Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αθλητές και διοργανωτές τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα στο 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων

Aponomi Veteranon_40-49

Aponomi Veteranon_40-49Σε ιδανικό περιβάλλον και με τις κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες οι βετεράνοι και οι ανεξάρτητοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έδωσαν τη δική τους (όμορφη όπως πάντα) «παράσταση» στο 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Φλώρινας! Έπαιζαν…ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, απόλαυσαν τη συμμετοχή τους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και απέδειξαν ότι η διάθεση για άθληση δεν έχει ηλικίες. Μετείχαν 114 άτομα από τα 127, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στον θεσμό! Στους ετήσιους αγώνες, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της και το πολύ δραστήριο σωματείο Σάρισες Φλώρινας συνέβαλε στην άρτια οργάνωση. Πέρα από τους πανελληνιονίκες στα ατομικά στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου αναδείχτηκαν και οι νικήτριες ομάδες στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α.

Η νέα προσπάθεια για διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην περιφέρεια πέτυχε απόλυτα και το φετινό…ορμητήριο των φίλων του αθλήματος ήταν μία υπέροχη τοποθεσία σε ύψος 680 μέτρων. «Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να δεχτείτε την περσινή πρότασή μας για διεξαγωγή του πρωταθλήματος στη Φλώρινα. Το σωματείο Σάρισες θα συνεχίσει την προσπάθειά του για ανάπτυξη, φέτος είχαμε 60 παιδιά στο πινγκ πονγκ και του χρόνου περιμένουμε περισσότερα και να ξέρετε ότι διοργανώσεις όπως αυτή βοηθούν στην προβολή του αθλήματος στις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του τοπικού συλλόγου Αλέξανδρος Σκλιας στη διάρκεια του δείπνου, που οργανώθηκε το Σάββατο το βράδυ σε ταβέρνα της πόλης για να κάνει ο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. τις απονομές στους νικητές σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο (στο γυμναστήριο δόθηκαν τα έπαθλα στις τρεις εναπομείνασες κατηγορίες της Κυριακής).

Ο πρόεδρος του σωματείου Σάρισες Γιώργος Λυγούρας, που εκπροσώπησε στους αγώνες και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό: «Να μεταφέρω κατ΄αρχήν τους χαιρετισμούς του προέδρου της ομοσπονδίας Μανώλη Κολυμπάδη, που δεν μπόρεσε να παραστεί αλλά και τα συγχαρητήριά του σε όλους αθλητές και διοργανωτές. Στη Φλώρινα ασχολούμαστε έντονα με τον αθλητισμό, δίνουμε το καλύτερο παράδειγμα στη νέα γενιά κι αυτή είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον». Ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. Σταύρος Πλακαντωνάκης ευχαρίστησε τις Σάρισες και τους τοπικούς άρχοντες για τη βοήθεια, αστειεύτηκε λέγοντας πως «όταν με ρώτησαν από τον σύλλογο για παρουσία γιατρού τους είπα να φέρουν…παιδίατρο» και συμπλήρωσε: «Φέτος κάναμε ρεκόρ συμμετοχών κι αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και ώθηση για τη συνέχεια. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να  είμαστε περισσότεροι και στο τραπέζι να μας μείνει χρόνος μετά τις απονομές να χορέψουμε κιόλας». Το «παρών» στη γιορτή, αλλά και στους αγώνες έδωσαν ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, που είναι και υπεύθυνος πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Βασίλης Άμπας.

Να συμπληρωθεί ότι και στη φετινή δεξίωση εκφράστηκε ενδιαφέρον από διάφορες περιοχές για να φιλοξενήσουν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων/ανεξαρτήτων του 2014. Αυτή τη στιγμή είναι στις υποψήφιες πόλεις η Τρίπολη, η Καλαμάτα, το Βραχάτι Κορινθίας, η Λιβαδειά και η Θήβα.

Στην Α’ φάση των ατομικών έγιναν όμιλοι, ακολούθως νοκ άουτ παιχνίδια και καταγράφηκαν πολύ ωραίες αναμετρήσεις με πάθος, σασπένς και θέαμα. Από τις κατηγορίες, που είχαν προκηρυχθεί, δεν έγινε μόνο εκείνη των βετεράνων 65 ετών και άνω και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία αγωνίστηκαν στην 60+. Πριν δούμε όλους τους νικητές στις συνολικά 10 κατηγορίες να σημειώσουμε ότι ο παλιός διεθνής αθλητής Άγγελος Μακρής πήρε 3ο τίτλο στη σειρά (οι δύο προηγούμενοι στην κατηγορία 50-59 ετών), ενώ ο Νίκος Μουχτούρης, ο Παναγιώτης Φωτάκης και η Εμμανουέλα Πετράκη επανέλαβαν στις κατηγορίες τους την περσινή επιτυχία τους στη Θεσσαλονίκη:

Βετεράνων 40-49 ετών:

1. Νίκος Μουχτούρης

2. Γιάννης Τερψίδης

3. Κώστας Σταμνίδης, Ζακ Γαβριηλίδης

Βετεράνων 50-59 ετών: 

1. Ηλίας Βουτσινάς

2. Κώστας Χολής

3. Νικόλαος Δούης, Σταύρος Φραγγινέας

Βετεράνων 60+ ετών:

1. Άγγελος Μακρής

2. Κώστας Σιψάς

3. Στέλιος Μάγκος, Παναγιώτης Παγουρτζής

Βετεράνων Γυναικών, ενιαίας ηλικιακής κατηγορίας:

1. Εμμανουέλα-Ευγενία Πετράκη

2. Ειρήνη Κουτσουπίδου

3. Ελισάβετ Κουκά

Ανεξαρτήτων 18-39 ετών:

1. Παναγιώτης Φωτάκης

2. Χρήστος Λεγάντης

3. Ανδρέας Ιντσίδης, Ζήσιμος Θάνος

Ανεξαρτήτων 40-49 ετών:

1. Αλέξανδρος Κρουτζίνσκι

2. Θεόκλητος Ανθόπουλος

3. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Κυριάκος Λιάσος

Ανεξαρτήτων 50-59 ετών:

1. Ισαάκ Βασιλειάδης

2. Βασίλης Σταματιάδης

3. Γιώργος Βάγιας, Δημήτρης Παρόδος

Ανεξαρτήτων 60+ ετών:

1. Παντελής Θεοδώρου

2. Ηλίας Κουρούδης

3. Πρόδρομος Καρατζάς, Γιάννης Λάμπρου

Ανεξάρτητων Γυναικών, ενιαίας ηλικιακής κατηγορίας:

1. Βασιλική Σταθά

2. Μαρία Παντελάκη

3. Άννα Καζαντζόγλου, Ασπασία Αντωνοπούλου

Μη εν ενεργεία αθλητών 30-39 ετών:

1. Άρης Κατσάβριας

2. Παναγιώτης Καρατζάς

3. Γιώργος Πατρωνίδης, Δημήτρης Ανδρεάδης

Krokodeiloi protathlitesΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ Α.Ο. ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. πρώτευσαν δύο ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα. Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος κυριάρχησαν οι Κροκόδειλοι Φλώρινας κι έτσι έφτασαν φέτος στην κατάκτηση τριών τροπαίων. Προηγήθηκαν εκείνα σε επίπεδο δυτικής Μακεδονίας για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Στην τελική τετράδα πέτυχαν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και πρέπει να σημειωθεί ότι ένας από τους…κροκόδειλους είναι ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών και διεθνής αθλητής Ντανιέλ Τσιόκας! Στη σύνθεση ήταν ακόμα οι: Νίκος Μουχτούρης, Αλέξανδρος Σκλιας, Κυριάκος Λιάσος, Νίκος Δούης και Θωμάς Σούμπασης. Τη 2η θέση πήραν οι ‘Άρχοντες από τη Θεσσαλονίκη με…πέντε Γιάννηδες στο ρόστερ τους. Ήτοι οι Γερογιάννης (σ.σ. χαρά μεγάλη να βλέπεις να γυρίζουν στο άθλημα ύστερα από πολλά χρόνια, ταλαντούχοι αθλητές, που πρωταγωνιστούσαν κάποτε σε νεαρές ηλικίες), Κουρούπας, Κελιαφάνος, Κατσαντώνης και Κανδηράκης. Την 3η θέση κατέλαβε το Πάνθεο με τους Κώστα Κερίμη, Αλέξανδρο Κρουτζίνσκι, Λουκά Γιαλούρη και Παντελή Θεοδώρου, ενώ στην 4η θέση έμειναν οι Αετοί Κομοτηνής.

Στα πλέι οφ του Κυπέλλου μετείχαν τρεις ομάδες και το τρόπαιο κατέκτησε ο Α.Ο. Νέμεσις. Την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, που σημείωσε δύο νίκες, συγκρότησαν ο Ζακ Γαβριηλίδης, ο Χρυσόστομος Μακέδας, ο Ιωάννης Αργυράκης και ο Αντώνης Δημητρίου. Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Καταλύτες, που αγωνίστηκαν μόνο με δύο αθλητές (Κώστας Σταμνίδης, Παναγιώτης Γιάκας) και την 3η θέση οι Δεινόσαυροι Φλώρινας (Θωμάς Ευθυμίου, Κώστας Φωτιάδης, Γιώργος Καλογήρου και Γιώργος Λυγούρας).

              

Φωτό 1: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας 40-49 ετών από τον παλιό πρωταθλητή του Ολυμπιακού Νίκο Σαλάτα. Από αριστερά Ζακ Γαβριηλίδης, Κώστας Σταμνίδης, Νίκος Μουχτούρης και Γιάννης Τερψίδης                                

Φωτό 2: Οι Κροκόδειλοι Φλώρινας στην απονομή των επάθλων του πρωταθλήματος Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., που έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Διακρίνονται οι Νίκος Δούης, Ντανιέλ Τσιόκας, Νίκος Μουχτούρης, Αλέξανδρος Σκλιας και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, που έκανε την απονομή.  Αριστερά δύο αθλητές του Πάνθεο, που κατέκτησε την 3η θέση στο ομαδικό, ο Αλέξανδρος Κρουτζίνσκι και ο Παντελής Θεοδώρου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ