Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους αθλητές με αναπηρίες… περνάει αύριο ο αγωνιστικός λόγος

Mouxthis

MouxthisΜε τη διεξαγωγή του ετήσιου Πανελληνίου πρωταθλήματος οι αθλητές και οι αθλήτριες με αναπηρίες θα βρεθούν αύριο στο αγωνιστικό προσκήνιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Αυτοί οι (αφανείς πολλές φορές) ήρωες της καθημερινότητας θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ειδικές τους ικανότητες στο αθλητικό κομμάτι. Κρατάνε άλλωστε στενή σχέση με το πινγκ πονγκ, το οποίο έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια και στον δικό τους χώρο. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα γίνει στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Πρόκειται να πάρουν μέρος 33 αθλητές κι αθλήτριες από συνολικά 11 σωματεία όλης της χώρας.

Όπως κάθε χρόνο η διοργάνωση περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού και του απλού. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει στις 10.00 με τα ατομικά, ενώ νωρίτερα θα γίνει η διαδικασία της κατηγοριοποίησης των συμμετεχόντων. Οι αγώνες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν από τις 17:00 και άμεσα θ’ ακολουθήσουν οι απονομές.

Οι κατηγορίες των αθλητών είναι συνολικά 11. Πέντε για τους αθλητές με αμαξίδιο (ΤΤ1 έως ΤΤ5), πέντε για τους όρθιους (ΤΤ6 έως ΤΤ10) και η κλάση 11 για τα άτομα με νοητική υστέρηση. Τα σωματεία, που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, είναι: ΠΑΣΚΑ, Σπάρτακος, Φίλιππος, Αιγές, Ζωοδόχος Πηγή, Πήγασος Κυψέλης, Λιμναίοι Καστοριάς, Τριπτόλεμος, Αργώ, Αετοί και Μέγας Αλέξανδρος.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει αναλάβει τη γραμματεία και τη διαιτησία των αγώνων. Σημειωτέον ότι αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει για τους αθλητές με αναπηρίες και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, που θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά (ατομική χρονομέτρηση, δρόμος αντοχής).

 

Φωτό: Ο αθλητής με αναπηρίες Γιώργος Μουχθής σε προσπάθειά του από παλαιότερο αγώνα στο Σ.Ε.Φ. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ