Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο φινάλε θα ξεκαθαρίσουν όλα στη Γαλλία για τις ομάδες των Ελλήνων αθλητών

146 national_team

146 national_teamΗ 18η και τελευταία αγωνιστική, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου, θα κρίνει οριστικά την τύχη στα φετινά γαλλικά πρωταθλήματα για τα πέντε κλαμπ, στα οποία αγωνίζονται Έλληνες αθλητές. Όπως είχαμε τονίσει την περασμένη εβδομάδα η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη διεκδικούν στην Α΄κατηγορία την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου, η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη (φωτό) και η Αμικάλ του Κώστα Λαγογιάννη παλεύουν για την παραμονή στη Β΄κατηγορία και μετά τη χτεσινή 17η αγωνιστική λίγα πράγματα άλλαξαν. Την τελική έκβαση των πραγμάτων πάντως, πολύ πιθανόν να επηρεάσουν και οικονομικά δεδομένα, καθώς υπάρχουν ομάδες, που σκέφτονται να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση του στόχου τους και να υποβιβαστούν λόγω έλλειψης χρημάτων…

Στη γαλλική λίγκα η Ενεμπόν και η Ανζέ προχώρησαν με νίκες, συνεπώς εξακολουθούν να συγκατοικούν στην 4η θέση, που βάσει κανονισμών είναι η τελευταία, που δίνει δικαίωμα εξόδου στη σημαντικότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έχουν από 39 βαθμούς κι έναν περισσότερο έχει η 3η της κατάταξης Λα Ρομάν.

Το βράδυ της Τρίτης η Ανζέ κατέβαλλε εκτός έδρας τη Σεν Μορ με 4-2, παρά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα του Γκιώνη. Ο 1ος Μεσογειονίκης κάμφθηκε από τον Γάλλο Βικτοριέν Λε Γκουέν και τον Κροάτη Ρόκο Τόσιτς. Η Ενεμπόν νίκησε 4-0 εντός έδρας την Ιστρ. Ο Κρεάνγκα έδωσε ένα ματς κι επιβλήθηκε του Γάλλου Κριστόφ Λεγκού. Σημειωτέον ότι η Σαρτρ σιγούρεψε και μαθηματικά τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της.

Χτες διεξήχθη η 17η αγωνιστική και στη Β΄εθνική κατηγορία των ανδρών. Αυτή που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση είναι η Μετς. Η ομάδα του Ρηνιώτη κατέβαλλε στην έδρα της τη Νις με 4-2, ανέβηκε στην 7η θέση του πίνακα και είναι πολύ κοντά στην παραμονή. Ο 30χρονος διεθνής μας πρωταγωνίστησε στην τελευταία νίκη της ομάδας του, καθώς πέτυχε δύο νίκες. Ξεπέρασε πρώτα το εμπόδιο του Γάλλου Άντονι Γκεμινιάνι κι έπειτα του Βόσνιου Αντμίρ Ντουράνσπαχιτς.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στην έδρα της στην Προ Ρουέν και παρέμεινε στην τελευταία θέση. Ο Λαγογιάννης έχασε αρχικά από τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς και στη συνέχεια νίκησε τον Γάλλο Καν Ακουζού.

Η Φοντενέι έχασε εκτός έδρας από την πρωτοπόρο Καέν με 4-2. Ο Παπαγεωργίου επιβλήθηκε πρώτα του Τσέχου Γιάκαμπ Κλέπρλικ και ακολούθως έχασε από τον κινεζικής καταγωγής Γουάνγκ Ξιν.  

Στη βαθμολογία η Μετς είναι στην 7η θέση με 29 βαθμούς, η Φοντενέι στην 8η θέση με 28 (και συγκατοικεί με τη Μπρουίγ) και η Αμικάλ στη 10η με 27 βαθμούς. Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη προβλέπει τον υποβιβασμό των δύο τελευταίων ομάδων της κατάταξης κι επαναλαμβάνουμε ότι μπορεί ν’ αλλάξουν τα δεδομένα αν κάποιο κλαμπ πέσει για οικονομικούς λόγους. Να προστεθεί ότι στο φινάλε της 2ης εθνικής κατηγορίας οι ομάδες του Παπαγεωργίου και του Ρηνιώτη θα τεθούν αντιμέτωπες…

Τέλος, στη Β΄εθνική κατηγορία των γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στην έδρα της στην Ετιβάλ. Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς. Η ομάδα της δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο και βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα με 33 βαθμούς. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ