Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για τις θέσεις 21-22 οι νεάνιδες, για 25-28 οι νέοι στην Οστράβα

Paides me_England

Paides me_EnglandΝικηφόρα συνέχισαν οι εθνικές μας ομάδες στην Οστράβα κατά το πρώτο μέρος της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι νεάνιδες κατέβαλλαν 3-1 την Αγγλία και θα κλείσουν τα παιχνίδια τους αργότερα αντιμετωπίζοντας τη Σλοβενία για τις θέσεις 21-22. Οι νέοι επικράτησαν 3-1 της Φιλανδίας και πάνε τώρα στο γκρουπ των θέσεων 25-28. Οι παίδες ξεπέρασαν την Αγγλία με 3-1, όμως παίζουν σε γκρουπ και δεν έχουν ελπίδα για την πρωτιά έπειτα από τη χτεσινή ήττα με 3-0 από τη Σλοβακία. Ο αγώνας των παίδων μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από το Laola1.tv. Το ελληνικό δίδυμο έκανε καλή εμφάνιση και γενικά φάνηκε από τα αποτελέσματα και των άλλων αγώνων ότι οι διεθνείς παίζουν πιο ελεύθερα από τη στιγμή που κρίθηκαν (έστω χωρίς επιτυχία) οι στόχοι τους στο ομαδικό. Το πρωί αγωνίστηκαν ταυτόχρονα τα τρία από τα τέσσερα εθνικά μας συγκροτήματα, θα έχουν και συνέχεια αργότερα, ενώ το βράδυ παίζουν και οι κορασίδες.

Οι νεάνιδες αντιμετώπισαν την Αγγλία για τις θέσεις 21-24. Πήραν πολύ δύσκολη νίκη με 3-1 και στις 16.00 ώρα Ελλάδας θ’ αναμετρηθούν με τη Σλοβενία για τις θέσεις 21-22 του πρωταθλήματος. Η Φιλία Εμίρη άρχισε τον αγώνα και παρότι διεκδίκησε όλα τα σετ κόντρα στην ασιατικής καταγωγής Χο Τιν Τιν έχασε 3-0. Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε αργότερα η Κατερίνα Τόλιου της Έμιλι Μπόλτον συναντώντας αντίσταση μόνο στο 3ο σετ. Η Κωνσταντίνα Παρίδη ήταν καλύτερη στα κρίσιμα σημεία με τη Μαρία Τσάπτσινος και σε «γεμάτα» σετ επικράτησε 3-0 κι έκανε το 2-1 για την εθνική μας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της 17χρονης πρωταθλήτριας στη διοργάνωση. Στο τέταρτο στη σειρά ματς η Τόλιου ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στη Χο, βρέθηκε να χάνει 2-0, όμως μετά κατάλαβε το παιχνίδι της αντιπάλου της, βρήκε σταθερότητα στην άμυνα κι έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ.

Οι παίδες βρέθηκαν στο γκρουπ Κ, ήθελαν πρωτιά για να μείνουν στο κυνήγι της 17ης θέσης και της ανόδου, όμως η χτεσινή ήττα με 3-0 από τη Σλοβακία ουσιαστικά τους είχε καταδικάσει. Το πρωί πάντως, δεν παρουσιάστηκαν επηρεασμένοι ψυχολογικά, απέδωσαν αξιόλογο πινγκ πονγκ απέναντι στους Άγγλους κι επικράτησαν με 3-1. Πρώτος μπήκε στο τραπέζι ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Μάρκους Τζάιλς (11-9 το 5ο σετ). Στο δεύτερο επί μέρους παιχνίδι ο Νίκος Αντωνιάδης νίκησε τον Τομ Τζάρβις με 3-1 και στο διπλό τα παιδιά πήραν το προβάδισμα επικρατώντας 3-1 των Λουκ Σέιβιλ/Τζάρβις. Στη συνέχεια ο Αντωνιάδης νίκησε 3-1 σετ τον Τζάιλς διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Το γκρουπ κλείνει σε λίγες ώρες με τον αγώνα Σλοβακία-Αγγλία, όμως ακόμα και τριπλή ισοβαθμία να προκύψει δεν γίνεται να ευνοήσει την εθνική μας, καθώς έχει αρνητικό συντελεστή -1 στα παιχνίδια με τις δύο ομάδες (3 ματς υπέρ και 4 κατά).

Οι νέοι κατέκτησαν την 1η θέση στο γκρουπ Rκαι θα παίξουν πια για τις θέσεις 25-28 της διοργάνωσης. Μετά τη νίκη επί της Βουλγαρίας (3-0) το βράδυ της Κυριακής, σήμερα το πρωί επιβλήθηκαν και της Φιλανδίας με 3-1. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης κατέβαλλε τον Μίκα Ο’ Κόνορ με 3-0 σετ, ο Ηλίας Μιχαηλίδης, που τοποθετήθηκε πρώτος παίκτης, έχασε από τον Τόμας Λούντσρομ με 3-1 και ο Πάρις Ζώνιος έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα μας επικρατώντας με 3-2 του Μάρκους Μιλάρινεν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μιχαηλίδης όταν έκαμψε τον Ο’  Κόνορ με 3-1 σετ. Επόμενος αντίπαλος των εφήβων είναι στις 16.00 η Εσθονία. Οι κορασίδες αναμετριόνται στις 20.00 με την Ουγγαρία για το γκρουπ Ν.

 

Φωτό: Αγωνιστικό στιγμιότυπο από την προσπάθεια των Σγουρόπουλου/Αντωνιάδη στο διπλό στη νικηφόρα αναμέτρηση με την Αγγλία (φωτό τραβηγμένη από τη μετάδοση στο ίντερνετ). 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ