Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Βόρεια Κορέα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Parisi Nikites_diplo_mikto

Parisi Nikites_diplo_miktoΤο πιστεύετε ή όχι το πρώτο χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού δεν πήγε στην Κίνα! Κατέληξε στη Βόρεια Κορέα, που επιβεβαιώνει τη συνεχή πρόοδό της στην επιτραπέζια αντισφαίριση τα τελευταία χρόνια. Ο Κιμ Χίοκ Μπονγκ και η Κιμ Γιονγκ αναδείχτηκαν το μεσημέρι στο Παλέ ντε Μπερσί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο διπλό μικτό! Η επιτυχία τους μάλιστα, είναι ιστορική, αφού ποτέ άλλοτε δεν είχε εμφανιστεί σε τελικό διπλού μικτού σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ζευγάρι από τη Βόρεια Κορέα! Επιπλέον έγιναν μόλις οι δεύτεροι πρωταθλητές κόσμου από τη συγκεκριμένη χώρα μετά τη Πακ Γιουνγκ Σουν, η οποία έχει δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο απλό γυναικών, από το 1977 στο Μπέρμιγχαμ και το 1979 στην Καλκούτα!

Ο τελικός ήταν κορεάτικη υπόθεση. Ο Κιμ Χίοκ Μπονγκ και η Κιμ Γιονγκ ξεπέρασαν το εμπόδιο των Λι Σανγκ Σου/Παρκ Γιουνγκσούκ από την Κορέα με 4-2 σετ (11-6, 11-8, 11-3, 6-11, 8-11, 11-7). Όσο για τον…καταποντισμό της παντοδύναμης Κίνας; Στο αγώνισμα αυτό δεν είχε καν συμμετοχή στον τελικό, αφού το 1ο φαβορί, ο Γουάνγκ Λικίν με τη Ράο Γινγκβέν έχασαν στον ημιτελικό από τους Λι και Παρκ. Η Κίνα κατακτούσε συνεχώς την πρωτιά στο διπλό μικτό εδώ και 22 χρόνια, από το 1991 και μετά! Η αμέσως προηγούμενη φορά, που βρέθηκε στην κορυφή ζευγάρι από άλλη χώρα ήταν το 1989 στο Ντόρτμουντ όταν πρώτευσαν οι Κορεάτες Γιου Ναμ Κίου/Χιουν Γιανγκχούα. Σημειώστε επίσης ότι από το 2005 έως σήμερα η Κίνα κυριαρχούσε και στα πέντε αγωνίσματα των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και τελευταία φορά, που έφτασε στην 1η θέση άλλη χώρα, ήταν το 2003, επίσης στο Παλέ ντε Μπερσί, όταν ο Αυστριακός Βέρνερ Σχλάγκερ αναδείχτηκε νικητής στο απλό ανδρών! Για να κλείσουμε με το διπλό μικτό το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν στο Παρίσι οι Τσεούνγκ Γιουκ/Γιανγκ Χουατζούν από το Χονγκ Κονγκ.

Στο απλό γυναικών πάντως, η Κίνα ήταν και πάλι ασυναγώνιστη και κατακτά όλα τα μετάλλια. Η Λι Ξιάο Ξια και η Λιου Σιβέν προκρίθηκαν σήμερα στον τελικό ύστερα από γερές κόντρες με τις συμπατριώτισσές τους Ντινγκ Νινγκ και Ζου Γιουλίνγκ αντίστοιχα. Ο τελικός διεξάγεται αύριο στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Η κάτοχος του τίτλου από το 2011 στο Ρότερνταμ, Ντινγκ, που ηττήθηκε με 4-2 σετ και η Ζου, η οποία κάμφθηκε με 4-1, αρκούνται στο χάλκινο μετάλλιο. 

Εξάλλου, στο διπλό ανδρών αναδείχτηκε το ζευγάρι του τελικού. Οι Κινέζοι Χάο Σουάι/Μα Λιν, που είναι 1ο φαβορί του αγωνίσματος, θ’ αντιμετωπίσουν αύριο τους Τσεν Τσίεν Αν/Τσουάν Τσι Γιουάν από την κινεζική Ταϊπέι. Στην 4άδα οι Χάο/Μα απέκλεισαν τους Σεϊά Κισικάουα/Τζουν Μιζουτάνι από την Ιαπωνία με σκορ 4-0 και οι Τσεν/Τσουάν τους Κινέζους Γουάνγκ Λικίν/Ζου Γιου με 4-2 σετ. Οι ηττημένοι των ημιτελικών παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Σήμερα προέκυψαν και τα τέσσερα ζευγάρια, που θα είναι στο πόντιουμ του διπλού γυναικών, και όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχονται όλα από την Ασία. Στον ένα ημιτελικό θα κοντραριστούν οι Γκούο Γιε/Λι Ξιάο Ξια από την Κίνα με τις Φενγκ Τιανβέι/Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη και στον άλλο οι Τσεν Μενγκ/Ζου Γουλίνγκ με τις Ντινκ Νινγκ/Λιου Σιβέν, άπασες από την Κίνα.

Το βράδυ τέλος αναδείχτηκαν οι αθλητές, που πέρασαν στην τελική 8άδα του απλού ανδρών. Από τα αποτελέσματα γίνονται αντιληπτά και τα ζευγάρια των αυριανών προημιτελικών:

Ξου Ξιν (Κίνα)-Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία) 4-0

Κέντα Ματσουντάιρα (Ιαπωνία)-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία) 4-3

Πάτρικ Μπάουμ (Γερμανία)-Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία) 4-1

Ζανγκ Τζικ (Κίνα)-Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία) 4-1

Γουάνγκ Χάο (Κίνα)-Γκάο Νινγκ (Σιγκαπούρη) 4-1

Γιαν Αν (Κίνα)-Τσουάν Τσι Γιουάν (Κινεζική Ταϊπέι) 4-0

Τίμο Μπολ (Γερμανία)-Σεϊά Κισικάουα (Ιαπωνία) 4-0

Μα Λονγκ (Κϊνα)-Κόκι Νίβα (Ιαπωνία) 4-0

                                               

Φωτό: Οι νέοι πρωταθλητές κόσμου στο διπλό μικτό ποζάρουν πανευτυχείς με τα έπαθλα (από το photo gallery της I.T.T.F.) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ