Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ακύρωσε για το όπεν της Κροατίας ο Γκιώνης

gionis 2

gionis 2Απέσυρε τη συμμετοχή του από το επικείμενο επαμειβόμενο τουρνουά της Κροατίας ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Αθηναίος πρωταθλητής αισθάνεται κάπως κουρασμένος έπειτα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους διαδοχικούς αγώνες στη γαλλική λίγκα και καθώς δεν έχει άμεση ανάγκη να πάρει βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη, επέλεξε ν’ ακυρώσει την παρουσία του στο Ζάγκρεμπ. Πάντως, στο καθιερωμένο World Tour της Κροατίας, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου, θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, καθώς είχαν επίσης δηλώσει συμμετοχή τρεις νεαροί διεθνείς. Η Γεωργία Ζαβιτσάνου και τα αδέρφια Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Το όπεν περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού, αλλά βέβαια έχει και πρόσθετους αγώνες για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 21 ετών. Αυτό σημαίνει ότι η 20χρονη Ζαβιτσάνου, ο 19χρονος Κ. Κωνσταντινόπουλος και ο 20χρονος Γ. Κωνσταντινόπουλος θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε δύο αγωνιστικά μέτωπα τις δυνάμεις τους, δηλαδή και στη μεγάλη ηλικιακή κατηγορία και στα παιχνίδια U21. Αυτό μάλιστα, θα είναι το δεύτερο διεθνές τουρνουά, στο οποίο θα πάρουν μέρος μέσα στη χρονιά. Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Ζάγκρεμπ ξεπέρασαν τις 200 και προέρχονται από 30 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΓΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟ, ΔΟΥΗ, ΠΛΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Φυσιολογικούς αποκλεισμούς στο μεταξύ, γνώρισαν την Πέμπτη οι τρεις Έλληνες αθλητές, που είχαν προκριθεί στα κυρίως ταμπλό του απλού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων της Βρέμης. Ο Κώστας Νικόπουλος και ο Νίκος Δούης αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο των κατηγοριών 40-49 και 50-59 αντίστοιχα, ενώ ο Σταύρος Πλακαντωνάκης γνώρισε την ήττα στον 2ο γύρο της κατηγορίας 70-75 ετών. Αναλυτικότερα:

Ο Νικόπουλος, που είχε πάρει την πρόκριση από τα γκρουπ με δύο νίκες και μία ήττα έμεινε στον γύρο των «256». Εκεί κάμφθηκε από τον Γερμανό Ντιρκ Μάγιερ με 3-0 σετ (7-11, 7-11, 2-11). Ο Δούης, που είχε περάσει με τον ίδιο απολογισμό από τα προκριματικά, αγωνίστηκε στον γύρο των «512» κι έχασε πολύ δύσκολα από τον Βέλγο Ερίκ Μεσάντζ με 3-2 σετ (8-11, 14-12, 9-11, 11-8, 8-11). Ο Πλακαντωνάκης αφού προχώρησε ως νικητής του δικού του ομίλου (με δύο νίκες και μία ήττα), πέρασε τον 1ο γύρο του ταμπλό χωρίς αγώνα. Σήμερα αντιμετώπισε για τους «128» τον Γερμανό Σίγκφρεντ Λέμκε και ηττήθηκε με 3-0 σετ (7-11, 5-11, 7-11).

Ο Νικόπουλος με συμπαίκτη το Bikov, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του αγωνίσματος των διπλών, ως δεύτεροι του ομίλου, με δύο νίκες και μία οριακή ήττα. Αντίθετα οι Κυριακόπουλος-Γιάκας και Πλακαντωνάκης-Δούης, τερμάτισαν τρίτοι στους ομίλους τους (μία νίκη, δύο ήττες) και θα συνεχίσουν στο consolation group.

Στο σημερινό πρόγραμμα του απλού ήταν και οι αγώνες «παρηγοριάς» (consolation). Ο Γιώργος Κυριακόπουλος επικράτησε στον 1ο γύρο της κατηγορίας 40-49 ετών του Γερμανού Σλέμερ με 3-2 σετ. Στο 2ο γύρο συνάντησε κι άλλο Γερμανό, τον Βιτ κι αυτή τη φορά κάμφθηκε με 3-0 σετ. Στην ίδια διαδικασία της κατηγορίας 50-59 ο Παναγιώτης Γιάκας έχασε στον 1ο γύρο από τον Γερμανό Ντρέιερ με 3-1 σετ. Με αυτά τα αποτελέσματα οι πέντε Έλληνες βετεράνοι ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στο απλό, αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και πλέον προσπαθούν για το καλύτερο στο διπλό. Καταγράφηκε κι εκεί μάλιστα, πρόκριση σε κυρίως ταμπλό και την πέτυχε ο Νικόπουλος με συμπαίκτη τον Ρώσο Μπίκοφ στην κατηγορία 40-49 ετών. Στο 33ο προκριματικό γκρουπ πήραν τη 2η προνομιούχο θέση νικώντας τους Τούρκους Γιλμάζ/Σαντικλάρ με 3-0 και τους Γερμανούς Μάουριτζ/Ράουπαχ με το ίδιο σκορ. Τη μοναδική ήττα την γνώρισαν από τους επίσης Γερμανούς Βάνεκ και Κάπε με 3-2 σετ. Για τον 1ο γύρο (σ.σ. των «128») αντιμετωπίζουν αύριο Παρασκευή τους Νορβηγούς Φρόντι Γκρίνι/Βίκτορ Χόργκεν.

Στην ίδια κατηγορία οι Κυριακόπουλος/Γιάκας έμειναν στην 3η θέση του 1ου γκρουπ και αποκλείστηκαν. Κάμφθηκαν από τους Ρώσους Σαβέλεφ/Ρουμπινστέιν με 3-0 σετ, τους Γερμανούς Γένκε/Σέγκερερ με 3-1 και ξεπέρασαν τους Γερμανούς Σράντερ/Γκρέσκοβτς με 3-2 σετ. Τέλος, στην κατηγορία 50-59 οι Πλακαντωνάκης-Δούης έμειναν επίσης 3οι στο 37ο γκρουπ. Νίκησαν τους Γερμανούς Γκάντερ/Πφέιφερ με 3-1 σετ κι έχασαν από τους Σάαρ/Ομπούχοφ (Εσθονία/Λουξεμβούργο) με 3-0 και τους Γερμανούς Κουρζέρα/Χανς με το ίδιο σκορ. Ο Κυριακόπουλος με τον Γιάκα και οι Πλακαντωνάκης/Δούης συνεχίζουν αύριο στο consolation. 

* Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων μετέχουν τελικά 2.739 αθλητές, αριθμός που συνιστά ρεκόρ στον θεσμό. Ο γηραιότερος είναι ο Γάλλος Αντονίν Μορό, που τον Μάρτιο έκλεισε τα 92 του χρόνια!

 

Φωτό: Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε προσπάθειά του από φετινό παιχνίδι της εθνικής ομάδας ανδρών (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ