Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κ. Βατσακλής για τους Μεσογειακούς: «Φέτος πάμε να μετρήσουμε δυνάμεις με νεότερους αθλητές»

Vatsa

VatsaΠριν από τέσσερα χρόνια, στην Πεσκάρα της Ιταλίας, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε ζήσει δύο σπουδαίες διακρίσεις στο Μεσογειακό τουρνουά με το χρυσό μετάλλιο του Παναγιώτη Γκιώνη και το χάλκινο της Κατερίνας Ντουλάκη στο απλό. Στη σύγχρονη μορφή των Μεσογειακών Αγώνων έχει πανηγυρίσει κι άλλες μεγάλες επιτυχίες, ωστόσο φέτος, στη Μερσίνα της Τουρκίας, δεν γίνεται να έχει το ίδιο υψηλές βλέψεις. Με τους αθλητές Λευτέρη Μάκρα, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη πηγαίνει με νεανική σύνθεση κι επιζητά βασικά ν’ αποδώσει αξιόλογο πινγκ πονγκ και να προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο. Ο Κώστας Βατσακλής (φωτό), ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, που αναλαμβάνει και τις δυο ομάδες στη γειτονική χώρα, τόνισε στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ότι ο στόχος είναι να κάνουν πετυχημένο τεστ τα νεότερα παιδιά και να δείξουν τις ικανότητές τους.

Η 5μελής αποστολή θ’ αναχωρήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής και το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα φιλοξενηθεί στο γυμναστήριο Yenisehir Exhibition Centre από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου. Το άθλημα περιλαμβάνει και αυτή τη χρονιά το ομαδικό και τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

«Το 2009 κατακτήσαμε 1η και 3η θέση και δείξαμε τις μεγάλες δυνατότητές μας. Τώρα πάμε να μετρήσουμε δυνάμεις με νεότερους αθλητές και πιστεύω ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να πάρουμε μετάλλιο, διότι ισχυρές ομάδες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Κροατία θα παρατάξουν και πρωτοκλασάτα ονόματα, συνεπώς η προσδοκία μας είναι να έχουμε πορεία αντάξια των ομάδων που συγκροτήσαμε», δήλωσε ο τεχνικός της εθνικής ανδρών και συνέχισε: «Προσωπικά ήθελα να δώσω την ευκαιρία της συμμετοχής σε πιο νέα παιδιά. Έχω πει από καιρό ότι θα κάνω τέτοιες κινήσεις, όποτε κρίνω ότι είναι έτοιμοι κάποιοι αθλητές και σε συνδυασμό με την κόπωση και ορισμένα προβλήματα βασικών παικτών έκανα αυτή την επιλογή. Στη γυναικεία μας ομάδα ξέρουμε ότι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει ανανέωση, η Ντουλάκη έχει σταματήσει την ενεργό δράση, ενώ και η Φίλη, που επίσης αγωνίστηκε το 2009, έχει αποχωρήσει από την εθνική».

Ο Κώστας Βατσακλής στάθηκε και στο παράδοξο στοιχείο να είναι αυτή τη φορά πιο έμπειρη η γυναικεία από την ανδρική ομάδα στην ελληνική αποστολή. «Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι μεγάλη διοργάνωση και πάντα αποτελούν γερό κίνητρο για τους αθλητές. Στους άνδρες θα έχουμε πλήρως ανανεωμένη ομάδα και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία για δυνατά ματς και πολύτιμες εμπειρίες. Μπορούν σίγουρα να φέρουν και καλά αποτελέσματα, ο Λευτέρης αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Γιώργος πήρε μέρος φέτος σε δύο World Tour κι αυτά ήταν γερά τεστ, όμως είναι και θέμα κλήρωσης. Φαντάζομαι ότι θ’ αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνω. Οι κοπέλες έχουν μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία. Συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο, όμως τώρα είναι η Κατερίνα και η Αγγελίνα, που έχουν περισσότερες παραστάσεις από διεθνείς αγώνες, παρότι είναι κι αυτές νεαρές. Πιστεύω ότι είναι σε καλή κατάσταση, μπορούν να κάνουν αξιοσημείωτη πορεία, αλλά και στη δική τους περίπτωση θα παίξει ρόλο η κλήρωση».

Να προσθέσουμε ότι και για τους τέσσερις διεθνείς θα είναι η πρώτη συμμετοχή στον θεσμό των Μεσογειακών Αγώνων. Το πρόγραμμα θ’ αρχίσει με τα ατομικά αγωνίσματα. Το ομαδικό θα παιχτεί με το σύστημα κορμπιγιόν, δηλαδή η κάθε χώρα μπορεί να παρατάσσει και δύο αθλητές ή αθλήτριες.

 

* Στη φωτογραφία ο Κώστας Βατσακλής στη συνέντευξη Τύπου, που είχε οργανωθεί στο περσινό καμπ της εθνικής ομάδας στο Καρπενήσι για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ