Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέο δυνατό κίνητρο για όλα τα παιδιά η συμμετοχή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών

Vlaxakis forehand

Vlaxakis forehandΣυμμετοχή …εκτός προγράμματος σε σημαντική διεθνή διοργάνωση και νέο αγωνιστικό κίνητρο, που δημιουργεί ενθουσιασμό. Αυτό αποτελεί Kanari pseiraγια επτά επίλεκτους αθλητές κι αθλήτριες η παρουσία στο 21ο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων, που αρχίζει την Πέμπτη στην Κικίντα της Σερβίας. Τα παιδιά έδειξαν ότι λαχταρούν αγώνες στο εξωτερικό, οι γονείς ανέλαβαν να καλύψουν όλα τα έξοδα και η ομοσπονδία αποφάσισε την επανεμφάνιση στους ετήσιους αγώνες ύστερα από πέντε χρόνια. Η πολυμελής αποστολή αναχωρεί νωρίς αύριο το πρωί οδικώς από τη Θεσσαλονίκη και το βράδυ θα φτάσει στην πόλη της βορειοανατολικής Σερβίας με τους 38.000 κατοίκους. Με τις ομάδες των παίδων και των νεανίδων θα διεκδικήσει στο City Sport Hall το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς πίεση για διακρίσεις. Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπηθεί από τους Στράτο Δαμιανή (Γ.Α.Σ. Ελευσίς), Ανδρέα Τσόπελα (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Γιώργο Σταματούρο (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π), Νίκο Βλαχάκη (Α.Ο. Καρέα), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) και Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά).

Πλην της Χατζηλυγερούδη, που αγωνίστηκε στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως κορασίδα, όλο τα υπόλοιπα παιδιά θ’ αγωνιστούν πρώτη φορά με τις εθνικές ομάδες σε τέτοια διοργάνωση, μάλιστα ο 14χρονος Σταματούρος και ο 13χρονος Βλαχάκης θα λάβουν πρώτη φορά μέρος σε διεθνείς αγώνες. Την τεχνική καθοδήγηση ανέλαβαν ο Γιώργος Χριστοφοράκης του Ολυμπιακού στους παίδες και ο Γιάννης Σταύρου του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στις νεάνιδες. Επίσης έχουν κοουτσάρει σε αγώνες στο εξωτερικό, αλλά ως υπεύθυνοι εθνικών ομάδων δουλεύουν πρώτη φορά. Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Χρηστάκις Κανάρης.

Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων θα έχουν φέτος εκπροσώπηση όλες οι χώρες-μέλη της Βαλκανικής Ένωσης του αθλήματος (B.T.T.U.)! Εννέα συνολικά. Εκτός από την Ελλάδα είναι οι Αλβανία, Σερβία, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρoυμανία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και FYROM. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της B.T.T.U., οι ομάδες παίδων θα είναι εννέα, ενώ εκείνες των νεανίδων οκτώ, επειδή δεν «κατεβάζει» τριάδα η Αλβανία. Το eventδιεξάγεται από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου και το διοργανώνει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σερβίας, που έχει πρόεδρο τον παλιό πρωταθλητή του πινγκ πονγκ Ζόραν Κάλινιτς (μεταξύ άλλων διακρίσεων νικητής στο διπλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1994 με συμπαίκτη τον Καλλίνικο Κρεάνγκα). Γίνονται όλα τα αγωνίσματα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και οι Έλληνες αθλητές θα μπορέσουν να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση μέσα από πολλά παιχνίδια. Το πρόγραμμα αρχίζει με το ομαδικό και η σχετική κλήρωση διεξάγεται αύριο το βράδυ. Η αντίστοιχη διαδικασία για τα ατομικά αγωνίσματα θα λάβει χώρα την Πέμπτη.

Τα περισσότερα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, άλλα από την Αθήνα και άλλα από την Πάτρα, έφτασαν σήμερα το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα (αργότερα μάλιστα, οι διεθνείς έκαναν προπόνηση στο αθλητικό κέντρο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) όπου και θα διανυκτερεύσουν. Αυτά που προέρχονται από την Καβάλα θα βρεθούν εκεί πολύ νωρίς το πρωί και αμέσως μετά τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα πάρουν τον δρόμο για την Κικίντα με δύο βαν. Θα διανύσουν απόσταση περίπου 800 χιλιομέτρων και το βράδυ αναμένεται να φτάσουν στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, που βρίσκεται στα σύνορα με Ρουμανία και Ουγγαρία! Τα παιδιά δηλαδή, έχουν… ήδη νιώσει την κούραση του ταξιδιού, όμως όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα και φυσικά ουδόλως επηρεάζουν τις διαθέσεις τους για αξιόλογες εμφανίσεις στο Βαλκανικό πρωτάθλημα!

 

* Στις φωτό του Βασίλη Καραουλάνη είναι ο Νίκος Βλαχάκης της εθνικής ομάδας παίδων και η Χριστιάνα Κανάρη της εθνικής ομάδας νεανίδων. 

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ