Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκληρώνεται αύριο η προετοιμασία των νεαρών διεθνών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

mg 9958

mg 9958Μετρούν αντίστροφα πια οι μικρές εθνικές μας ομάδες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που θα γίνει στην Οστράβα από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου. Οι δέκα αθλητές και αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στην κορυφαία διοργάνωση, ολοκληρώνουν αύριο, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, την προετοιμασία των 16 ημερών και την Πέμπτη θ’ αναχωρήσουν για την πόλη της Τσεχίας. Τις ομάδες αποτελούν οι έφηβοι Ηλίας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, οι νεάνιδες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Φιλία Εμίρη, οι παίδες Νίκος Αντωνιάδης, Γιάννης Σγουρόπουλος και οι κορασίδες Ελένη Σοφρά και Στέλλα Πατεράκη. Θ’ αγωνιστούν υπό την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών προπονητών Μιχάλη Κατσικαδέλη, Σωκράτη Παπασάβογλου και των σωματειακών Λουίτζι Σκέμβρη και Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. Θυμίζουμε ότι οι δύο τελευταίοι ήταν υπεύθυνοι αυτές τις δύο εβδομάδες για τις κοινές προπονήσεις των διεθνών στην Αθήνα.

Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι το 56ο στην ιστορία και θα συγκεντρώσει 571 αθλητές κι αθλήτριες από 44 χώρες της ηπείρου. Το πρόγραμμα αρχίζει την Παρασκευή στις 10.00 ώρα Ελλάδας (09.00 τοπική) και όπως πάντα με το ομαδικό. Στο τέταρτο 18.00 με 18.15 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. Το αγώνισμα του ομαδικού θα είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 16 του μήνα και από τις 17 έως τις 21 θα γίνουν τα ατομικά. Η κλήρωση του ομαδικού έχει διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου, ενώ η αντίστοιχη των ατομικών αγωνισμάτων είναι προγραμματισμένη για τις πρώτες ημέρες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.    

Και τα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα των κοριτσιών θ’ αγωνιστούν φέτος στην Α΄κατηγορία της Ευρώπης, ύστερα από την επιτυχία της ανόδου πέρσι στο Σβέσατ της Αυστρίας. Οι νεάνιδες βρίσκονται στο 2ο γκρουπ και θα τεθούν αντιμέτωπες με τις Γερμανία, Κροατία και Τσεχία. Οι κορασίδες κληρώθηκαν στο 1ο γκρουπ και θα βρουν απέναντί τους τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία και τη Σλοβενία. Φυσικά και οι δύο εθνικές ομάδες θα τσεκάρουν φέτος τις δυνατότητές τους σε σαφώς πιο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και το έργο για την παραμονή θα είναι δύσκολο.

Την ίδια ώρα οι έφηβοι και οι παίδες συνεχίζουν στη Β΄κατηγορία και θα κυνηγήσουν ό,τι μπορούν περισσότερο. Οι έφηβοι είναι στο 6ο γκρουπ του πρωταθλήματος (το 2ο της κατηγορίας τους) και θα έχουν αντιπάλους τη Δανία, τη Λιθουανία, την Τουρκία και τη Μολδαβία. Οι παίδες κληρώθηκαν στο 7ο γκρουπ (το 3ο της κατηγορίας τους) και θα συναντήσουν τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και το Σαν Μαρίνο.

Οι εναρκτήριοι αγώνες των ομίλων για την Ελλάδα θα είναι την Παρασκευή με την Τουρκία στους νέους στις 10.00, με τη Λευκορωσία στις κορασίδες στις 12.00, με την Κροατία στις νεάνιδες στις 16.00 και με το Σαν Μαρίνο στους παίδες στις 18.30.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) και οι ευρωπαϊκοί πίνακες αξιολόγησης για τις νεαρές ηλικίες. Θα σημειώσουμε πού βρίσκονται τον Ιούλιο οι Έλληνες αθλητές, όχι γιατί το τελευταίο ranking list υπολογίζεται για την κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων στην Οστράβα (άλλωστε δεν θα έχει ρόλο φαβορί στα ταμπλό κάποιος Έλληνας), αλλά γιατί το να κερδίσουν θέσεις στον πίνακα είναι ένα επιπλέον κίνητρο, μικρό έστω, για τους διεθνείς, που θ’ αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  

Ψηλότερα από ελληνικής πλευράς είναι η Τόλιου και ο Αντωνιάδης. Η 18άχρονη πρωταθλήτρια βρίσκεται στο νούμερο 33 των νεανίδων από το 32 του προηγούμενου μήνα. Ο 15άχρονος πρωταθλητής είναι στο νούμερο 43 από το 40 του Ιουνίου. Από κει και πέρα στις νεάνιδες η Παρίδη έμεινε στο νούμερο 159, η Εμίρη μετακινήθηκε στο 165 (από 163), στους νέους ο Αγγελάκης υποχώρησε στο 142 (από 133), ο Ζώνιος στο 317 (από 302) και ο Μιχαηλίδης στο 334 (από 316), στους παίδες ο Σγουρόπουλος έπεσε στο 211 (από 193), ενώ δεν υπάρχει ελληνική παρουσία στον πίνακα των κορασίδων.

 

Φωτό: Απονομή των επάθλων στις νικήτριες του ομαδικού νεανίδων στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σβέσατ. Το τρόπαιο είχε κατακτήσει η Ρουμανία και άφησε στη θέση του φιναλίστ τη Ρωσία. Το χάλκινο μετάλλιο είχαν πάρει η Κροατία και η Γερμανία. Τις δύο τελευταίες θα τις αντιμετωπίσει στο γκρουπ στην Οστράβα η εθνική μας ομάδα των νεανίδων. Το στιγμιότυπο από το αρχείο της E.T.T.U. (Photo Hommes)

                                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ