Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στη 16άδα των Μεσογειακών ο Μάκρας, για την πρόκριση αύριο και η Τόλιου με την Παπαδάκη

120 national_team

120 national_teamΕπιβεβαίωσαν τα προγνωστικά οι Έλληνες αθλητές στην πρεμιέρα του Μεσογειακού τουρνουά αναφορικά με την προσπάθειά τους στην προκριματική φάση. Ο Λευτέρης Μάκρας (φωτό) κατ’ αρχάς προχώρησε ως 2ος από τον όμιλό του στη φάση των «16» υλοποιώντας τον πρώτο του στόχο. Στον εναρκτήριο αγώνα του μάλιστα, πλησίασε και σε σούπερ έκπληξη απέναντι στον Γάλλο Αντριέν Ματενέ! Η Αγγελίνα Παπαδάκη σημείωσε μία νίκη και μία ήττα στον δικό της όμιλο και αύριο στο τελευταίο παιχνίδι της είναι το φαβορί για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην κορυφαία 10άδα.Το ίδιο θέλει και η Κατερίνα Τόλιου, η οποία βρίσκεται σε γκρουπ των 3ων, έχασε στο πρώτο ματς, όμως μπορεί να επικρατήσει αύριο και να προκριθεί κι αυτή στην επόμενη φάση. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος αποκλείστηκε με δύο ήττες, αλλά έδειξε πολύ καλά σημάδια γραφής κι έστειλε ενθαρρυντικό μήνυμα για τη συνέχεια.

Στο απλό ανδρών ο Μάκρας κατέλαβε τη 2η προνομιούχο θέση στο 1ο γκρουπ και παραλίγο να κάνει την έκπληξη και να πάρει την  πρωτιά. Νωρίς το μεσημέρι αντιμετώπισε τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 32 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι 1ο φαβορί των αγώνων. Αγωνίστηκε χωρίς άγχος και με πίστη στα χτυπήματά του και πραγματοποιώντας θαυμάσια εμφάνιση κάμφθηκε στο φινάλε με 4-3! Έχασε το 1ο σετ από 7-3, που βρέθηκε μπροστά (8-11), αργότερα ισοφάρισε και προηγήθηκε με 11-9 και 11-9, έχασε με διαφορά τα δύο επόμενα σετ (2-11, 6-11), αλλά και πάλι δεν πτοήθηκε. Έκανε το 3-3 στην παράταση με 13-11 ώσπου λύγισε στις λεπτομέρειες με το 11-7 του «κόντρα» σετ! Μεταξύ άλλων διακρίσεων, ο Ματενέ, που δυσκολεύτηκε αφάνταστα να περάσει τις επιθέσεις του με το forehandκαι το backhand, είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό νέων το 2005 και 1ος Μεσογειονίκης στο ομαδικό ανδρών το 2009. Το απόγευμα ο Μάκρας είχε εύκολο έργο απέναντι στον Αλβανό Νίκολα Χαχιλαζί. Επιβλήθηκε 4-0, χωρίς να νιώσει πίεση σε κανένα σετ και προκρίθηκε στη 16άδα. Εκεί θα υπάρχουν ξανά γκρουπ και ο Έλληνας πρωταθλητής κληρώθηκε στο 3ο, όπου έχει αντιπάλους τον Αιγύπτιο Ασάρ Ομάρ (επικεφαλής), τον πολιτογραφημένο Τούρκο Βανγκ Μπόρα και τον Σέρβο Ζολτ Πέπε. Αύριο στις 11.00 βρίσκει απέναντί του τον Ομάρ, στις 13.00 παίζει με τον Πέτε και στις 18.00 με τον Μπόρα. Οι δύο πρώτοι αθλητές από τα συνολικά τέσσερα γκρουπ προκρίνονται στα προημιτελικά. Ο Μάκρας έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, αλλά εάν επαναλάβει εμφανίσεις όπως αυτή εναντίον του Ματενέ μπορεί να ελπίζει…

Ο 20άχρονος Γιώργος Κωσταντινόπουλος έμεινε φυσιολογικά στην 3η θέση του 7ου και προτελευταίου γκρουπ, όμως άφησε καλές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του. Το πρωί έχασε 4-1 σετ από τον Γάλλο πρώην πρωταθλητή Ευρώπης των νεαρών ηλικιών Σιμόν Γκοζί, το απόγευμα από τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς με 4-2 και πάλεψε και τα δύο ματς. Απέναντι στον Γκοζί πήρε το 1ο σετ, ενώ στη συνέχεια έχασε δύο στην παράταση. Κόντρα στον Γέφτοβιτς, που είναι επαγγελματίας πινγκπονίστας στη Γαλλία, ο αριστερόχειρας διεθνής μας ήταν πολύ ανταγωνιστικός κι αν έπαιρνε ένα ακόμα σετ από αυτά που διεκδίκησε γερά θα διεκδικούσε με πολλές πιθανότητες τη νίκη και την πρόκριση. Η εξέλιξη ήταν 6-11, 14-12, 7-11, 8-11, 11-9 και 6-11.

Στο απλό γυναικών η Τόλιου είναι στο 1ο γκρουπ και το πρωί έζησε μία ακόμα πολύτιμη διεθνή εμπειρία παίζοντας με την κινεζικής καταγωγής Σεν Ζανγκ Γιανφέι, η οποία φιγουράρει στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης! Έκανε την προσπάθειά της απέναντι στο μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, αλλά κάμφθηκε φυσιολογικά με 4-0 σετ. Η Σεν, που αγωνίζεται με την ισπανική υπηκοότητα, ήταν 3η στον τελικό των τουρνουά προ Τουρ το 2006 στο απλό και νικήτρια στο διπλό γυναικών, αλλά και 3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2012! Η αμυντικού στυλ πρωταθλήτριά μας κοντράρεται αύριο το πρωί με τη Ναντίν Ελ Νταουλάτλι από την Αίγυπτο, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 287 του κόσμου και χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Η Τόλιου με νίκη θα πάρει τη 2η θέση στο γκρουπ και την πρόκριση στην επόμενη φάση, η οποία θα έχει ταμπλό των «16», αλλά με κάποια παιχνίδια bye.

Η Παπαδάκη έκανε καλή αρχή στο 5ο και τελευταίο προκριματικό γκρουπ καταβάλλοντας με 4-0 σετ τη Μέισα Μπσάιμπες από το Λίβανο. Είχε σταθερή απόδοση και δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το απόγευμα όμως, συνάντησε πολύ υψηλότερο επίπεδο στο πρόσωπο της Ισπανίδας Σάρα Ραμίρεζ, η οποία ήταν νικήτρια του αιγυπτιακού Προ Τουρ το 2012, δευτεραθλήτρια κόσμου το 2005 στο διπλό νεανίδων και τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό σε νεάνιδες και κορασίδες. Έχασε με 4-0 σετ και πίεσε πολύ την αντίπαλό της μόνο στο 1ο σετ, το οποίο έχασε στην παράταση. Τώρα της μένει να νικήσει αύριο την Αρσένα Οσμενάι από την Αλβανία για να πάρει ως 2η το εισιτήριο για τη συνέχεια. Η Οσμενάι έχασε σήμερα και από τη Μπσάιμπες, συνεπώς η Παπαδάκη θα καταφέρει λογικά να υλοποιήσει τον πρώτο της στόχο.

Η δεύτερη φάση του απλού ανδρών θα έχει και πάλι γκρουπ, ενώ στις γυναίκες θα γίνει ταμπλό νοκ άουτ με τις δύο πρώτες αθλήτριες από τα πέντε γκρουπ. Όπως είχαμε επισημάνει οι συμμετοχές στο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν είναι πολλές, καθώς εκπροσωπούνται μόνο 13 χώρες. Στο απλό ανδρών παίρνουν μέρος 24 αθλητές και στο απλό γυναικών 17 αθλήτριες. Διπλό δεν υπάρχει στο πρόγραμμα, απλά περιλαμβάνουν παιχνίδι διπλού, οι αγώνες του ομαδικού.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δυστυχώς η έγκαιρη πληροφόρηση από το Μεσογειακό τουρνουά αποτελεί…πολύ δύσκολη υπόθεση, τουλάχιστον σε αυτό το ξεκίνημα και μάλιστα η ιστοσελίδα των αγώνων εμφανίζει πολλές ελλείψεις. Το γραφείο Τύπου ενημερώνεται προς το παρόν μόνο από τα μέλη της ελληνικής αποστολής του πινγκ πονγκ!

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ