Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός στον 1ο γύρο του διπλού για Γκιώνη/Παπαγεωργίου στο Παρίσι

Gio-Papa double

Gio-Papa doubleΤην ευκαιρία να περάσουν στον 2ο γύρο του διπλού ανδρών και να πετύχουν ένα καλό πλασάρισμα έχασαν το μεσημέρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού οι Παναγιώτης Γκιώνης/Κώστας Παπαγεωργίου (φωτό). Οι Βραζιλιάνοι Χούγκο Καλντεράνο/Κάζουο Ματσουμότο, τους οποίους αντιμετώπισαν για τον 1ο γύρο του αγωνίσματος, ήταν ζευγάρι στα μέτρα τους, όμως λύγισαν με 4-2 σετ κι έμειναν πρόωρα έξω από τη συνέχεια. Όλο το ενδιαφέρον για τα ελληνικά χρώματα εστιάζεται πια στους αγώνες του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα, οι οποίοι διεκδικούν απόψε (Πέμπτη) με πολύ δυνατούς αντιπάλους την πρόκριση στους «32» του απλού.  Η αναμέτρηση του Κρεάνγκα με τον Κορεάτη Κιμ Μιν Σέοκ μάλιστα, στις 22.15 ώρα Ελλάδας, θα γίνει στο τραπέζι 2 και θα μεταδοθεί απευθείας από το διαδικτυακό πρόγραμμα itTV.

Ως γνωστόν, ο Γκιώνης και ο Παπαγεωργίου βρίσκονταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «64». Παρότι διαφέρουν πολύ στο στυλ παιχνιδιού τους έχουν καταγράψει διεθνώς αρκετά καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, όμως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν με αποτελεσματικότητα. Έκαναν αγωνιστικές «κοιλιές», απέτυχαν να εφαρμόσουν την τακτική τους και μοιραία ήρθε η ήττα με 4-2. Μετά το 1-1 οι Καλντεράνο/Ματσουμότο υπερτέρησαν κι απλά το ελληνικό δίδυμο πήρε με ανατροπή το 5ο σετ όπου έχανε 3-6. Όλα τα υπόλοιπα αριθμητικά πλεονεκτήματα, μικρά ή μεγάλα, οι Βραζιλιάνοι τα αξιοποίησαν κι αναφέρουμε ενδεικτικά ότι προηγήθηκαν 5-2 στο 3ο σετ, 3-0 στο 4ο και 8-6 στο 6ο…  Στον ατομικό πίνακα αξιολόγησης ο Ματσουμότο είναι στο νούμερο 54 και ο Καλντεράνο στο 261, όταν ο Γκιώνης και ο Παπαγεωργίου είναι αυτόν τον μήνα στο 55 και το 165 αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, η Ιαπωνία…γεύτηκε την πίκρα των δύο πρώτων εκπλήξεων στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και μάλιστα στον 1ο γύρο!!! Ο Τζουν Μιζουτάνι, νούμερο 9 στο ταμπλό, υπέστη ήττα-σοκ από τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ με 4-2 σετ, ενώ η Άι Φουκουχάρα, νούμερο 10 του αγωνίσματος, αποκλείστηκε με το ίδιο σκορ από την Κορεάτισσα Παρκ Σεονγκίε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το Πανελλήνιο Φοιτητικό πρωτάθλημα, το οποίο διοργάνωσαν στο Σ.Ε.Φ. η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.), η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ερευνητικό Κέντρο Παιχνιδιού και Άσκησης- Αμίλλημα. Πήραν μέρος φοιτητές και φοιτήτριες των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά έγιναν και ψυχαγωγικού χαρακτήρα παιχνίδια καθηγητών και εκπαιδευτικών. Επίσης, στο πρόγραμμα υπήρχαν και φέτος οι λεγόμενοι «καινοτόμοι αγώνες», όπου χρησιμοποιήθηκαν τραπέζια χωρίς φιλέ και με μεγαλύτερες αγωνιστικές επιφάνειες. Βεβαίως, τα βασικά αγωνίσματα ήταν το ομαδικό και το απλό και η παρουσία πρωταθλητών του χώρου ανέβασε το αγωνιστικό επίπεδο.

Όλοι οι νικητές:

ΟΜΑΔΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

1η θέση: ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος – Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος – Γεώργιος Μουχθής

2η θέση: ΠΑΠΕΙ (Πανεπιστήμιο Πειραιά): Γεώργιος Μουχτούρης – Αντώνιος Παύλοζας – Παναγιώτης Κούνουπας

3η θέση: Πανεπιστήμιο Πάτρας 1: Αθανάσιος Τσοκανάς – Παναγιώτης Λιάσκος

               Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας 1 (ΕΚΠΑ): Γεράσιμος Παΐζης – Σταύρος Μπαρμπουνάκης

ΑΠΛΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

1η θέση: Βασιλική Γκούρλια (ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ)

2η θέση: Βίκυ Κοντουρά (ΕΜΠ)

3η θέση: Δήμητρα Μπαρνασά (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και Ελευθερία Καλλικατζάρου (ΕΜΠ)

ΑΠΛΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

1η θέση: Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος (ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ)

2η θέση: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ)

3η θέση: Παναγιώτης Κούνουπας (ΠΑΠΕΙ) και Γεώργιος Μουχτούρης (ΠΑΠΕΙ)

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1η θέση: ΠΑΠΕΙ (Πανεπιστήμιο Πειραιά): Γεώργιος Μουχτούρης – Αντώνιος Παύλοζας

2η θέση: ΠΑΠΕΙ-ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο): Παναγιώτης Κούνουπας -Μανουσώφ Στέφανος

3η θέση: ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος – Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

               Πανεπιστήμιο Πάτρας: Αθανάσιος Τσοκανάς – Παναγιώτης Λιάσκος 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ