Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου στους παίδες και ο Άρης Βούλας στις κορασίδες κατέκτησαν τον πανελλήνιο τίτλο

Paides DAOT_champions

Paides DAOT_championsΜε τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τον Γ.Σ. Άρης Βούλας ν’ αναδεικνύονται πρωταθλητές Ελλάδας στο ομαδικό παίδων και το ομαδικό κορασίδωνAris Voulas_korasides_champion_2 αντίστοιχα, έκλεισε το μεσημέρι στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το πρώτο κομμάτι του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι τρεις βασικοί αθλητές, που οδήγησαν στο χρυσό μετάλλιο την ομάδα του Ταύρου, επανέλαβαν την περσινή επιτυχία τους, απλά τότε αγωνίζονταν με τα χρώματα του Α.Κ. Ζωγράφου. Το σωματείο της Βούλας απέσπασε τα πρωτεία από τον Α.Ο. Πεύκης ξεκινώντας ως 2ο φαβορί του αγωνίσματος και στον συναρπαστικό τελικό κατέβαλλε τον περσινό πρωταθλητή. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο.

Στα αγόρια ο Δ.Α.Ο. Ταύρου ήταν αρχικά επικεφαλής στο 1ο γκρουπ. Εκεί πρώτευσε με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Αργότερα σχηματίστηκε ταμπλό των «8» όπου απέκλεισε τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά με 3-1 και στα ημιτελικά νίκησε τον Α.Ο. Καρέα με 3-0. Στον τελικό συνάντησε, όπως αναμενόταν τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς κι έπειτα από γερή κόντρα έφτασε στη νίκη με 3-1. Καθοριστική σημασία είχε το τρίτο στη σειρά παιχνίδι, όπου ο Τσόπελας επικράτησε στα πέντε σετ του Δαμιανή. Νωρίτερα η Ελευσίνα είχε πάρει την 1η θέση στο 2ο προκριματικό γκρουπ με δύο νίκες και στο ταμπλό νίκησε αρχικά την Ε.Α. Βόχας με 3-1 και μετά τον Ολυμπιακό, επίσης με 3-1. Ο προπονητής του Δ.Α.Ο. Ταύρου Αλέξης Αρσενιάδης στηρίχτηκε κυρίως στους Νίκο Αντωνιάδη, Ανδρέα Τσόπελα και Γιάννη Πετρόπουλο. Συμμετοχή είχε και ο Γιάννης Βλασσάς. Η Ελευσίνα του Γιάννη Λογοθέτη εκτός από την τριάδα του τελικού (Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Θεράπων Νικολαΐδης) είχε στη σύνθεση και τα αδέρφια Στάμου, τον Κωνσταντίνο και τον Δημήτριο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Ολυμπιακός και η Α.Ο. Καρέα. Οι Πειραιώτες παρέταξαν τους Γιώργο Σταματούρο, Αλκιβιάδη Σταματούρο, Μιχάλη Χατζάκη και Διονύση Γεωργιόπουλο και ο Καρέας τους Νίκο Βλαχάκη, Γιάννη Ράμμο, Δημήτρη Κορδούτη και Χρήστο Αθανασόπουλο.

Στα κορίτσια η πρωτιά κρίθηκε στο διπλό του τελευταίου στη σειρά αγώνα. Εκεί όμως, το δίδυμο της Βούλας ήταν εμφανώς καλύτερο από εκείνο της Πεύκης και τελικά χάρισε το χρυσό μετάλλιο στον Άρη με 3-2. Η πρωταθλήτρια ομάδα προηγήθηκε δύο φορές, ο φιναλίστ ισοφάρισε ισάριθμες με πρωταγωνίστρια τη Ράπτη, όμως το διπλό δεν εξελίχτηκε σε ντέρμπι. Ο τεχνικός υπεύθυνος του Άρη Βούλας βασίστηκε κυρίως στις Στέλλα Πατεράκη, Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και την ομάδα συμπλήρωσαν η Φοίβη Πεχλιβανίδη και η Μαρία Αντωνιάδου. Ο Α.Ο. Πεύκης είχε στη βασική τριάδα τις Κατερίνα Ράπτη, Αναστασία Τσακέτα και Κριστίν Σεβνταγιάν με την τελευταία να κάμπτεται 3-2 από τη Φίσερ όταν το σκορ ήταν 1-1. Ο προπονητής Χρήστος Βατσακλής χρησιμοποίησε και την Τριάδα ντελ Ρόσσο.

Στα προκριματικά ο Άρης Βούλας πρώτευσε στο 2ο γκρουπ με τρεις νίκες. Πέρασε χωρίς αγώνα τον γύρο των «8» και στην 4άδα ξεπέρασε πολύ δύσκολα το εμπόδιο του Ρουφ 80 με 3-2! Η Πεύκη, που ήταν 1ο φαβορί κυριάρχησε στι δικό της γκρουπ με δύο νίκες, μετά είχε byeκαι στα ημιτελικά έκαμψε τον Α.Ο. Διόνυσου με 3-0. Το Ρουφ 80 και ο Διόνυσος μοιράστηκαν την 3η θέση. Το Ρουφ αγωνίστηκε με τις Αλεξάνδρα Τουντακώβα, Βασιλική Τζίμου, Νεραντζιά Μυτακίδου και Παμφίλη Σούντου. Ο Διόνυσος είχε στο ρόστερ τις Αγγελίνα Δεβελέκου, Ελισάβετ Τέρπου και Αφροδίτη Αθανασοπούλου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των παίδων Δ.Α.Ο. Ταύρου-Γ.Α.Σ. Ελευσίς 3-1:

Νίκος Αντωνιάδης-Θεράπων Νικολαΐδης 3-0 (11-6, 11-8, 11-9)

Γιάννης Πετρόπουλος-Γιάννης Σγουρόπουλος 1-3 (11-9, 7-11, 9-11, 2-11)

Ανδρέας Τσόπελας-Στράτος Δαμιανής 3-2 (11-5, 8-11, 10-12, 11-9, 12-10)

Αντωνιάδης-Σγουρόπουλος 3-0 (11-4, 11-4, 14-12)

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των κορασίδων Άρης Βούλας-Α.Ο. Πεύκης 3-2:

Στέλλα Πατεράκη-Αναστασία Τσακέτα 3-0 (11-9, 11-6, 11-7)

Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου-Κατερίνα Ράπτη 1-3 (11-6, 10-12, 7-11, 5-11)

Έλλη Φίσερ-Κριστίν Σερβνταγιάν 3-2 (7-11, 11-6, 8-11, 11-8, 11-7)

Πατεράκη-Ράπτη 2-3 (7-11, 3-11, 11-4, 11-8, 13-15)

Ισαμπάλογλου/Φίσερ-Τσακέτα/Σεβνταγιάν 3-0 (11-6, 11-5, 11-7)

* Μέχρι και την Τρίτη 14 του μήνα παρατάθηκε η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής (μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) στο ατομικό Παναττικό πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων. Θυμίζουμε ότι η ετήσια διοργάνωση της Βούλας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου.

 

Φωτό 1: Ο πρωταθλητής του ομαδικού παίδων Δ.Α.Ο. Ταύρου με τα έπαθλα. Από αριστερά ο Γιάννης Βλασσάς, ο προπονητής Αλέξης Αρσενιάδης, ο Νίκος Αντωνιάδης, ο Ανδρέας Τσόπελας και ο Γιάννης Πετρόπουλος (φωτό του Γρηγόρη Βλασσά).

Φωτό 2: Ο πρωταθλητής Ελλάδας κορασίδων Γ.Σ. Άρης Βούλας σε αναμνηστικό στιγμιότυπο μετά την απονομή. Από αριστερά είναι η Έλλη Φίσερ, ο προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, η Μαρία Αντωνιάδου, η Στέλλα Πατεράκη και η Φοίβη Πεχλιβανίδη (φωτό του Δημήτρη Πατεράκη).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ