Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στα προημιτελικά του Μεσογειακού τουρνουά η Τόλιου

Toliou perimenei

Toliou perimeneiΑπό την Κατερίνα Τόλιου (φωτό) ήρθε το καλό πλασάρισμα στο Μεσογειακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Μερσίνα της Τουρκίας. Η 18άχρονη πρωταθλήτρια προκρίθηκε αρχικά στη φάση των νοκ άουτ και το απόγευμα μπήκε με νέα νίκη στα προημιτελικά. Αύριο Πέμπτη στις 10.00 αντιμετωπίζει το 2ο φαβορί των αγώνων, τη Γαλλίδα Λι Ξούε και παίζοντας ελεύθερα θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για είσοδο στα ημιτελικά. Η Αγγελίνα Παπαδάκη προχώρησε στα νοκ άουτ κι έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στην 8άδα, ενώ ο Λευτέρης Μάκρας αποκλείστηκε στα γκρουπ της δεύτερης φάσης κι έμεινε στις θέσεις 9-16. Σήμερα  εξάλλου, έγιναν γνωστές οι αντίπαλοι των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων στο ομαδικό.

Στο απλό γυναικών η Τόλιου (νούμερο 405 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έδωσε το πρωί το καθοριστικό παιχνίδι για το 1ο προκριματικό γκρουπ. Αντιμετώπισε τη Ναντίν Ελ Νταουλάτλι από την Αίγυπτο, που είναι πολλές θέσεις πιο ψηλά στο διεθνές rankinglist (Νο 267), αλλά με πολύ σταθερές άμυνες την περιόρισε αμέσως και τελικά την κατέβαλλε με το εμφατικό 4-0. Με τη 2η θέση του γκρουπ λοιπόν, προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Εκεί βρέθηκαν 10 αθλήτριες και σχηματίστηκε ταμπλό των «16» με αρκετά bye.

Η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου θα έπαιζε στον 1ο γύρο και κληρώθηκε με τη Γιάνα Τομαζίνι, την πολύπειρη Σλοβένα, που είναι στο νούμερο 283 της παγκόσμιας κατάταξης. Έκανε ιδανικό ξεκίνημα παίρνοντας με διαφορά τα δύο πρώτα σετ, είχε τις λύσεις και στη συνέχεια, που η Τομαζίνι ανέβασε την απόδοσή της κι έτσι έφτασε σε σπουδαία νίκη με 4-0 σετ (11-4, 11-4, 14-12, 11-9). Με το πλασάρισμα στα προημιτελικά έχει ήδη πετύχει στην αποστολή της και αύριο στις 10.00 θα παλέψει για το καλύτερο κόντρα στην κινεζικής καταγωγής Λι Ξούε, που είναι επίσης αθλήτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Αυτόν τον μήνα είναι στο νούμερο 46 του κόσμου.

Για την πρόκριση στο ταμπλό έπαιξε το πρωί και η Παπαδάκη (Νο 378 στον κόσμο) και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αρσένα Οσμενάι από την Αλβανία. Επιβλήθηκε 4-0 και προκρίθηκε ως 2η πίσω από την Ισπανίδα Σάρα Ραμίρεζ. Το απόγευμα, στον γύρο των «16», κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την κορυφαία Αιγύπτια, την Ντίνα Μεσρέφ, που είναι στο νούμερο 118 του κόσμου. Έπαιξε πολύ αξιόλογο πινγκ πονγκ, ήταν σοβαρή και μαχητική από την αρχή έως το τέλος ώσπου κάμφθηκε με 4-3. Προηγήθηκε 2-1 σετ, αργότερα βρέθηκε να χάνει 3-2 και ισοφάρισε για να στείλει το ματς στο 7ο σετ. Εκεί προηγήθηκε 5-1 και 8-5, αλλά τελικά όλα κρίθηκαν στην παράταση. Η εξέλιξη 4-11, 11-9, 12-10, 7-11, 6-11, 11-8 και 14-16). Η Παπαδάκη έμεινε έτσι στις θέσεις 9-10 του αγωνίσματος και σίγουρα μπορεί να είναι ικανοποιημένη από την προσπάθειά της.

Στο απλό ανδρών ο Μάκρας (Νο 576), αφού πήρε την Τρίτη την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετείχε σήμερα στο 3ο γκρουπ της 16άδας. Δεδομένα το έργο του είχε δυσκολέψει πολύ κι αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη. Το πρωί στον πρώτο αγώνα του έχασε 4-0 σετ από τον Αιγύπτιο (επικεφαλής) Ασάρ Ομάρ (Νο 74), ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έκανε καμπ προετοιμασίας με την εθνική μας ομάδα στο Καρπενήσι. Το μεσημέρι ο 26άχρονος διεθνής μας δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός ούτε απέναντι στον Σέρβο Ζολτ Πέτε (Νο 150) και κάμφθηκε με 4-1 σετ (4-11, 8-11, 3-11, 11-9, 4-11). Χωρίς ελπίδες πρόκρισης έκλεισε το απόγευμα τα παιχνίδια του με ήττα από τον Βανγκ Μπόρα (Νο 92) με 4-0 σετ. Ο κινεζικής καταγωγής αθλητής, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Τουρκίας, αναδείχτηκε νικητής του γκρουπ και πέρασε στα προημιτελικά μαζί με τον 2ο Ασάρ. Ο Μάκρας δεν μπόρεσε να πιάσει σήμερα τα υψηλά στάνταρ απόδοσης της πρώτης ημέρας, αλλά τουλάχιστον πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στη δεύτερη φάση.  

* Στο 2ο προκριματικό γκρουπ κληρώθηκε η Ελλάδα και στις δύο κατηγορίες του ομαδικού. Στους άνδρες έχει αντιπάλους την Αίγυπτο, την Τουρκία και τη Λιβύη. Οι αγώνες είναι την Παρασκευή και στην 1η αγωνιστική το ελληνικό δίδυμο συναντά στις 10.00 την Αίγυπτο. Τα  γκρουπ είναι 3, οι χώρες 11 και στα νοκ άουτ και τον προημιτελικό γύρο προχωρούν οι δύο πρώτες ομάδες από τον κάθε όμιλο. Οι γυναίκες έπεσαν με τις Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία. Στην πρεμιέρα, μεθαύριο στις 12.00, αντιμετωπίζουν τη Γαλλία. Εδώ οι χώρες είναι 8, συνεπώς οι δύο πρώτες από τα ισάριθμα γκρουπ περνάνε στα ημιτελικά.

* Ο αποκλεισμός του Γάλλου Αντριέν Ματενέ αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά. Στα γκρουπ των «16» το 1ο φαβορί των αγώνων υπέστη δύο ήττες από τον Σέρβο Γέφτοβιτς και τον Ισπανό Μασάδο κι έμεινε έξω από την 8άδα…

* Στα 51 του χρόνια ο Χε Ζιβέν συνεχίζει τις διεθνείς εμφανίσεις σε υψηλό επίπεδ. Ο πολιτογραφημένος Ισπανός μπήκε στην 8άδα, κυνηγά την πρωτιά στους Μεσογειακούς και στην πορεία του πέτυχε σήμερα εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στον (επίσης κινεζικής καταγωγής) Λι Αχμέτ από την Τουρκία. Έχανε με 3-0 σετ κι επικράτησε 4-3.  

* Σημειώθηκε κι ένα ατύχημα στο γυμναστήριο κατά τη σημερινή 2η μέρα των αγώνων. Από υψηλό σημείο των κερκίδων έπεσε στο έδαφος ένα παιδί και για λίγο διακόπηκαν οι αγώνες. Αμέσως παρασχέθηκαν στο άτυχο αγόρι οι πρώτες βοήθειες, γρήγορα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Υ.Γ. Ανύπαρκτη ουσιαστικά ήταν και την Τετάρτη η ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων. Το γραφείο Τύπου ευχαριστεί θερμά τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και αθλητές της ομάδας για τον χρόνο που διαθέτουν, δίνοντας όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία για τους αγώνες. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ