Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προπονητικό σεμινάριο το Σαββατοκύριακο με θέμα Αναπτυξιακή ηλικία στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Ποιες είναι οι γενικές αρχές της προπονητικής στις αναπτυξιακές ηλικίες των παίδων και των εφήβων; Πώς αυτές οι αρχές περνάνε και εντάσσονται στον προπονητικό σχεδιασμό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης; Πότε και πόσο οι αθλητές αυτοί πρέπει να δουλεύουν σε σημαντικά για το άθλημα κομμάτια όπως το σερβίς, την ταχυδύναμη, την αντοχή, την ευλυγισία; Οι απαντήσεις-κατευθύνσεις σε αυτά τα ενδιαφέροντα σημεία είναι ο σκοπός του σεμιναρίου προπονητών, που διοργανώνει στις 10 και 11 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλη του Γένους Σχολή 10, Άλιμος) η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., με θέμα «αναπτυξιακή ηλικία στην επιτραπέζια αντισφαίριση».

Με αυτή την εκδήλωση η ομοσπονδία συνεχίζει το πρόγραμμα σεμιναρίων λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ανάγκη ανάδειξης νέων προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης και την ανάγκη επιμόρφωσης των ήδη υπαρχόντων. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία της ομοσπονδίας με την κατάθεση απλής αίτησης, αλλά και του χρηματικού παράβολου των 15 ευρώ. Η σχετική προθεσμία λήγει αύριο και για να οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή του σεμιναρίου πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον δέκα συμμετοχές.

Το Σάββατο τα μαθήματα θα διαρκέσουν από τις 15:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή από τις 09:45 έως τις 14:00.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θ’ αναπτυχθούν είναι:

– Αναπτυξιακή ηλικία και αθλητισμός, βασικές αρχές προπονητικής

– Προπονητική επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην αναπτυξιακή ηλικία

– Προγραμματισμός προπόνησης, μελέτη περίπτωσης

– Διατροφική υποστήριξη στην αναπτυξιακή ηλικία

Θα δοθεί βέβαια χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα.

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Πάτρας και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Κατσικαδέλης, ο οποίος από την τρέχουσα σεζόν είναι επικεφαλής του τομέα επιμόρφωσης της ομοσπονδίας. Επίσης, κατά τη δεύτερη ημέρα θα μιλήσουν ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ανδρών και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κώστας Βατσακλής και η αθλήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία πριν από λίγους μήνες πήρε το πτυχίο της στη διατροφολογία κι έχει αναλάβει σύμβουλος των διεθνών στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Σ’ αυτούς, που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σεμιναρίου ανελλιπώς, θα χορηγηθούν σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής. Η προκήρυξη, το πρόγραμμα και η φόρμα συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, στη διεύθυνση www.httf.gr.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ