Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέντε Έλληνες στο «κόλπο» της πρόκρισης στον 1ο γύρο του απλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Lagogiannis Papageorgiou_5

Lagogiannis Papageorgiou_5Ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων του Παρισιού είχε πέντε αθλητές να μένουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό του απλού. Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Λαγογιάννης πέρασαν επιτυχώς τη διαδικασία των γκρουπ και αύριο παίζουν στη δεύτερη και νοκ άουτ προκριματική φάση. Η Αγγελίνα Παπαδάκη, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου άρχισαν νικηφόρα την προσπάθειά τους και είναι στο χέρι τους ν’ αναδειχτούν νικήτριες των γκρουπ τους το πρωί της Τρίτης και να περάσουν επίσης στα νοκ άουτ προκριματικά. Ο Λευτέρης Μάκρας πέτυχε νίκη στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διοργάνωση, όμως μία ήττα στον επόμενο αγώνα του στο γκρουπ τον απέκλεισε από τη συνέχεια.

Το ελληνικό ξεκίνημα στο Παλέ ντε Μπερσί περιλάμβανε παιχνίδια για το διπλό μικτό. Για τον προκριματικό γύρο των «128» ο Μάκρας και η Χριστοφοράκη επικράτησαν των Αγκαμιράτ Αλαναζάροφ/Μαχριμπάν Μεχτίγιεβα από το Τουρκμενιστάν με 3-0 σετ (11-4, 11-9, 11-7), όμως λίγη ώρα μετά αποκλείστηκαν στον γύρο των «64» από τους Σλοβάκους Γιάκαμπ Φίγκελ/Εύα Γιούρκοβα με 3-1 σετ (11-6, 5-11, 6-11, 5-11).

Στο απλό ανδρών ο Κώστας Παπαγεωργίου κατέκτησε εύκολα την πρωτιά στο 8ο γκρουπ χωρίς να χάσει σετ. Στο εναρκτήριο ματς κατέβαλλε τον Μαλέκ Ελ Ταβίλ από το Λίβανο με 4-0 σετ (11-4, 11-7, 11-2, 11-5) και στο δεύτερο τον Μπιορν Μούσμπε από τις Σεϊχέλες με το ίδιο σκορ (11-4, 11-3, 11-1, 11-7).

Στον ίδιο δρόμο κινήθηκε και ο Κώστας Λαγογιάννης ως επικεφαλής του 39ου γκρουπ. Το απόγευμα νίκησε τον Άντριου Γκάμπινα από τη Μάλτα με 4-0 σετ (11-2, 11-5, 11-7, 11-4) και το βράδυ τον Κόνορ Έντουαρντς από την Ουαλία επίσης με 4-0 (11-6, 11-5, 11-7, 11-3).

Ο Λευτέρης Μάκρας ήταν επικεφαλής στο 110ο γκρουπ και στο καθοριστικό ματς για την προνομιούχο 1η θέση κάμφθηκε από τον Σλοβάκο Σάμουελ Νοβότα με 4-0 σετ (7-11, 10-12, 5-11, 8-11). Νωρίτερα είχε επιβληθεί του Ανβάρ Καρίμοφ από το Ουζμπεκιστάν με 4-1 (10-12, 11-1, 11-9, 11-6, 11-5).

Στο απλό γυναικών η Αγγελίνα Παπαδάκη κυριάρχησε με 4-0 σετ της Ίντα Ζντάνοβσκα από τη Λετονία στο πρώτο της παιχνίδι για το 39ο γκρουπ (11-5, 11-3, 11-8, 11-6). Αύριο στις 10.15 ώρα Ελλάδας κοντράρει την Κάρμεν Ρίβας από τη Βενεζουέλα και, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια ηττήθηκε από τη Ζντάνοβσκα, είναι μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη Φιλαρέτη Εξάρχου, που είναι επικεφαλής στο 54ο γκρουπ. Σήμερα έκαμψε τη Μπιλιάνα Μλαντένοβα από τα Σκόπια με 4-1 σετ (11-4, 11-3, 12-10, 10-12, 11-3) και αύριο στις 09.30 αντιμετωπίζει την Αντρέα Μοντουφάρ από τη Γουατεμάλα, η οποία το μεσημέρι είχε χάσει από τη Μλαντένοβα.

Η Μαρία Χριστοφοράκη είναι στο 41ο γκρουπ και άρχισε με άνετη νίκη επί της Κέλσεϊ Λε Μεστρέ από το Τζέρσεϊ με 4-0 σετ (11-4, 11-1, 11-9, 11-5). Την Τρίτη στις 10.15 δίνει το καθοριστικό ματς απέναντι στη Τβιν Μουμγιοτζιλιάν από το Λίβανο, που επίσης έχει δύο βαθμούς στο ενεργητικό της.

Από κει και πέρα η αγωνιστική δραστηριότητα των Ελλήνων αθλητών στην αυριανή δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει ακόμα παιχνίδια στο απλό ανδρών, το διπλό ανδρών, το διπλό γυναικών και το διπλό μικτό.

Στο απλό ανδρών ο Παπαγεωργίου έχει bye στον προκριματικό γύρο των «128» και για τους «64» θ’ αντιμετωπίσει στις 18.30 ώρα Ελλάδας τον νικητή από τον αγώνα Μίκελ Χίντερσον (Δανία)-Μπέκτεμιρ Ισμαΐλοφ (Κιργιστάν). Ο Λαγογιάννης θα βρει μπροστά του στις 11.00 τον Γκιλ Μίσελι από το Λουξεμβούργο. Αν επικρατήσει τότε στους «64» θ’ αναμετρηθεί με τον νικητή από την αναμέτρηση Βιάτσεσλαβ Μπούροφ (Ρωσία)-Χαμιντρέζα Ταχερκάνι (Ιράν). Οι αθλητές που θα βρεθούν στους «32» των προκριματικών προκρίνονται στον 1ο γύρο του αγωνίσματος.

Στο διπλό ανδρών οι Κώστας Λαγογιάννης/Καλλίνικος Κρεάνγκα, που είναι δεύτερο φαβορί των προκριματικών, δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι στις 15.15. Απέναντί τους θα βρεθεί το ζευγάρι που θα επικρατήσει από τον αγώνα Αντέμ Ιμάμ/Έντζο Λουμπρόζο (Τυνησία)-Σάμουελ Γκάλβεζ/Εμίλ Σάντος (Δομινικανή Δημοκρατία).

Στο διπλό γυναικών η Αγγελίνα Παπαδάκη και η Μαρία Χριστοφοράκη βρέθηκαν χωρίς αγώνα στον προκριματικό γύρο των «64» κι εκεί θα κοντράρουν στις 14.30 το δίδυμο Μουένα Μοχάμεντ/Αμινάθ Σαρίφ από τις Μαλδίβες, το οποίο προκρίθηκε άνευ αγώνα έναντι των Τσέλσι Έντγκχιλ/Τρενάσε Λοόυε από τη Γουιάνα.

Τέλος στο διπλό μικτό αγωνίζονται στο κυρίως ταμπλό των «128» δύο ελληνικά ζευγάρια. Ο Παπαγεωργίου με την Παπαδάκη αντιμετωπίζουν στις 20.15 τους Γκονζάλο Λορεντζότι/Μαρία Λορεντζότι από την Ουρουγουάη, ενώ ο Λαγογιάννης με την Εξάρχου τους Κιμ Χίοκ Μπο/Κιμ Γιονγκ από τη Βόρεια Κορέα.

ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ ΩΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Ε. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ

Στη Σαγκάη της Κίνας βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Μαζί του είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Χάρης Τσολάκης και Στράτος Καρέτος και σκοπός του ταξιδιού είναι να διαπραγματευτούν με τη νέα χορηγό εταιρεία ενδυμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Ε.Ο.Ε. και να ελέγξουν την ποιότητα των προϊόντων της για τα 29 ολυμπιακά αθλήματα. Μετά την αποχώρηση της Adidas, ο νέος χορηγός είναι η «361 Μοίρες». Η εν λόγω εταιρεία είναι ο νέος κολοσσός της Κίνας στον τομέα αυτό και τώρα αποφάσισε να κάνει και σπόνσορινγκ στην Ευρώπη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας. Η Ε.Ο.Ε. επέλεξε τον Μανώλη Κολυμπάδη για τη συγκεκριμένη δουλειά λόγω της πολύχρονης επαγγελματικής του εμπειρίας στον τομέα του αθλητικού υλικού. Όπως είναι φυσικό με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κίνα και στο περιθώριο των συναντήσεων του εκεί ο επικεφαλής του Δ.Σ. της ομοσπονδίας θα κοιτάξει μήπως μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε επαφή και για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Η επιστροφή του στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης.

 

Φωτό: Ο Λαγογιάννης και ο Παπαγεωργίου, που εδώ διακρίνονται σε παλαιότερο αγώνα με την ομάδα τους, το Πέρα Αθηνών, θέλουν να χαμογελάσουν και αύριο στην καθοριστική δεύτερη προκριματική φάση του απλού 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ