ότι η οικονομική καχεξία φυσιολογικά επηρεάζει και τις εθνικές ομάδες, ωστόσο πάντα με θετική σκέψη ότι είναι εφικτό να έρθει κάποια διάκριση! Την κορυφαία διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Παρίσι από την προσεχή Δευτέρα έως τις 20 Μαΐου. Την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Λευτέρης Μάκρας και οι αθλήτριες Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου και Αγγελίνα Παπαδάκη. Πλην του Γκιώνη και του Κρεάνγκα, που θα είναι απευθείας στο ταμπλό του απλού, οι υπόλοιποι διεθνείς αναχωρούν αύριο για τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων. Τα παιδιά πάνε στη γαλλική πρωτεύουσα με δικά τους έξοδα και η οικονομική στενότητα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν επέτρεψε ούτε την παρουσία ομοσπονδιακού προπονητή!

Με την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης ήταν από την αρχή σαφές ότι θα πληγούν και τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα κι αυτό το δυσάρεστο σκηνικό αποτελεί μία πρώτη συνέπεια. Η ομοσπονδία δεν συμπεριέλαβε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στον φετινό προϋπολογισμό της και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης τα οκτώ μέλη των εθνικών μας ομάδων μεταβαίνουν με ίδιες δαπάνες στο Παρίσι. Δυστυχώς στην αποστολή δεν υπάρχει ούτε προπονητής, ούτε συνοδός κι απλά σημειώνεται ότι για τους τρεις πρώτους αθλητές και τις ισάριθμες αθλήτριες η διαμονή καλύπτεται από τη διοργανώτρια χώρα.

Το κορυφαίο γεγονός του αθλήματος φιλοξενείται πάλι στο διάσημο Παλέ ντε Μπερσί ύστερα από δέκα χρόνια (όταν αφορούσε και τότε μόνο τα ατομικά αγωνίσματα) και θα συγκεντρώσει περίπου 850 αθλητές κι αθλήτριες από 129 χώρες. Συνολικά είναι η τέταρτη φορά, που το Παρίσι θα διοργανώσει Παγκόσμιο πρωτάθλημα (1934 και 1947 οι πρώτες δύο). Οι αγώνες περιλαμβάνουν το απλό ανδρών, το απλό γυναικών, το διπλό στις δύο κατηγορίες και το διπλό μικτό. Οι έξι από τους οκτώ Έλληνες θα παίξουν προκριματικά γκρουπ στο απλό, ενώ ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα, που θα βρεθούν απευθείας στο ταμπλό, θα μεταβούν στη Γαλλία τη Δευτέρα. Στα διπλά θα γίνουν από την αρχή νοκ άουτ αγώνες. Στο διπλό ανδρών τα ελληνικά ζευγάρια είναι Γκιώνης/Παπαγεωργίου και Κρεάνγκα/Λαγογιάννης, στο διπλό μικτό Παπαγεωργίου/Παπαδάκη, Λαγογιάννης/ Εξάρχου και Μάκρας/Χριστοφοράκη, ενώ στο διπλό γυναικών το μοναδικό μας δίδυμο είναι Χριστοφοράκη/Παπαδάκη. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν επιτρέπεται να συγκροτούνται ζευγάρια από αθλητές ή αθλήτριες διαφορετικών χωρών. Η κλήρωση των αγωνισμάτων γίνεται αύριο Σάββατο.

 

Φωτό: Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου πριν από αγώνα της εθνικής μας ομάδας (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης)

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ