Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιστροφή της Ελλάδας στους Βαλκανικούς νέων μετά από μία πενταετία!

Stamatouros G._2

Stamatouros G._2Το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει μόνο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τους διεθνείς αθλητές των μικρών ηλικιών, αλλά και τους Βαλκανικούς Αγώνες! Kordouti TΌπως μέχρι πριν από λίγα χρόνια… Και είναι η έντονη επιθυμία των παιδιών για διεθνή παιχνίδια, σε συνδυασμό με τη διάθεση των γονέων να δώσουν και πάλι από την τσέπη τους, που οδήγησε σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη να έχει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ξανά αθλητές, μετά από μία ολόκληρη 5ετία, σε διοργάνωση, την οποία είχε βγάλει από τα πλάνα της λόγω της γνωστής οικονομικής αδυναμίας! Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση λοιπόν, θα εκπροσωπηθεί στο καθιερωμένο ετήσιο πρωτάθλημα από τέσσερις παίδες και τρεις νεάνιδες. Το φετινό event θα διεξαχθεί στην πόλη Κικίντα της Σερβίας από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου και περιλαμβάνει το ομαδικό και όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Την αποστολή συγκροτούν οι αθλητές Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς), Ανδρέας Τσόπελας (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., φωτό 1), Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα) και οι αθλήτριες Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) και Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά, φωτό 2).

Όλα αυτά τα παιδιά πήραν μέρος πριν από λίγες ημέρες στους αγώνες συγκρότησης των εθνικών ομάδων για το επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Οστράβας. Δεν κατέκτησαν προνομιούχες θέσεις, όμως βγάζοντας τη δίψα για διεθνή τουρνουά πήραν την πρωτοβουλία να θέσουν στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θέμα συμμετοχής στο Βαλκανικό πρωτάθλημα με τα έξοδα να καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από τους γονείς. Η ομοσπονδία το δέχτηκε και μάλιστα, αν δεν προέκυπταν κάποια απρόοπτα η αποστολή θα είχε και νέους και κορασίδες. Απλά, στους νέους δεν γινόταν να συγκροτηθεί ομάδα από τους αποκλεισμένους των αγώνων κατάταξης, επειδή συμμετείχαν τέσσερις και περίσσευε μόνο ο Κωνσταντίνος Κώτσης του Αίαντα Ευόσμου, ενώ στις κορασίδες ήταν διαθέσιμες μόνο η Βασιλική Τζίμου (Ρουφ 80) και η Κατερίνα Ράπτη (Α.Ο. Πεύκης) και δεν συμπληρωνόταν η απαιτούμενη τριάδα. Οι αθλήτριες του Άρη Βούλας Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και Έλλη Φίσερ, που επίσης μετείχαν στις κατατάξεις, ήθελαν στη Σερβία και τον προπονητή του σωματείου Κωνσταντίνο Κωστόπουλο για να μπουν στην αποστολή, όμως ο τελευταίος πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα για την προετοιμασία των μικρών διεθνών ενόψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βεβαίως, την επιθυμία να παίξουν στους Βαλκανικούς και να τους δουν και ως πρόβα για τη διοργάνωση στην Τσεχία την είχαν και τα παιδιά, που εξασφάλισαν από τις κατατάξεις θέση στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Επειδή όμως, το ταξίδι θα είναι πολύ κουραστικό η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε να μην τα ταλαιπωρήσει λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό (13-22/07) και να στείλει στη Σερβία τις δεύτερες ομάδες. Οι μετακινήσεις για την Κικίντα θα γίνουν οδικώς και ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι η συνολική απόσταση, που θα διανύσει η αποστολή, ανέρχεται στα 1.700 χιλιόμετρα! Την 1η του μήνα οι αθλητές θα πάνε στη Θεσσαλονίκη. Θα διανυκτερεύσουν και την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν για την πόλη των αγώνων, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική Σερβία στα σύνορα με Ρουμανία και Ουγγαρία! Οι υπεύθυνοι προπονητές θα είναι από σωματεία, που έχουν αθλητές στις εθνικές ομάδες και συγκεκριμένα ο Γιάννης Σταύρου και ο Γιώργος Χριστοφοράκης από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Αρχηγός αποστολής αναλαμβάνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Χρηστάκις Κανάρης.

Να σημειωθεί ακόμα ότι στην τελευταία της εμφάνιση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων, το 2008, η Ελλάδα είχε πανηγυρίσει δύο χρυσά μετάλλια, στο ομαδικό παίδων (με τους Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Αλέκο Μητρόπουλο, Φίλιππο Μουχτούρη,) και στο διπλό νέων με τους Γιώργο Φραγκούλη και Στέφανο Μανουσώφ!

ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με φυσιολογική ήττα των γυναικών 3-0 από τη Γαλλία τελείωσε σήμερα η ελληνική αποστολή τους αγώνες της στο Μεσογειακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Κατερίνα Τόλιου, η οποία είναι καλύτερα με τις θεραπείες που κάνει και αυτές τις ημέρες θα έχει την ευκαιρία για μικρή ξεκούραση, πέτυχε το καλύτερο πλασάρισμα με την είσοδο στα προημιτελικά του απλού. Στο ομαδικό και για το 2ο προκριματικό γκρουπ η Ελλάδα είχε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και τερμάτισε 4η. Η Αγγελίνα Παπαδάκη έχασε 3-0 σετ από τη Λι Ξούε, η Τόλιου με το ίδιο σκορ από τη Ξιαν Γι Φανγκ και με το ίδιο σκορ ήρθε η ήττα και στο διπλό από τις ίδιες αθλήτριες.

«Επιβεβαιώθηκε ότι το επίπεδο ήταν πολύ καλό σε άνδρες και γυναίκες. Το πόσο αξιόλογοι ήταν οι αθλητές των δυνατών χωρών φάνηκε και από τις θέσεις τους παγκόσμια κατάταξη. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, που έκαναν τα παιδιά, τα οποία όμως σε αυτή την πρώτη τους παρουσία σε Μεσογειακούς είχαν ισχυρότερους αντιπάλους. Παλεύοντας για το καλύτερο σ’ ένα δυνατό τουρνουά αποκόμισαν εμπειρίες και αυτός ήταν ο στόχος, όπως είπαμε από την Αθήνα», δήλωσε το απόγευμα ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

* Η διοργανώτρια Τουρκία ήταν τελικά η πιο δυνατή ομάδα του Μεσογειακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς κατάκτησε δύο χρυσά μετάλλια και τέσσερα συνολικά (συν ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο). Τέσσερα πήρε και η Ισπανία με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα κι από κει και πέρα δύο είχε η Αίγυπτος (ένα χρυσό, ένα χάλκινο) κι από ένα η Ιταλία και η Γαλλία (ασημένιο). Στο ομαδικό ανδρών πρώτευσε η Τουρκία και στο ομαδικό γυναικών η Ισπανία. Στις θέσεις των φιναλίστ αρκέστηκαν η Ιταλία και η Γαλλία αντίστοιχα, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Ισπανία και η Αίγυπτος αντίστοιχα.

* Άδεια μέχρι τις 10 Αυγούστου έχουν τα στελέχη των εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών. Ο Κώστας Λαγογιάννης έκανε τις προάλλες επέμβαση στον αριστερό ώμο και αναρρώνει.

                                                

* Φωτό του Βασίλη Καραουλάνη με τον Γιώργο Σταματούρο και τη Θάλεια Κορδούτη σε αγωνιστικές τους προσπάθειες.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ