Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα με επτά αγώνες για τα εθνικά μας συγκροτήματα αύριο στην Οστράβα

Zonios

ZoniosΤο Sareza venue στην Οστράβα ανοίγει τις πύλες του το πρωί της Παρασκευής για να υποδεχτεί το δυναμικό παρόν και το ελπιδοφόρο Paterakiαύριο της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην όμορφη Τσεχία, μία χώρα με παράδοση πια στη διεξαγωγή αγώνων του συγκεκριμένου θεσμού, αρχίζει το 56ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και μέχρι τις 21 του μήνα θα τραβήξει τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλήματος στη γηραιά ήπειρο. Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα είναι και φέτος μέρος της γιορτής και με συνολικά δέκα αθλητές κι αθλήτριες θα προσπαθήσει να δείξει τη δυναμική της. Πέρσι κατάφερε δύο ανόδους στο ομαδικό και τρία καλά πλασαρίσματα στα ατομικά αγωνίσματα. Φέτος επιδιώκει την παραμονή στην Α΄κατηγορία των κοριτσιών, θέλει να είναι όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική στη Β΄κατηγορία των αγοριών και φυσικά προσβλέπει σε νέες καλές θέσεις στα ατομικά.  

Η πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει επτά συναντήσεις για τα ελληνικά χρώματα. Δύο για τους νέους (που αγωνίζονται στη Β΄κατηγορία), δύο για τις κορασίδες (Α΄κατηγορία), δύο για τους παίδες (Β΄κατηγορία) και μία για τις νεάνιδες (Α΄κατηγορία). Οι έφηβοι (Ηλίας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος και υπεύθυνος προπονητής ο Λουίτζι Σκέμβρης) αντιμετωπίζουν την Τουρκία στις 10.00 ώρα Ελλάδας (09.00 τοπική) και τη Λιθουανία στις 20.30.

Οι παίδες (Νίκος Αντωνιάδης, Γιάννης Σγουρόπουλος και υπεύθυνος προπονητής ο Σωκράτης Παπασάβογλου) συναντούν τη Νορβηγία στις 10.00 και το Σαν Μαρίνο στις 18.30.

Οι κορασίδες (Ελένη Σοφρά, Στέλλα Πατεράκη και κόουτς ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος) κοντράρονται με τη Λευκορωσία στις 12.00 και με τη Σλοβενία στις 18.30 και οι νεάνιδες (Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Φιλία Εμίρη και στον πάγκο ο Μιχάλης Κατσικαδέλης) με την Κροατία στις 16.00.

Οι νεάνιδες βρίσκονται στο 2ο γκρουπ κι έχουν αντιπάλους τις Γερμανία, Κροατία και Τσεχία. Τα δύο επόμενα ματς της πρώτης φάσης θα τα δώσουν το Σάββατο. Στις 12.00 με την Τσεχία και στις 18.00 με τη Γερμανία. Μάλιστα, οι δύο αγώνες με την Κροατία και τη Γερμανία, αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα, βρίσκονται στο πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων στο διαδίκτυο από το laola1.tv!

Οι κορασίδες έχουν κληρωθεί στο 1ο γκρουπ με τις Ρουμανία, Λευκορωσία και  Σλοβενία. Τα παιχνίδια του γκρουπ τα ολοκληρώνουν το Σάββατο στις 14.00 αντιμετωπίζοντας τη Ρουμανία.

Οι έφηβοι είναι στο 6ο γκρουπ του πρωταθλήματος (το 2ο της Β΄κατηγορίας) και  θ’ αναμετρηθούν με τις Δανία, Λιθουανία, Τουρκία και Μολδαβία. Το Σάββατο θα δώσουν τα παιχνίδια με τη Μολδαβία (16.00) και τη Δανία (20.00).

Οι παίδες είναι στο 7ο γκρουπ (το 3ο της κατηγορίας τους) κι έχουν απέναντί τους τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και το Σαν Μαρίνο. Τα παιχνίδια στο γκρουπ τα τελειώνουν το Σάββατο στις 12.00 με αντίπαλο τη Λιθουανία.

Οι ομάδες των νέων και των παίδων θα παλέψουν αρχικά για την πρωτιά στους ομίλους τους. Αν το πετύχουν αυτό, τότε μπορούν να φτάσουν στο ταμπλό των θέσεων 1-16 κι εκτός από την προαγωγή στην κορυφαία κατηγορία να κυνηγήσουν κι ένα πολύ καλό πλασάρισμα. Αν τερματίσουν στη 2η θέση των ομίλων, τότε θα εξασφαλίσουν άνοδο μόνο αν κατακτήσουν τη 17η θέση των αγώνων.

Οι ομάδες των νεανίδων και των κορασίδων παίζουν με διαφορετικό στόχο από τη στιγμή, που έχουν τη χαρά και την τιμή να μετέχουν στην Α΄κατηγορία. Αμφότερες θα διεκδικήσουν την παραμονή, κάτι που είναι πιο δύσκολο για τις άπειρες κορασίδες. Αν στην πρώτη φάση πλασαριστούν στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους σιγουρεύουν άμεσα τη διατήρηση στο επίπεδο 1 της διοργάνωσης. Αν περιοριστούν στην 3η και την 4η θέση (που θεωρητικά είναι και το πιο πιθανό) εξακολουθούν να κινδυνεύουν και πηγαίνουν στη δεύτερη φάση σε πλέι οφ παιχνίδια.

Οι εθνικές μας ομάδες έφτασαν το μεσημέρι στην Οστράβα και νωρίς το βράδυ θα κάνουν προπόνηση στο γυμναστήριο των αγώνων. Στο πρωτάθλημα πρόκειται να μετάσχουν 571 αθλητές κι αθλήτριες από 44 χώρες της ηπείρου. Από τις 12 έως τις 16 θα διεξαχθεί το ομαδικό και από τις 17 έως τις 21 τα ατομικά αγωνίσματα, η κλήρωση των οποίων θα γίνει στις πρώτες ημέρες του πρωταθλήματος. Όπως κάθε χρόνο θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση μέσα από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (www.ettu.org), ενώ το σάιτ της διοργάνωσης είναι www.ping-pong.cz/eyc2013.

                                                

 Φωτό 1 και 2: Οι έφηβοι και οι κορασίδες θα κάνουν την αρχή αύριο το πρωί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τα ελληνικά χρώματα. Αριστερά ο έφηβος Πάρις Ζώνιος και δεξιά η κορασίδα Στέλλα Πατεράκη, δύο παιδιά που κάνουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ