Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέταρτη κατετάγη η εθνική παίδων στους Βαλκανικούς Αγώνες

Valkanikoi diplo_paidon

Valkanikoi diplo_paidon

Στην 4η θέση αρκέστηκε τελικά η εθνική μας ομάδα των παίδων στο 21ο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων, που είναι σε εξέλιξη στην Κικίντα της Σερβίας. Στον «μικρό» τελικό, που έγινε το απόγευμα στο τραπέζι 1 του City Sport Hall και μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο σε live streaming, έχασε από τη διοργανώτρια χώρα με 3-1. Σε αυτό το ματς χρησιμοποιήθηκαν ο Στράτος Δαμιανής και ο Ανδρέας Τσόπελας και η μοναδική νίκη ήρθε από τον πρώτο. Οι νεάνιδες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στο τελευταίο ματς κατάταξης έχασαν σήμερα και από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-1 και περιορίστηκαν στην 6η θέση. Στο αγώνισμα του απλού τρεις παίδες, ο Δαμιανής, ο Τσόπελας και ο Σταματούρος, κατάφεραν να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό. Αναλυτικά όλα τα νέα για τα ελληνικά χρώματα από τη δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος:

Απέναντι στην οικοδέσποινα Σερβία ο Γιώργος Χριστοφοράκης, ο οποίος κοουτσάρει τους παίδες, επανέφερε το βασικό δίδυμο των Δαμιανή και Τσόπελα, που έχει και μεγαλύτερη εμπειρία από διεθνή ματς σε σχέση με τους πρωτοεμφανιζόμενους Γιώργο Σταματούρο και Νίκο Βλαχάκη. Οι δύο αθλητές ήταν ανταγωνιστικοί, διεκδίκησαν τη νίκη, όμως είχαν διαστήματα με έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, που τους στοίχισαν. Μετά την ισοφάριση του σκορ από τον Δαμιανή οι διεθνείς μας είχαν στο διπλό μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν και ν’ αυξήσουν τις πιθανότητες για τη νίκη, όμως στο 1-1 έχασαν το 3ο σετ από 8-4 μπροστά και το 4ο από 10-5! Μετά ήταν εξαιρετικά δύσκολο ν’ ανατραπεί το σκορ, καθώς ο πρώτος παίκτης των Σέρβων, ο Νικόλα Μαρίνκοβιτς έδειξε ανώτερος απέναντι και στον Τσόπελα και στον Δαμιανή, τους οποίους κατέβαλλε με 3-0 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του «μικρού» τελικού:

Νικόλα Μαρίνκοβιτς-Ανδρέας Τσόπελας 3-0 (11-9, 11-7, 11-6)

Αλέσα Αντάμοβιτς-Στράτος Δαμιανής 1-3 (11-5, 9-11, 7-11, 7-11)

Νίκολα Γκρμπιτς/Μαρίνκοβιτς-Δαμιανής/Τσόπελας 3-1 (11-4, 4-11, 12-10, 12-10)

Μαρίνκοβιτς-Δαμιανής 3-0 (11-6, 11-9, 16-14)

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμανία συντρίβοντας την Τουρκία με 3-0.

Στο ομαδικό νεανίδων η Ελλάδα υπέστη και δεύτερη ήττα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και μάλιστα ξανά με 3-1, όπως την Πέμπτη στον όμιλο. Τα κορίτσια πάλεψαν, έχασαν πολλά σετ με οριακή διαφορά, ωστόσο η ουσία είναι ότι δεν μπόρεσαν να βγάλουν ούτε σε αυτόν τον αγώνα το κάτι παραπάνω. Η απειρία, ειδικά της Κορδούτη και της Κανάρη, ίσως έπαιξε τον ρόλο της. Οι αθλήτριες του Γιάννη Σταύρου σημείωσαν μόνο μία νίκη άνευ αγώνα με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8 κι από κει και πέρα είχαν τέσσερις ήττες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη:

Εμίνα Χατζιαχμέτοβιτς-Θάλεια Κορδούτη 3-0 (11-9, 11-6, 11-6)

Σάνια Μιλόγιτσα-Γεωργία Χαζτηλυγερούδη 2-3 (10-12, 11-8, 11-4, 9-11, 6-11)

Άλια Κόβατς-Χριστιάνα Κανάρη 3-0 (11-9, 11-9, 11-8)

Χατζιαχμέτοβιτς-Χατζηλυγερούδη 3-0 (13-11, 14-12, 11-6)

Πρωταθλήτρια Βαλκανίων αναδείχτηκε η Σερβία, που επικράτησε στον τελικό 3-1 της περσινής τροπαιούχου Ρουμανίας. Την 3η θέση κατέκτησε η Τουρκία, που στον «μικρό» τελικό νίκησε 3-0 τη Βουλγαρία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ

Στο απλό η ελληνική πλευρά πέτυχε τρεις προκρίσεις στην τελική 16άδα των παίδων, όπως προαναφέραμε. Αντίθετα, οι νεάνιδες απέτυχαν να φτάσουν σε κάτι ουσιαστικό. Στους παίδες ο Δαμιανής αγωνίστηκε στο 7ο γκρουπ των πέντε αθλητών και πρώτευσε με τρεις νίκες και μία ήττα. Ξεπέρασε τα εμπόδια του Βόσνιου Ιγκμπάλ Σέτα (που ήταν επικεφαλής) με 3-0 σετ, του Μαυροβούνιου Φιλίπ Ραντούλοβιτς και του Αλβανού Νερτίλ Φούγκα επίσης με 3-0 και κάμφθηκε από τον Βούλγαρο Μπόγιαν Ιβάνοφ με 3-1 σετ. Στην ισοβαθμία με τον Σέτα υπερίσχυσε λόγω της νίκης στον μεταξύ τους αγώνα.  

Ο Τσόπελας βρέθηκε τελικά στο 8ο γκρουπ ως επικεφαλής (από λάθος δεν συμπεριλήφθηκε αρχικά στα φαβορί και είχε κληρωθεί στο 1ο γκρουπ). Νίκησε τον Μαυροβούνιο Φιλίπ Ράντοβιτς με 3-2 σετ (11-8, το «κόντρα») και τον Βόσνιο Μάρκο Βούσιγιακ με 3-0 κι έχασε από τον Σέρβο Αλέσα Αντάμοβιτς με 3-1.

Ο Σταματούρος πέρασε επιτυχώς με δύο νίκες και μία ήττα από το 2ο γκρουπ. Έχασε από τον επικεφαλής (και νικητή εν τέλει του ομίλου) Κριστιάν Πλετέα από τη Ρουμανία με 3-0, όμως επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ τους Ιβάν Πέτριτς από το Μαυροβούνιο και του Φιλίπ Κονσταντινόβσκι από τη FYROM.

Ο Βλαχάκης μετείχε στο 4ο γκρουπ όπου συμπτωματικά όλα τα παιχνίδια έληξαν με σκορ 3-0! Νίκησε τον Μαυροβούνιο Πέταρ Κοστόβσκι, ηττήθηκε από τον Σέρβο Νικόλα Μαρίνκοβιτς και τον Τούρκο Μπατουχάν Σαχίν και αποκλείστηκε ως 3ος.

Στο απλό νεανίδων οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν αρνητική παρουσία. Δεν ήταν ανταγωνιστικές και κατέγραψαν μόνο μία νίκη χωρίς αντίκρισμα. Νίκη που ήρθε από την Κορδούτη στο 6ο γκρουπ των τεσσάρων αθλητριών. Επιβλήθηκε 3-0 σετ της Άντζελα Σταμένκοβσκα από το Μαυροβούνιο, αλλά έχασε με το ίδιο σκορ από την Τουρκάλα Γκότσε Γκάνγκορ και τη Σέρβα Ιβάνα Βέζνοβιτς και αποκλείστηκε ως 3η.  

Η Χατζηλυγερούδη έμεινε τελευταία στο 1ο γκρουπ. Έχασε 3-0 σετ τόσο από τη Σέρβα Ανέτα Ματσούτι, όσο και από τη Βόσνια Εντίνα Χάρατσιτς.

Ίδιο απολογισμό είχε και η Κανάρη στο 4ο γκρουπ. Περιορίστηκε στην 3η θέση χάνοντας με 3-0 σετ πρώτα από την Εμίνα Χατζιαχμέτοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) κι έπειτα από τη Σόνια Γιάνκοβιτς (Μαυροβούνιο).

Από αύριο γίνονται και τα αγωνίσματα του διπλού. Στο διπλό παίδων (όπου έχει σχηματιστεί ταμπλό των «16») έχουν συγκροτήσει ζευγάρι ο Δαμιανής με τον Τσόπελα και ο Βλαχάκης με τον Σταματούρο. Στο διπλό νεανίδων (ταμπλό των «16») παίζουν και τα τρία κορίτσια, απλά μέχρι αργά το βράδυ δεν γνωρίζαμε με ακρίβεια κάθε ζευγάρι επειδή η συγκεκριμένη ενότητα δεν εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα της Βαλκανικής Ένωσης.

Στο διπλό μικτό οι τέσσερις παίδες δήλωσαν στην εφηβική κατηγορία. Έτσι, ο Τσόπελας κάνει δίδυμο με την Κορδούτη ο Δαμιανής με τη Χατζηλυγερούδη ο Σταματούρος με την Κανάρη και ο Βλαχάκης με τη Σόνια Γιάνκοβιτς από το Μαυροβούνιο. Υπενθυμίζουμε ότι από την ιστοσελίδα της Βαλκανικής Ένωσης του αθλήματος (www.balkantabletennis.com) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και μετάδοση αγώνων σε live streaming. 

 

Φωτό: Αγωνιστικό στιγμιότυπο με τους Τσόπελα και Δαμιανή από τον αγώνα του διπλού μέσα από τη live μετάδοση στο internet.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ