Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ελληνική παρουσία αρχίζει αύριο στη Βρέμη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων

Veteranoi 2011_Liberec

Veteranoi 2011_LiberecΔύο εβδομάδες μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Φλώρινας βετεράνοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης…σπεύδουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους και στη διεθνή αγωνιστική σκηνή. Πέντε…έφηβοι από τρεις διαφορετικές γενιές δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βετεράνων, το οποίο αρχίζει αύριο στη Βρέμη και ολοκληρώνεται στη 1 Ιουνίου. Στην καθιερωμένη διοργάνωση, που πρόκειται να φτάσει σε ρεκόρ συμμετοχών με 2.834 δηλωμένους αθλητές από 40 χώρες η Ελλάδα θα έχει παρόντες τους Σταύρο Πλακαντωνάκη, Παναγιώτη Γιάκα, Νίκο Δούη, Κώστα Νικόπουλο και Γιώργο Κυριακόπουλο. Το πρωτάθλημα γίνεται στην εντυπωσιακή ÖVB Arena και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού. Η κλήρωση έχει γίνει κι έχει αναδείξει τα γκρουπ της πρώτης φάσης.

Ο Νικόπουλος και ο Κυριακόπουλος βρίσκονται στην κατηγορία 40-49 ετών. Ο πρώτος είναι στο 107ο γκρουπ με τους Γερμανούς Ράπρεχτ, Γκόμεζ και Ράουπας, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε στο 81ο γκρουπ με τον Γερμανό Μερκλ και τον Σλοβάκο Πάπακ.

Ο Γιάκας και ο Δούης είναι στην ηλικιακή κατηγορία 50-59. Ο Γιάκας κληρώθηκε στο 71ο γκρουπ, όπου θ’ αντιμετωπίσει τους Γερμανούς Λάουπισλερ και Σχάφαρτζικ και τον Ουκρανό Ντούλιτς, ενώ ο Δούης βρίσκεται στο 102ο γκρουπ όπου θα συναντήσει τους Γερμανούς Γκράμπερ και Χέρμαν και τον Ρώσο Μπίκοφ.

Ο Πλακαντωνάκης μετέχει στην κατηγορία 70-75 ετών. Κληρώθηκε στο 63ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τους Γερμανούς Μπενγκς και Κράουζε και τον Σλοβάκο Βάλαρικ.

Την πρεμιέρα για την ελληνική πλευρά κάνει το πρωί της Δευτέρας ο Παναγιώτης Γιάκας, στη συνέχεια αγωνίζονται ο Νίκος Δούης και ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, ενώ ο Γιώργος Κυριακόπουλος και ο Κώστας Νικόπουλος θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια τους την Τρίτη. Όλοι οι Έλληνες αθλητές συμμετέχουν και στο αγώνισμα του διπλού. Εκεί συγκροτούν ζευγάρι οι Πλακαντωνάκης/Δούης για την κατηγορία των 50-59 και οι Γιάκας/Κυριακόπουλος για τη 40-49, ενώ ο Νικόπουλος θα παίξει με παρτενέρ τον Ρώσο Μπίκοφ στη 40-49.

Το ÖVB Arena της Βρέμης έχει φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος και ειδικά στον χώρο των βετεράνων έγινε εκεί το 2006 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι, όπως κάθε φορά, και πολύ δυνατά ονόματα του κοντινού ή πιο μακρινού παρελθόντος. Στη γερμανική πόλη θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο ομαδικό ανδρών και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών Μίκαελ Άπελγκρεν από τη Σουηδία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1989 στο διπλό ανδρών Στέφαν Φέτσνερ από τη Γερμανία, ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών Ντμίτρι Μαζούνοφ από τη Ρωσία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Όλγα Νέμες από τη Γερμανία, η κάτοχος πολλών μεταλλίων από Παγκόσμια πρωταθλήματα το ’40 και το ’50 Ελίσκα Κρέκοβα από την Τσεχία και ο έξι φορές πρωταθλητής Γερμανίας Τζορτζ Μπεμ. 

 

Φωτό: Γενικό πλάνο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων του 2011, που είχε γίνει στο Λίμπερετς της Τσεχίας με τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών Κώστα Σιψά, Νίκου Δούη και Ηλία Βουτσινά (πηγή ιστοσελίδα Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α.)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ