Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα αγωνιστικά προβλήματα στοίχησαν στην εθνική ανδρών, που έχασε 3-2 από τη Βόρεια Κορέα

Παίζοντας για τις θέσεις 15-16 θα κλείσει αύριο τους αγώνες της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Στο δεύτερο ντέρμπι με τη Βόρεια Κορέα στο Ντόρτμουντ, που έγινε απόψε και κράτησε 2,5 ώρες, έχασε με 3-2 και είναι σαφές ότι αυτή τη φορά στοίχησε η απουσία του Κρεάνγκα. Επιπλέον, ο Γκιώνης δεν ήταν σωματικά στην καλύτερη κατάσταση για να δώσει δύο αγώνες, ο Παπαγεωργίου υστέρησε μετά την υπερπροσπάθεια με τον Γάλλο Ρομπινό το μεσημέρι κι όλα αυτά μέτρησαν αρνητικά. Η μεγάλη μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα στο ταμπλό των θέσεων 13-24 σταμάτησε εδώ για την εθνική μας και το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Σερβία (ώρα έναρξης 17:00) λίγη σημασία έχει. Όταν έρθει η ώρα να μετρήσει εν όψει Λονδίνου η κατάταξη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το ανδρικό ελληνικό συγκρότημα θα είναι δύσκολο να πάρει «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε με τη 15η είτε με τη 16η θέση, πάντως το ωφέλιμο αυτή την ώρα είναι να σταθεί σε δύο πράγματα: Πρώτον, στο ότι έκανε καλή προσπάθεια στη γερμανική πόλη, έχασε από ατυχείς συγκυρίες την πρόκριση στην πρώτη 12άδα και τελικά η είσοδος στη 16άδα αποτελεί θετικό απολογισμό. Δεύτερον, ότι πριν από τον υπολογισμό των θέσεων στο Ντόρτμουντ υπάρχει το Προολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου (κι αν χρειαστεί μετά και το Παγκόσμιο Προολυμπιακό στο Κατάρ) και η ελληνική πλευρά πρέπει να εξαντλήσει μέσα από αυτή τη διαδικασία τις πιθανότητες τρίτης πρόκρισης.

Στον αγώνα με τους Κορεάτες οι διεθνείς μας ήθελαν πολύ μία ακόμα νίκη μετά το 3-1 της Τετάρτης, όμως κάποια δεδομένα είχαν διαφοροποιηθεί και δεν τους ευνοούσαν. Συγκριτικά με την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων από την Ελλάδα έλειπε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (που ταλαιπωρείται από πόνους στο ισχίο), από τη Βόρεια Κορέα δεν χρησιμοποιήθηκε ο τρίτος παίκτης, ο Κιμ Σονγκ Ναμ, ενώ ο Κώστας Βατσακλής έβαλε στη θέση 3 τον Παναγιώτη Γκιώνη επειδή έχει ενοχλήσεις στο χέρι και δεν έπρεπε να καταπονηθεί με δύο ακόμα δυνατά ματς.

Έτσι, τοποθετήθηκε πρώτος παίκτης ο Κώστας Παπαγεωργίου (νούμερο 211 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος στον εναρκτήριο αγώνα είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Κιμ Χίοκ Μπονγκ (Νο 108). Πέρα από αυτό πάντως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε κακή εμφάνιση, ήταν σαν να μην…μπήκε ποτέ στο τραπέζι και μοιραία έχασε εύκολα με 3-0.

Στον δεύτερο αγώνα ο Κώστας Λαγογιάννης (Νο 283) επέδειξε πάλι τις θαυμαστές ικανότητές του απέναντι στην άμυνα. Αντιμετώπισε τον Τζαν Σονγκ Μαν (Νο 84) και με ζηλευτή υπομονή και συνεχείς επιθέσεις σε κάθε πόντο έδειξε από την αρχή ότι μπορούσε να φτάσει στην πολύ σημαντική νίκη. Στο τέλος επικράτησε με 3-1 και ήταν τόσο έτοιμος και από πλευράς ψυχολογίας, που κατέκτησε και τα τρία σετ με την ελάχιστη διαφορά των τριών πόντων.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 44) είχε να παλέψει σ’ ένα παιχνίδι αυτή τη φορά, αλλά φυσικά δεν ήταν δυνατό να πάρει τη νίκη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αγωνίστηκε με αυταπάρνηση, πίεσε τον εαυτό του τις στιγμές που έπρεπε και με σκορ 3-1 εναντίον του Κιμ Σολ Τζιν (Νο 151) έδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας. Ο πολύπειρος «αμυντικός» έχασε το 1ο σετ, όμως στη συνέχεια έδωσε μεγαλύτερη προσοχή κι έγινε πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Πήρε με μεγάλη διαφορά το 2ο και το 4ο σετ και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα μόνο στο 3ο.

Στο τέταρτο στη σειρά ματς ο Παπαγεωργίου ήταν και πάλι κατώτερος των περιστάσεων. Απέναντι στον Τζαν Σονγκ μάλιστα, είχε την επιπλέον δυσκολία ότι βρήκε αμυντικό στυλ παιχνιδιού, με το οποίο γενικά δεν αποδίδει καλά. Ίσως και κουρασμένος από τα δυνατά ματς των τελευταίων ημερών, σίγουρα πάντως χωρίς την κατάλληλη ψυχολογία, ο Παπαγεωργίου δεν μπόρεσε ν’ αλλάξει την κατάσταση κι έχασε ξανά με 3-0.

Όλα κρίθηκαν στον πέμπτο αγώνα όπου ο Λαγογιάννης θα ‘πρεπε να κάνει…μικρή υπέρβαση για να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο του Κιμ Χίοκ Μπονγκ. Έδωσε όλες του τις δυνάμεις, κράτησε την καλή αγωνιστική εικόνα κι αν έπαιρνε έστω ένα από τα δύο σετ, που έχασε στην παράταση (σ.σ στο 2ο προηγήθηκε 8-6), ίσως διεκδικούσε κάτι ουσιαστικό. Τελικά, ο Κιμ Χίοκ είχε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία κι έφτασε στη νίκη με 3-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Βόρεια Κορέα 2-3:

Κώστας Παπαγεωργίου-Κιμ Χίοκ Μπονγκ 0-3 (2-11, 5-11, 1-11)

Κώστας Λαγογιάννης-Τζαν Σονγκ Μαν 3-1 (13-11, 11-9, 3-11, 11-9)

Παναγιώτης Γκιώνης-Κιμ Σολ Τζιν 3-1 (8-11, 11-5, 11-9, 11-2)

Παπαγεωργίου-Τζαν Σονγκ 0-3 (5-11, 4-11, 6-11)

Λαγογιάννης-Κιμ Χίοκ 0-3 (7-11, 11-13, 11-13)

ΔΥΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στα ημιτελικά των ανδρών θα κοντραριστούν αύριο η Κίνα με την Κορέα και η Ιαπωνία με τη Γερμανία. Στα προημιτελικά η Κίνα νίκησε 3-0 την Αυστρία, η Κορέα 3-1 την Κινεζική Ταϊπέι, η Ιαπωνία 3-1 τη Σιγκαπούρη και η Γερμανία 3-0 τη Σουηδία. Επίσης, την άνοδο στη ChampionshipDivision των ανδρών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014 εξασφάλισαν η Ρουμανία (3-2 την Ινδία στο ματς των θέσεων 25-28) και η Ουκρανία (3-1 τη Βραζιλία), οι οποίες έφτασαν στον τελικό της SecondDivision και θα καλύψουν τις προνομιούχες θέσεις 25 και 26.

Στις γυναίκες όλα τα μετάλλια θα πάνε στην Ασία. Συγκεκριμένα στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Κορέα και τη Σιγκαπούρη που με την ίδια σειρά σχηματίζουν και τα ζευγάρια της 4άδας (θυμίζουμε ότι δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4). Στους προημιτελικούς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού και των mediaσυγκέντρωσε φυσικά η κόντρα της Γερμανίας με τη Σιγκαπούρη. Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης αιφνιδίασε τους πάντες και προηγήθηκε 2-0, όμως η σημερινή πρωταθλήτρια κόσμου ανέτρεψε την κατάσταση με διαδοχικές νίκες από τη Λι Για Βέι, τη Φενγκ Τιανβέι και τη Γουάνγκ Γιούε Γκου! Την τριάδα της Γερμανίας συγκρότησαν η Ιρέν Ιβανκάν, η Βου Γιαντούο (είχαν από μία νίκη) και η Κριστίν Σιλμπεράιζεν. Στους άλλους προημιτελικούς η Κίνα κατέβαλλε εύκολα 3-0 την Πολωνία, το Χονγκ Κονγκ επίσης 3-0 την Ολλανδία, αλλά με πίεση, ενώ η Κορέα, αν και έχανε 2-0 επικράτησε 3-2 της Ιαπωνίας σ’ έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κράτησε 4 ώρες!!!

           

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ