Παρούσα για 5η φορά η Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο Sports Science της I.T.T.F.

Sport Science_Parisi_2013Στο Παρίσι και στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 13ο Διεθνές Συνέδριο αθλητικής επιστήμης. Πρόκειται για εκδήλωση, που σταθερά διοργανώνει η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) πριν από το κορυφαίο αθλητικό event της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και γι’ άλλη μία χρονιά μετείχε από την Ελλάδα ο ομοσπονδιακός περιφερειακός προπονητής Μιχάλης Κατσικαδέλης παρουσιάζοντας μελέτες, που ετοίμασε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο καθηγητής φυσικής αγωγής, που ήταν για 5η φορά από τους εισηγητές, έστειλε στο γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το  σχετικό ρεπορτάζ:

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 50 ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο και η θεματολογία αφορούσε θέματα προπονητικής υψηλών επιδόσεων, ανάλυση αποτελεσμάτων, ψυχολογία του αθλητή κλπ, όλα σε σχέση με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

Στο συνέδριο αυτό η Ελλάδα πήρε μέρος για 5η φορά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θράκης και παρουσίασε δυο μελέτες. Η πρώτη είχε τίτλο «Biorhythmic cycles and winning performance of table tennis players in 2004, 2008 and 2012 Olympic Games», όπου έγινε συστηματική ανάλυση όλων των αποτελεσμάτων από τους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες σε ό,τι αφορά τους βιορυθμικούς κύκλους των αθλητών/τριών και κατά πόσο επηρέασαν την αγωνιστική απόδοση. Η άλλη μελέτη που παρουσιάστηκε είχε τίτλο «The interaction between serves and match winning in table tennis players in the London 2012 Olympic Games» και διερεύνησε τη σχέση που έχει το επιτυχημένο σερβίς και ομοίως η επιτυχημένη υποδοχή με την συνολική επίδοση των αθλητών/τριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετέχει ενεργά τα τελευταία 10 χρόνια στην επιστημονική διερεύνηση του αθλήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Υπεύθυνος όλης της προσπάθειας είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του τομέα προπονητικής Θεόφιλος Πυλιανίδης. Στις μελέτες επίσης συνεργάστηκε και ο Dr. Νικόλαος Μαντζουράνης, ο οποίος συμμετείχε και ως εισηγητής στο σεμινάριο των Ιωαννίνων, που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πέρσι τον Ιούνιο. 

Το επόμενο συνέδριο της Ι.Τ.Τ.F. θα γίνει στην Κίνα.

 

Η φωτό είναι από τις εργασίες του συνεδρίου. Ο Μιχάλης Κατσικαδέλης διακρίνεται στην άκρη δεξιά

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped