Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη νίκη με 3-1 κόντρα στη Γαλλία διατηρεί το υψηλό κίνητρο για την ανδρική ελληνική ομάδα!

Σπουδαία νίκη με αρκετά οφέλη διατηρεί την εθνική ανδρών σε απόλυτη εγρήγορση και αποφασισμένη να κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με πείσμα και καλό αγωνιστικό πρόσωπο η ελληνική ομάδα ξεπέρασε με 3-1 το υψηλό εμπόδιο της Γαλλίας και το πλέον ουσιαστικό είναι ότι συνεχίζει για τις θέσεις 13-16. Ξέρει ότι όσο καλύτερο πλασάρισμα πετύχει, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει να είναι μέσα στις ομάδες, που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επομένως εξακολουθεί να παλεύει για κάτι πολύ σημαντικό. Απόψε στις 20:00 ώρα Ελλάδας βρίσκει πάλι στον δρόμο της την σκληροτράχηλη Βόρεια Κορέα και θέλει να επαναλάβει την επιτυχία της Τετάρτης (νίκη 3-1 στο γκρουπ) και να πάει ένα βήμα πιο πάνω!

Το δεύτερο θετικό στοιχείο, στο οποίο πρέπει να σταθεί κάποιος, είναι ότι χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στη σύνθεση, όλη η τριάδα φανέρωσε γι’ άλλη μία φορά ικανότητες, δυνατή ψυχολογία και ετοιμότητα. Ο 40χρονος διεθνής δεν αγωνίστηκε γιατί αποκόμισε ενοχλήσεις στο ισχίο μετά τη δυνατή αναμέτρηση με τους Τσέχους, όμως αυτό σε τίποτα δεν άλλαξε τις διαθέσεις των υπόλοιπων παιδιών απέναντι στους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης! Ο Γκιώνης ήταν εξαιρετικός και ειδικά η νίκη του επί του Λεμπεσόν, στο πρώτο ματς, φανέρωσε τις προθέσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Λαγογιάννης πάλεψε γερά κόντρα στον πολύ δυνατό νεαρό Γάλλο Γκοζί, ενώ ο Παπαγεωργίου, που για λόγους τακτικής χρησιμοποιήθηκε στη θέση 3 (τακτική που έφερε αποτέλεσμα για τον προπονητή Κώστα Βατσακλή), πέτυχε την πλέον σημαντική νίκη. Έκαμψε με ανατροπή την αντίσταση του Ρομπινό, ο οποίος είναι πολλές θέσεις ψηλότερα στο διεθνές ranking list κι επίσης ανήκει στη φοβερή τελευταία φουρνιά των ταλαντούχων Γάλλων πρωταθλητών. Στα οφέλη για τους διεθνείς μας βεβαίως, το ηθικό και η αυτοπεποίθηση, που δίνουν τέτοιες νίκες, όπως και το ότι απέφυγε οριστικά τις θέσεις υποβιβασμού, στις οποίες είχε βρεθεί στα προηγούμενα δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα. Για τη Γαλλία πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντική στο Ντόρτμουντ η απουσία του τραυματία Αντριέν Ματενέ (νούμερο 24 στην παγκόσμια κατάταξη).

Κ. ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ: «ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΝΙΚΗΤΗ»

«Η ομάδα έδειξε πνεύμα νικητή και μέσα από πολύ καλή εμφάνιση και ομαδική δουλειά πέτυχε σπουδαία νίκη, που την κρατά στο κυνήγι μίας υψηλής θέσης. Παράλληλα είναι σημαντικό που εξασφαλίσαμε την παραμονή στην 1η κατηγορία, αφού χωρίς τον Κρεάνγκα, που προφυλάχθηκε αυτή τη στιγμή με πρόβλημα στο ισχίο, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι και ξέρετε ότι το 2010 είχαμε τερματίσει 20οι και το 2008 23οι . Ο Γκιώνης έχει ανεβάσει την απόδοσή του, ο Παπαγεωργίου έφτασε με αυτοπεποίθηση σε αξιοσημείωτη νίκη και ο Λαγογιάννης πάλεψε για το καλύτερο», δήλωσε λίγη ώρα μετά τον αγώνα ο Κώστας Βατσακλής.

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ»

Επίσης, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών μας ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης είχε να κάνει ενδιαφέρουσες επισημάνσεις παρατηρώντας από κοντά τη ζηλευτή οργάνωση των Γάλλων: «Μετά την Κίνα την πολυπληθέστερη αποστολή στο Ντόρτμουντ έχει η Γαλλία με συνολικά 36 άτομα και τρομερό επιτελείο έτοιμο να βοηθήσει σε κάθε περίσταση. Παρέταξε νεανική ομάδα και όπως μας έλεγαν οι άνθρωποί της έχουν ρίξει σχεδόν όλο το βάρος στους νεαρούς αθλητές, με τους οποίους κάνουν ήδη ειδική προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 που θα γίνει στο Παρίσι. Ήθελαν καλό πλασάρισμα στο Ντόρτμουντ κι έφυγαν απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι μετά την ήττα από την Ελλάδα», υπογράμμισε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και συμπλήρωσε ενθυμούμενος και τον οδυνηρό τρόπο, με τον οποίο χάθηκε η πρόκριση στις θέσεις 1-12: «Έχει λοιπόν, ξεχωριστή σημασία για μας το να κερδίζουμε μία από τις προηγμένες χώρες του αθλήματος, μία γενιά που έχει φτάσει σε κορυφαίες διακρίσεις στις νεαρές ηλικίες και την ομάδα, που λειτουργεί υποδειγματικά κάτω από άψογες συνθήκες. Η μικρή Ελλάδα με τα λίγα μέσα και τη μικρή επιχορήγηση, σύμφωνα και με τις τελευταίες ανακοινώσεις, διασφάλισε την παρουσία της στην ελίτ του κόσμου και πάει για ακόμα πιο καλό πλασάρισμα. Έδειξε ξανά τις δυνατότητές της και θα τις έδειχνε με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο αν έπαιρνε έστω ένα ματς κόντρα στους Σουηδούς και την πρόκριση στην πρώτη 12άδα».

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε μία επανάληψη του συναρπαστικού αγώνα τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου αναμετρήθηκαν στον πρώτο αγώνα ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 44 στον κόσμο) και ο αριστερόχειρας Εμανουέλ Λεμπεσόν (Νο 72). Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες, αλλά πιο σταθερός από τον αντίπαλό του στο 5ο σετ έφτασε στη νίκη. Παράλληλα πήρε τη ρεβάνς για την ήττα με το ίδιο σκορ σε εκείνο τον αγώνα στο Γκντανσκ.

Στον δεύτερο αγώνα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Κώστας Λαγογιάννης (Νο 283) συνάντησε έναν πρωταθλητή Ευρώπης τον μικρών ηλικιών, τον 18άχρονο Σιμόν Γκοζί (Νο 64 στους άνδρες και 7 στην παγκόσμια κατάταξη Under 21). Ήταν σταθερός στη απόδοσή του, έλεγξε απόλυτα το ματς στα δύο πρώτα σετ , αλλά στην πορεία τού στοίχισαν ορισμένα σκαμπανεβάσματα. Εν τέλει κάμφθηκε με 3-1 σετ, η Γαλλία ισοφάρισε σε 1-1 και το παιχνίδι του Κώστα Παπαγεωργίου (Νο 211) με τον Κουεντέν Ρομπινό (Νο 135 στους άνδρες και 21 στον πίνακα U21) προσέλαβε καθοριστική σημασία.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας προηγήθηκε, όμως στα δύο επόμενα σετ η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική με τον Γάλλο πρώην πρωταθλητή Ευρώπης νέων ν’ ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του. Πέρασε μπροστά με 2-1 κι επιπλέον δημιούργησε διαφορά τριών πόντων στο ξεκίνημα του 4ου σετ (4-1). Κάπου εκεί η νέα αλλαγή δεδομένων ήταν αυτή τη φορά θετική για τον 33χρονο πρωταθλητή μας. Δεν το έβαλε κάτω, αγωνίστηκε με καθαρό μυαλό και προσεκτικές μπάλες και αφού ανέτρεψε την κατάσταση στο 4ο σετ, έφτασε με διαφορά τεσσάρων πόντων στην κατάκτηση του 5ου σετ και της νίκης.

Τη δουλειά ανέλαβε να.τελειώσει ο Γκιώνης και όλα εξαρτιόνταν από τη δική του απόδοση στην αναμέτρηση με τον Γκοζί. Ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα ήταν στην κατάλληλη κατάσταση από κάθε πλευρά, έπαιξε με.κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο νίκες και στον χτεσινό αγώνα με την Τσεχία και πήρε τη νίκη χωρίς ν’ απειληθεί ιδιαίτερα (3-0 σετ).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Γαλλία 3-1:

Παναγιώτης Γκιώνης-Εμανουέλ Λεμπεσόν 3-2 (12-10, 7-11, 11-4, 9-11, 11-7)

Κώστας Λαγογιάννης-Σιμόν Γκοζί 1-3 (9-11, 11-8, 6-11, 8-11)

Κώστας Παπαγεωργίου-Κουεντέν Ρομπινό 3-2 (11-7, 7-11, 2-11, 12-10, 11-7)

Γκιώνης-Γκοζί 3-0 (11-7, 11-4, 11-8)

Οι Γάλλοι, δευτεραθλητές κόσμου το 1997, είχαν περάσει χωρίς αγώνα στον προημιτελικό γύρο του ταμπλό 13-24, καθώς είχαν τερματίσει 4οι στο γκρουπ C. Εκεί συγκέντρωσαν 7 βαθμούς με νίκες εναντίον της Ουγγαρίας (3-1) και της Δανίας (3-0) και ήττες από την Κορέα (3-0), την Αυστρία (3-0) και την Κινεζική Ταϊπέι (3-1). Η Βόρεια Κορέα κατέλαβε, ως γνωστόν, την 4η θέση στο γκρουπ της εθνικής μας (συνολικός απολογισμός δύο νίκες και τρεις ήττες) και γι’ αυτόν τον λόγο είχε επίσης bye στον 1ο γύρο του ταμπλό. Για να προκριθεί στις θέσεις 13-16 κατέβαλλε με 3-1 τη Δανία.

Στους υπόλοιπους αγώνες για τις θέσεις 13-20 της 1ης κατηγορίας η Σερβία νίκησε 3-1 τη Σλοβακία και αντιμετωπίζει τη Ρωσία, η οποία επιβλήθηκε 3-0 της Ουγγαρίας.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ