Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο…αγωνιστικός λόγος στους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε. για το 3ο τουρνουά πινγκ πονγκ

Afisa MME_2013

Afisa MME_2013Είναι η κατάλληλη στιγμή για διάλειμμα. Προς το τέλος μίας πολύ δύσκολης σεζόν και πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Είναι ώρα για μικρή χαλάρωση και αποσυμπίεση σε μία εποχή αφάνταστα δύσκολη για τον ελληνικό Τύπο. Οι εργαζόμενοι των μέσων ενημέρωσης έχουν αύριο, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αγωνιστικό ραντεβού! Αυτή τη φορά όχι για κινητοποιήσεις, που αφορούν στην αγωνιώδη προσπάθεια για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον του κλάδου, αλλά για άθληση. Ιδανική σωματική άσκηση μ’ ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, το πινγκ πονγκ. Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (Π.Σ.Α.Τ.) συνδιοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το ατομικό πρωτάθλημα εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. και το βασικό τους κίνητρο είναι αυτό ακριβώς: Να δώσουν την ευκαιρία στους ανθρώπους του Τύπου για ιδανική ψυχαγωγία, να τους φέρουν πιο κοντά στο άθλημα και φυσικά να τους περάσουν το μήνυμα ότι ακόμα και στις πιο δυσοίωνες εποχές η αθλητική ενασχόληση είναι πολύ χρήσιμη για τη σωματική και ψυχική υγεία. Γι’ αυτό και το μότο στη φετινή αφίσα ήταν «μπείτε όλοι στο παιχνίδι, ελάτε για πινγκ πονγκ». Οι εκπρόσωποι των media ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 113!   

Οι σχετικές δηλώσεις χωρίζονται σε 102 άνδρες και 11 γυναίκες και προέρχονται από 42 μέσα ενημέρωσης. Στους συμμετέχοντες θα είναι νυν και πρώην αθλητές κι αθλήτριες, αλλά και άτομα που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει δραστηριότητα με τις διοργανώσεις βετεράνων & ανεξαρτήτων του αθλήματος! Φυσικά θα υπάρξουν αποχές, όμως μετά τις 58 παρουσίες το 2011 και τις 68 το 2012 παρουσιάζονται οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερο αριθμό. Στις 09.30 γίνονται οι κληρώσεις των απλών κατηγοριών, το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει περίπου στις 10.00 κι εφόσον καταστεί εφικτό το τουρνουά θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Αν δεν φτάσει ο χρόνος ή αν κάποιοι συνάδελφοι, που προχωρούν γύρους στην τελική φάση, έχουν επαγγελματική υποχρέωση, τότε η συνέχεια θα δοθεί από τις 10.00 την Κυριακή. Η προθεσμία για τις δηλώσεις έληξε σήμερα το μεσημέρι, αλλά για τους…ξεχασιάρηδες οι διοργανωτές δίνουν περιθώριο μέχρι και την ώρα της κλήρωσης.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι κ.α. είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους με τη μικρή ρακέτα. Ανάμεσά τους και πρόσωπα ευρύτερα γνωστά, όπως οι αθλητικοί συντάκτες Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, Γιώργος Θαναηλάκης, Ηλίας Βλάχος, Γιώργος Λιώρης, Αντρέα Παλομπαρίνι, Νίκος Γαβαλάς, Γιώργος Λυκουρόπουλος και φυσικά το φωτομοντέλο Ιωάννα Παπαδημητρίου, η οποία είναι παράλληλα και αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Σκοπός των διοργανωτών είναι να ευχαριστηθούν όλοι οι αθλούμενοι τη συμμετοχή τους δίνοντας όσο γίνεται περισσότερα ματς γι’ αυτό το σύστημα διεξαγωγής δεν προβλέπει για καμία κατηγορία άμεσο αποκλεισμό.

Το πρωτάθλημα αφορά στο αγώνισμα του απλού και θα έχει τρεις κατηγορίες. Ανδρών, γυναικών και μία ειδική κατηγορία για τους νυν και πρώην αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι εργάζονται στον χώρο του Τύπου. Μέσα από την τελευταία περίπτωση δημιουργείται φέτος επιπλέον κίνητρο για τους πρώην αθλητές/τριες κι όσους ασχολούνται σταθερά μεν με το άθλημα, αλλά σε διοργανώσεις βετεράνων/ανεξαρτήτων. Εφόσον καλυφθεί η απαραίτητη προϋπόθεση να είναι τουλάχιστον πέντε οι αγωνιστικές παρουσίες σε αυτό το πλαίσιο, τότε η ομοσπονδία θα δημιουργήσει σχετική υποκατηγορία, όπου θα γίνουν έξτρα ματς μετά από εκείνα της ειδικής κατηγορίας για να βγει νικητής.

Παρακάτω αναφέρουμε όλες τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

* Οι συμμετέχοντες στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 09:30, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και δεν μπορεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

* Δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα είναι ψυχαγωγικός ο χαρακτήρας των αγώνων και αποβλέπει και στη διασκέδαση, όσοι θέλουν να παίξουν με φίλους τους στη φάση των γκρουπ μπορούν να το δηλώσουν. Έγκαιρα όμως και μέχρι έναν φίλο στον όμιλο.   

* Η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους. Έξω από την αίθουσα θα τοποθετηθεί μικρό τραπέζι πινγκ πονγκ για να ψυχαγωγούνται παιδιά αλλά και μεγάλοι.

* Δεν θα λειτουργήσει κυλικείο στο στάδιο, όμως θα υπάρχει εξυπηρέτηση μέσω delivery.

* Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι συμμετέχοντες να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.

* Η προσέλευση στο στάδιο γίνεται από την είσοδο των αθλητών (δεξιά του πάρκινγκ). Αφού προχωρήσουν λίγα μέτρα οι συμμετέχοντες πηγαίνουν ελαφρώς αριστερά και ευθεία στο τέρμα βρίσκουν την αίθουσα πινγκ πονγκ. Υπάρχει και η κεντρική είσοδος (μπροστά στο πάρκινγκ).

* Οι αγώνες αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 10.00.

* Την ώρα της κλήρωσης οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται προθέρμανση μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

* Η ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» αρχίζει γύρω στις 12.00 και η κλήρωση διεξάγεται στις 11.30.

* Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας ανδρών: Γίνονται από 12 έως 16 γκρουπ των 4ων ή των 3ων αθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζεται ταμπλό των «32» και μετά από νέα κλήρωση προχωρά με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (16άδα, 8άδα κοκ). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση μειωμένης προσέλευσης σχηματίζονται λιγότερα γκρουπ και ακολουθεί ταμπλό των «16».

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας γυναικών: Πάντα ανάλογα με τις συμμετοχές διαμορφώνονται από 2 έως 4 γκρουπ και προκύπτουν οι προκρίσεις για το ταμπλό.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς από την 8άδα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο ενδεχόμενο μειωμένης προσέλευσης ίσως γίνει ταμπλό των «4».

Ειδική κατηγορία: Ανάλογα με τις συμμετοχές και τα χρονικά περιθώρια θα δημιουργηθούν από 2 έως 4 προκριματικά γκρουπ, από τα οποία θα προκύψει το νοκ άουτ ταμπλό της τελικής φάσης. Επί τόπου θ’ αποφασιστεί το σύστημα διεξαγωγής για την υποκατηγορία.  

* Τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

* Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι θέσεις των ταμπλό θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ. Μόνο για την απλή κατηγορία των ανδρών ίσως επιλεχθεί ως εναλλακτική λύση να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους αθλητές, που θα έχουν τερματίσει 3οι στα γκρουπ και να συμπληρωθεί το ταμπλό των «32» με τους λεγόμενους luckylosers.

* Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

* Δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4, επομένως και στις τρεις κατηγορίες θα δοθούν από δύο χάλκινα μετάλλια.

* Θα τοποθετηθούν 12 τραπέζια.

* Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους ώστε να εξυπηρετούνται όλοι. Όσο μπορούμε να προσέξουμε να μη χαθεί κάποια. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

* Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα και αθλητικά παπούτσια (μπορείτε να δείτε ξανά την προκήρυξη του πρωταθλήματος στα σάιτ του ΠΣΑΤ και της ΕΦΟΕπΑ). Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν. Η αίθουσα δεν έχει κλιματισμό.

* Θα δοθούν αναμνηστικά και θα κληρωθούν φανέλες.

* Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».

 

Φωτό: Η αφίσα του 3ου πρωταθλήματος εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Την ετοίμασε ο φίλος εικονολήπτης του ΣΚΑΪ Σωτήρης Κατζιώτης και το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας τον ευχαριστεί θερμά

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ