Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από δύο χρυσά μετάλλια Αλ. Κουλουριώτης και Ελ. Φίσερ στα ατομικά του παμπαιδικού

Diplo pampaidon_2013

Diplo pampaidon_2013Ο Αλέξης Κουλουριώτης και η Έλλη Φίσερ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Pagorasides me_Kostoπαμπαίδων-παγκορασίδων, που ύστερα από τριήμερο γεμάτο δράση έριξε αυλαία το μεσημέρι στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο 12χρονος αθλητής του Γ.Α.Σ. Ελευσίς και η συνομήλική του αθλήτρια του Άρη Βούλας κατέκτησαν από δύο χρυσά μετάλλια κι έγιναν τα κεντρικά πρόσωπα της διοργάνωσης. Ο Κουλουριώτης πριν από την πρωτιά στο απλό επικράτησε στο διπλό με τον συμπαίκτη του στην Ελευσίνα Κώστα Στάμου. Το αθηναϊκό σωματείο μάλιστα, πήρε και πέρσι τον πανελλήνιο τίτλο στο ίδιο αγώνισμα. Η Φίσερ κυριάρχησε στο διπλό με τη Φοίβη Πεχλιβανίδη, επίσης του Άρη Βούλας και λίγο μετά έδειξε την ανωτερότητά της στο απλό και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για δεύτερη χρονιά στη σειρά! Πριν περάσει στις κορασίδες πρόλαβε να γράψει ιστορία στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία. Αρκεί να επισημάνουμε ότι φέτος έφυγε από το φαληρικό στάδιο με τρεις πρωτιές, μετά τη χτεσινή στο ομαδικό, ενώ οι τίτλοι επί δύο σεζόν στο απλό αποτελούν επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού είτε για αγόρια είτε για κορίτσια!!! Για τη δυναμική, που έβγαλε η περιφέρεια, πρέπει ξανά να κάνουμε ειδική μνεία στο γεγονός ότι η Πάτρα είχε παιδιά στο βάθρο των νικητών σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ ο Ο.Α. Χανίων 2000 κατέκτησε άλλα δύο μετάλλια.

Στο απλό παμπαίδων ο Αλέξης  Κουλουριώτης διέγραψε σπουδαία πορεία ως 4ο φαβορί του αγωνίσματος. Στον τελικό συνάντησε το νούμερο 2 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης, τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη και με πολύ καλή εμφάνιση ξεπέρασε το εμπόδιό του με 3-1 σετ. Κατέκτησε στην παράταση το κρίσιμο 2ο σετ, έχασε με οριακή διαφορά το 3ο, ωστόσο μέτρησαν καθοριστικά τα ξεσπάσματα, που είχε στο 1ο και το 4ο σετ. Η εξέλιξη 11-5, 13-11, 9-11 και 11-3.

Στα ημιτελικά ο Κουλουριώτης νίκησε 3-1 τον Καραματζιάνη, ο οποίος έναν γύρο πριν είχε προκαλέσει αίσθηση με την επικράτησή του κόντρα στο νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος, τον Γιάννη Μπόσκοβιτς. Επίσης στην 4άδα ο Χατζηλυγερούδης επιβλήθηκε του Δαμιανή με 3-1.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Κουλουριώτης μετείχε πρώτα στο 4ο γκρουπ και σημείωσε τρεις νίκες κόντρα στον Παντελεήμονα Τριανταφυλλίδη (Ο.Ε.Α. Χαλκίδας) με 3-2, τον Γιώργο Τσαβλίρη (Α.Ο. Ελληνικού) και τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη (Παναθηναϊκός Α.Ο.) με 3-0 σετ. Στον γύρο των «16» κατέβαλλε τον Μίντση με 3-0 και στους «8» τον Γιώργο Πασχαλέρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) με 3-2 σετ.

Ο Χατζηλυγερούδης αναδείχτηκε αρχικά νικητής στο 2ο προκριματικό γκρουπ. Με σκορ 3-1 σετ επιβλήθηκε του Ανδρέα Μίντση (Απόλλων Καλαμαριάς), του Γιώργου Ανδρουλάκη (Χαλκίδα) και του Αλκίνοου Παγόπουλου (Αετός Κορυδαλλού). Αργότερα στο ταμπλό απέκλεισε τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο (Ζήνων Γλυφάδας) στη 16άδα ξανά με 3-1 και τον Αδάμ Ανανιάδη (Άδωνις Θεσσαλονίκης) στην 8άδα με 3-2 σετ.

Στο απλό παγκορασίδων η Έλλη Φίσερ επιβεβαίωσε ως νούμερο 1 φαβορί ότι είχε με το μέρος της τις περισσότερες πιθανότητες για το χρυσό. Το έκανε με τόσο πειστικό τρόπο, που δεν έχασε ούτε σετ σε συνολικά πέντε αγώνες! Στον τελικό πέρασε το παιχνίδι της απέναντι στην Ιωάννα Γερασιμάτου (που ήταν και πέρσι στα μετάλλια ως 3η) κι έφτασε στο 3-0 δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας σε όλα τα σετ (11-7, 11-6, 11-6). Με το ίδιο σκορ κατέβαλλε και την Πιπεράκη στα ημιτελικά, όταν την Κυριακή στο ομαδικό είχε φτάσει σε πολύ δύσκολη νίκη με 3-2. Η Ηλιοπούλου από την πλευρά της έδωσε μεγάλη «μάχη» στην 4άδα μέχρι ν’ αποκλείσει τη (συμπαίκτριά της στο διπλό) Ηλιοπούλου με 3-2 σετ.

Στη διαδρομή της έως τον τελικό η Φίσερ κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ με νίκες 3-0 απέναντι στη Δαναή Χριστοδούλου (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων) και την Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) με 3-0. Στη 16άδα είχε bye και στην 8άδα ξεπέρασε την Καλλιόπη Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) επίσης με 3-0.

Η Γερασιμάτου πήρε την 1η θέση στο 2ο γκρουπ επικρατώντας με 3-0 σετ της Χριστίνας Καμπορούδη (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και της Μαρίας Γκογκάκη (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων). Στο ταμπλό προχώρησε επίσης χωρίς αγώνα στην 8άδα κι εκεί νίκησε τη Φοίβη Πεχλιβανίδη με 3-0.

Πολύ αμφίρροπος ήταν ο τελικός στο διπλό αγοριών όπου οι Αλέξης Κουλουριώτης/Κώστας Στάμου νίκησαν με 3-2 και διαφορά δύο πόντων στο 5ο σετ τους Παντελεήμονα Τριανταφυλλίδη/Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη. Προηγήθηκαν δύο φορές, ισοφαρίστηκαν ισάριθμες και πήραν τη νίκη στο τέλος στις λεπτομέρειες (11-8, 4-11, 11-7, 4-11, 11-9). Να σημειωθεί ότι και πέρσι η πρωτιά στο αγώνισμα είχε πάει στην Ελευσίνα. Ο Κουλουριώτης κατέκτησε δεύτερο συνεχόμενο χρυσό, καθώς το 2012 είχε επικρατήσει με τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Συναρπαστικοί ήταν και οι δύο ημιτελικοί και είναι χαρακτηριστικό ότι κρίθηκαν κι αυτοί στα πέντε σετ! Ο Κουλουριώτης με τον Στάμου λύγισαν τους Δαμιανή/Μπόσκοβιτς και οι Τριανταφυλλίδης/Καραμαντζιάνης τους Χατζηλυγερούδη/Σταματούρο.

Στο διπλό παγκορασίδων η Έλλη Φίσερ με τη Φοίβη Πεχλιβανίδη έκαμψαν την αντίσταση των Ιωάννας Γερασιμάτου/Βασιλικής Ηλιοπούλου με 3-1. Συνδυάστηκαν καλύτερα, πήραν με διαφορά το 1ο και το 3ο σετ, όμως ο τελικός θα μπορούσε να πάει κάλλιστα στο «κόντρα» σετ, καθώς οι φιναλίστ είχαν στην παράταση την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 2-2. Η εξέλιξη των σετ: 11-4, 9-11, 11-2 και 13-11. Στην 4άδα οι Φίσερ/Πεχλιβανίδη απέκλεισαν τις Στ. Λαδάκη/Πιπεράκη με 3-1 και οι Ηλιοπούλου/Γερασιμάτου τις Μυτακίδου/Καλύβα με 3-0 σετ. Να σημειωθεί ακόμα ότι η Φίσερ είχε αγωνιστεί και το 2011 και το 2012 στους τελικούς του διπλού κοριτσιών! Πρώτα με συμπαίκτρια την Ισαμπάλογλου (του Πρωταθλητή τότε), τον επόμενο χρόνο με την Αθανασοπούλου (του Καρέα τότε) και είχε μείνει και τις δύο φορές στο ασημένιο μετάλλιο.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

Απλό παμπαίδων:

1. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών)

3. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)

-. Γιάννης Δαμιανής (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

Απλό παγκορασίδων:

1. Έλλη Φίσερ (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

-. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων 2000)

Διπλό παμπαίδων:

1. Αλέξης Κουλουριώτης/Κώστας Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Παντελεήμων Τριανταφυλλίδης/Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Ο.Ε.Α. Χαλκίδας/Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)

3. Γιάννης Δαμιανής/Γιάννης Μπόσκοβιτς (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

-. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αναγεννησιακός Πατρών/Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Διπλό παγκορασίδων:

1. Έλλη Φίσερ/Φοίβη Πεχλιβανίδη (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου/Βασιλική Ηλιοπούλου (Ολυμπιακός/Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. Στέλλα Λαδάκη/Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων 2000)

-. Δέσποινα Μυτακίδου/Μαρία Καλύβα (Α.Κ. Ζωγράφου/Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

                                                 

Φωτό 1: Η απονομή στους νικητές του διπλού παμπαίδων από τον προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Παράσχο Αβραμίδη. 

Φωτό 2: Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού παγκορασίδων Έλλη Φίσερ και Φοίβη Πεχλιβανίδη ποζάρουν χαμογελαστές με τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Κωστόπουλο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ