Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Οστράβα από την Πέμπτη οι εθνικές μας ομάδες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων

Proetoimasia Youth_SEF

Proetoimasia Youth_SEFΣτους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 κινούνται πλέον οι εθνικές μας ομάδες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων. Δέκα αθλητές κι αθλήτριες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους σήμερα το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αύριο στις 08.45 αναχωρούν για την Οστράβα, η οποία από την Παρασκευή και για δέκα ημέρες θα γίνει το επίκεντρο της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις νεαρές ηλικίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η συγκεκριμένη πόλη και για όγδοη γενικά η Τσεχία θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση από τις 12 έως τις 21 του μήνα και η Ελλάδα κατάφερε, μέσα από τα έντονα οικονομικά προβλήματα, να είναι παρούσα με πλήρεις ομάδες. Το επόμενο βήμα είναι ν’ αποδώσουν όλα τα παιδιά σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για κάποια διάκριση σ’ ένα πρωτάθλημα, που αποτελεί κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη πρόκληση κι έχει τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Αυτό είναι και το στίγμα που έδωσε με δηλώσεις του ο Λουίτζι Σκέμβρης, ο ένας από τους δύο σωματειακούς προπονητές, που είχαν την ευθύνη για την κοινή προετοιμασία των διεθνών στην Αθήνα (ο δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος).

«Για ν’ αρχίσω από τις ομάδες, που θ’ αγωνιστούν στην Α΄κατηγορία, να σημειώσω ότι στις κορασίδες έχουμε το σοβαρό μειονέκτημα της απειρίας. Και τα δύο κορίτσια είναι τελείως άπειρα και η παραμονή γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση. Στις νεάνιδες έχουμε καλύτερη τύχη, καθώς υπάρχει η Τόλιου, η οποία πέρσι προχώρησε μέχρι τη 16άδα του ατομικού, ενώ συμμετοχή στην ίδια ομάδα είχε και η Παρίδη. Επίσης, εμπειρία από το Ευρωπαϊκό είχε και η Εμίρη, που ήταν στην τελευταία της χρονιά με τις κορασίδες», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Α.Σ. Πρόοδος, που βοήθησε την προσπάθεια και το 2012 στο Σβέσατ της Αυστρίας. «Για τους παίδες είναι μία πρόκληση αυτοί οι αγώνες γιατί ο Αντωνιάδης είναι στην κατάλληλη κατάσταση και τα πήγε καλά και στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, ενώ και ο Σγουρόπουλος έχει δείξει σημάδια ότι μπορεί να προχωρήσει και να γίνει ανταγωνιστικός. Επειδή στην Αυστρία ήμουν υπεύθυνος στους παίδες μπορώ να πω ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες, που χρησιμοποιούν πιτσιρικάδες, δηλαδή πιο νέα παιδιά από το ηλικιακό όριο, συνεπώς θεωρώ πως έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι ουσιαστικό. Τώρα, αν γίνεται να διεκδικήσουμε την άνοδο, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Ως πρώτο βήμα πάντως, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρωτιά στο γκρουπ. Στους νέους τέλος, το ντεζαβαντάζ έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε αθλητές, που είναι στην πρώτη τους χρονιά στο εφηβικό. Ο Αγγελάκης και ο Ζώνιος (όπως και Εμίρη στις νεάνιδες) είναι στα 16 τους και να ξέρετε ότι υπάρχει σημαντική διαφορά όταν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις ικανούς αθλητές, που βρίσκονται στο τελευταίο τους εφηβικό. Τα 18άχρονα παιδιά αρχίζουν και παίζουν σαν άνδρες, δεν είναι το ίδιο μ’ έναν 16άχρονο», συνέχισε ο Σκέμβρης, ενώ για τις προοπτικές στα ατομικά αγωνίσματα επισήμανε: «Εκεί το δυνατό χαρτί για μας είναι η Τόλιου. Έφτασε ψηλά πέρσι στο απλό, έχει πολλές εμπειρίες πια από διεθνείς διοργανώσεις και είναι σε καλή κατάσταση. Έχει τις περισσότερες πιθανότητες απ’ όλους για κάτι καλό. Φορμαρισμένος δείχνει ο Αντωνιάδης στους παίδες κι έχει ενδιαφέρον να δούμε και την περίπτωση του Σγουρόπουλου, το που βρίσκεται σε σχέση με άλλους αξιόλογους παίκτες της κατηγορίας του. Ο Αγγελάκης, που πέρσι έφτασε στη 16άδα των παίδων, μπορεί να κυνηγήσει καλό πλασάρισμα στους νέους, αν και είπαμε ότι είναι η πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, ενώ είχε και την αναποδιά με τη λοίμωξη προ μηνών. Οι κορασίδες θ’ αγωνιστούν βασικά για την εμπειρία, ενώ πέρα από το απλό ίσως πάνε ψηλά ο Αγγελάκης με την Τόλιου στο διπλό μικτό αν αιφνιδιάσουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θέμα είναι να παίξουν τα παιδιά σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να κυνηγήσουν ό,τι μπορούν. Να μετρήσουμε δυνάμεις απέναντι σε δυνατούς αθλητές και να εμφανιστούμε σε καλό επίπεδο».

Τα τέσσερα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα αποτελούν οι έφηβοι Ηλίας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, οι νεάνιδες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Φιλία Εμίρη, οι παίδες Νίκος Αντωνιάδης, Γιάννης Σγουρόπουλος και οι κορασίδες Ελένη Σοφρά και Στέλλα Πατεράκη. Ντεμπούτο στον θεσμό κάνουν οι: Ζώνιος, Σγουρόπουλος, Σοφρά και Πατεράκη. Τους διεθνείς θα κοουτσάρουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Μιχάλης Κατσικαδέλης (υπεύθυνος για τις νεάνιδες), Σωκράτης Παπασάβογλου (παίδες) και οι σωματειακοί Λουίτζι Σκέμβρης (έφηβοι) και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (κορασίδες). Η αποστολή θα φτάσει το πρωί αεροπορικώς στην Πράγα και από εκεί θα κάνει με το τρένο ένα ακόμα ταξίδι περίπου τριών ωρών για την Οστράβα.

Να θυμίσουμε τους ομίλους των ελληνικών συγκροτημάτων στο ομαδικό: Οι νεάνιδες βρίσκονται στο 2ο γκρουπ και θα τεθούν αντιμέτωπες με τις Γερμανία, Κροατία και Τσεχία. Οι κορασίδες κληρώθηκαν στο 1ο γκρουπ και θα βρουν απέναντί τους τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία και τη Σλοβενία. Οι έφηβοι είναι στο 6ο γκρουπ του πρωταθλήματος (το 2ο της Β΄κατηγορίας) και θα έχουν αντιπάλους τη Δανία, τη Λιθουανία, την Τουρκία και τη Μολδαβία. Οι παίδες κληρώθηκαν στο 7ο γκρουπ (το 3ο της Β΄κατηγορίας) και θα συναντήσουν τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και το Σαν Μαρίνο.

Μεθαύριο στην εναρκτήρια αγωνιστική των γκρουπ οι έφηβοι αντιμετωπίζουν την Τουρκία στις 10.00 ώρα Ελλάδας, οι κορασίδες τη Λευκορωσία στις 12.00, οι νεάνιδες την Κροατία στις 16.00 και οι παίδες το Σαν Μαρίνο στις 18.30. Να σημειωθεί ακόμα ότι το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων στο διαδίκτυο (laola1.tv) περιλαμβάνει τις δύο πρώτες ημέρες και ισάριθμα ματς της ελληνικής ομάδας νεανίδων. Την Παρασκευή στις 16.00 με την Κροατία και το Σάββατο στις 18.30 με τη Γερμανία.

Τέλος, στα αγωνίσματα του διπλού τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών είναι τα εξής: Στο διπλό νέων ο Μιχαηλίδης θα έχει συμπαίκτη τον Αγγελάκη, ενώ ο Ζώνιος θα κοιτάξει να κλείσει παρτενέρ επί τόπου. Στο διπλό νεανίδων η Τόλιου δήλωσε με τη Σουηδέζα Λίντα Μπέργκστρομ, που επίσης έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού και η Εμίρη με την Παρίδη θα παίξουν μαζί. Στο διπλό παίδων θ’ αποτελέσουν δίδυμο οι Σγουρόπουλος/Αντωνιάδης και στο διπλό κορασίδων οι Πατεράκη/Σοφρά. Στο διπλό μικτό νέων τα ελληνικά ζευγάρια είναι Αγγελάκης/Τόλιου, Μιχαηλίδης/Παρίδη και Ζώνιος/Εμίρη και τέλος στο διπλό μικτό παίδων Αντωνιάδης/Σοφρά και Σγουρόπουλος/Πατεράκη.

                                      

Φωτό: Οι διεθνείς ποζάρουν χαμογελαστοί στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σ.Ε.Φ. πριν από την προτελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους. Από αριστερά στην πάνω σειρά οι Νίκος Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Πάρις Ζώνιος, Ηλίας Μιχαηλίδης και στην κάτω σειρά Κατερίνα Τόλιου, Φιλία Εμίρη, Στέλλα Πατεράκη και Ελένη Σοφρά. Άκρη αριστερά και δεξιά στη φωτογραφία είναι οι προπονητές Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και Λουίτζι Σκέμβρης αντίστοιχα, οι οποίοι μαζί με τους ομοσπονδιακούς Παπασάβογλου και Κατσικαδέλη θα καθοδηγήσουν τα παιδιά στην Οστράβα (από τους αθλητές δεν είναι στη φωτό η Κωνσταντίνα Παρίδη).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ