Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στον 2ο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για Γκιώνη, Κρεάνγκα

91men GR-RU

91men GR-RUΚάθε αρχή είναι δύσκολη, ειδικά σ’ ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα κατάφεραν ν’ greanka4αποφύγουν τις…κακοτοπιές και να προκριθούν στον 2ο γύρο του απλού στο Παρίσι. Αμφότεροι μάλιστα, έφυγαν νικητές από δυνατές αναμετρήσεις κόντρα σε δύο βασικά στελέχη της εθνικής Ουγγαρίας και τουλάχιστον από το θέμα της πίεσης μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν πιο ελεύθερα τη συνέχεια στη διοργάνωση. Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ξαναπαίζουν αύριο και με τον βαθμό δυσκολίας ν’ ανεβαίνει θα κυνηγήσουν στο αγώνισμα το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.  Ο Κώστας Παπαγεωργίου και η Μαρία Χριστοφοράκη ολοκλήρωσαν την πορεία τους στον 1ο γύρο του απλού και συνεχίζουν πλέον στο ταμπλό του διπλού. Ο πρώτος παίζει αύριο με τον Γκιώνη, ενώ η δεύτερη σήμερα το βράδυ με συμπαίκτρια την Αγγελίνα Παπαδάκη.

Από τα παιχνίδια των Ελλήνων αθλητών στον γύρο των «128» σχηματίσαμε εικόνα μόνο γι’ αυτό του Κρεάνγκα, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από το πρόγραμμα itTV. Ο 41χρονος πρωταθλητής (νούμερο 70 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη), που πριν από δέκα χρόνια κατέκτησε στο Παλέ ντε Μπερσί το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αντιμετώπισε τον Ντάνιελ Ζβικλ (Νο 114) και τον κατέβαλλε με 4-0 σετ. Αγωνίστηκε εξαιρετικά κατά διαστήματα, όμως η επικράτησή του ήταν πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι μπορεί να πιστέψει κάποιος, που δεν είδε τον αγώνα.  Αρκεί να σημειώσουμε ότι το ματς είχε διάρκεια 40 λεπτών! Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Κρεάνγκα (που να θυμίσουμε ότι είχε νικήσει 3-0 τον ίδιο αθλητή τον Μάρτιο στο Σ.Ε.Φ. στην αναμέτρηση Ελλάδας-Ουγγαρίας) είχε ψυχραιμία και διάρκεια στα πιο κρίσιμα σημεία και υπερίσχυσε σε όλα τα αμφίρροπα σετ. Συγκεκριμένα στα τρία πρώτα τα οποία κρίθηκαν στην παράταση, μάλιστα στο 2ο ο πολύπειρος διεθνής μας ήταν πίσω στο σκορ με 6-10. Η επίθεσή του όμως, πήγε αρκετά καλά και χρησιμοποιώντας και το καθαρό μυαλό πήρε τη νίκη και την πρόκριση (18-16, 12-10, 16-14, 11-2). Στο τέλος δέχτηκε και το θερμό χειροκρότημα των Γάλλων φιλάθλων, οι οποίοι δεν ξεχνούν φυσικά τις σπουδαίες εμφανίσεις του το 2003. Στους «64» ο Κρεάνγκα θ’ αναμετρηθεί αύριο στις 21.30 ώρα Ελλάδας με τον Κορεάτη Κιμ Μιν Σέοκ, ο οποίος απέκλεισε, όπως αναμενόταν, τον Άγγλο Άντριου Μπαγκάλεϊ με 4-1 σετ.

Επίσης, στον 1ο γύρο ο Γκιώνης (νούμερο 55 στον κόσμο) αντιμετώπισε τον Ντάνιελ Κοσίμπα (Νο 164) και συνάντησε υψηλά εμπόδια μέχρι να επικρατήσει με 4-2 σετ. Την ικανότητα των Ούγγρων απέναντι σε αμυντικό στυλ παιχνιδιού έδειξε και ο εν λόγω αθλητής φέρνοντας από την αρχή σε δύσκολη θέση τον 1ο Μεσογειονίκη. Ο τελευταίος έχασε στην παράταση το 2ο σετ, όμως δεν έπαθε το ίδιο και στο 4ο και προηγούμενος με 3-1 πήρε και το ψυχολογικό αβαντάζ. Ο Κοσίμπα μείωσε το σκορ και στο 6ο σετ ο Γκιώνης είχε τις κατάλληλες επιλογές στην επίθεση και κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα στην άμυνα (11-7, 11-13, 11-7, 12-10, 7-11, 11-9). Αύριο στις 20.00 δίνει έναν ακόμα αγώνα-πρόκληση στην καριέρα του. Θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον Λευκορώσο «αστέρα» του αθλήματος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και θα επιδιώξει μία ακόμα σπουδαία νίκη, όπως αυτή που πέτυχε επί του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και δευτεραθλητή κόσμου το 2008 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού!

Ο Παπαγεωργίου (Νο 165) ήταν αουτσάιντερ στο παιχνίδι με τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο Τσουμπόι (Νο 79). Θα μπορούσε βεβαίως, να γίνει απειλητικός, το έχει κάνει και με πιο δυνατούς αθλητές, όμως δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης ώστε να ζητήσει κάτι ουσιαστικό. Έχασε με 4-1 σετ (8-11, 5-11, 6-11, 11-4, 4-11) και αποκλείστηκε με την ικανοποίηση ότι πέτυχε τον στόχο της εισόδου στο ταμπλό. Ο Παπαγεωργίου, που έχει κι εκείνος τη δική του πολύ καλή ανάμνηση από το Παλέ ντε Μπερσί, καθώς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 όχι μόνο είχε προκριθεί στον 1ο γύρο, αλλά αμέσως μετά είχε πετύχει ιστορική νίκη με σκορ 4-3 απέναντι στον πρώην «χρυσό» Ολυμπιονίκη, πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης Γιαν Όβε Βάλντνερ από τη Σουηδία!

Στο απλό γυναικών η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 382) αποκλείστηκε φυσιολογικά στον 1ο γύρο από τη Γιαπωνέζα Χιρόκο Φούτζι, που βρίσκεται στο νούμερο 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Απέναντι σε καταξιωμένη στο διεθνές στερέωμα αθλήτρια έκανε την προσπάθειά της, διεκδίκησε γερά το 2ο σετ, ώσπου υποτάχθηκε με 4-0 (5-11, 10-12, 4-11, 7-11). Σε προσωπικό επίπεδο πάντως, ήταν σημαντικό για τη Χριστοφοράκη, που πρώτη φορά στην καριέρα της κατάφερε να προκριθεί στον 1ο γύρο του απλού.

Στο διπλό ανδρών οι Παναγιώτης Γκιώνης/Κώστας Παπαγεωργίου, που είναι απευθείας στο ταμπλό των «64», θ’ αντιμετωπίσουν αύριο στις 14.45 ώρα Ελλάδας τους Βραζιλιάνους Χούγκο Καλντεράνο/Κάζουο Ματσουμότο, που πέρασαν από τη διαδικασία των προκριματικών.

Στο διπλό γυναικών η Αγγελίνα Παπαδάκη και η Μαρία Χριστοφοράκη κοντράρονται σε λίγες ώρες για τον 1ο γύρο με τις Ουγγαρέζες Κριστίνα Τοτ/Τζορτζίνα Πότα.

Στο διπλό μικτό αποκλείστηκε το πρωί και το τρίτο και τελευταίο ελληνικό ζευγάρι, που είχε μείνει στο αγώνισμα. Για τον 2ο γύρο (σ.σ. των «64») ο Κώστας Παπαγεωργίου με την Αγγελίνα Παπαδάκη πήραν το 1ο σετ απέναντι στους δυνατούς Λευκορώσους Πάβελ Πλατόνοφ/Αλεξάντρα Πριβάλοβα, όμως μετά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν καλό ρυθμό και κάμφθηκαν με 4-1 (12-10, 5-11, 3-11, 8-11, 3-11).

 

Φωτό: Αριστερά ο Γκιώνης, δεξιά ο Κρεάνγκα σε πανηγυρικά στιγμιότυπα, που κατέγραψε ο Πέτρος Γιαννακούρης, από φετινούς αγώνες των εθνικών μας ομάδων

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ