Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 21η θέση πήραν οι παίδες, την 25η οι νέοι και οι κορασίδες

Sareza sport_hall

Sareza sport_hallΜε νίκες ολοκλήρωσαν σήμερα όλες οι εθνικές μας ομάδες το πρώτο κομμάτι των αγώνων τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων στην Οστράβα. Οι παίδες κατέλαβαν την 21η θέση, οι έφηβοι και οι κορασίδες την 25η, ενώ θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα οι νεάνιδες τερμάτισαν στην 22η θέση. Ο υποβιβασμός των νεανίδων και των κορασίδων στη Β΄κατηγορία ήταν το δυσάρεστο γεγονός. Οι παίδες και οι νέοι δεν είχαν κάνει λόγο για άνοδο (άλλωστε, χρόνια τώρα, είναι γνωστές για όλα τα συγκροτήματα κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες), πάντως οι μικροί φάνηκε πως είχαν τη δυνατότητα να μπουν έστω πιο γερά στη διεκδίκησή της. Από αύριο αρχίζει η προσπάθεια στα ατομικά αγωνίσματα όπου τις περισσότερες ελληνικές ελπίδες για κάποια διάκριση συγκεντρώνει η Κατερίνα Τόλιου, βάσει και της εξαιρετικής εικόνας, που έδειξε στους αγώνες του ομαδικού.

Οι νέοι έφτασαν στον επίλογο της προσπάθειάς τους με τέσσερις διαδοχικές νίκες. Το αρνητικό όμως, είναι ότι δεν παρουσιάστηκαν όσο αποτελεσματικοί θα ήθελαν στη φάση των γκρουπ όπου με μία νίκη και τρεις ήττες είχαν μείνει νωρίς έξω από τη διεκδίκηση μίας καλής θέσης. Στο τελευταίο ματς κατάταξης για τις θέσεις 25-26 το συγκρότημα του Λουίτζι Σκέμβρη κατέβαλλε το μεσημέρι της Τρίτης τη Νορβηγία με 3-1. Στο πρώτο επί μέρους ματς ο Πάρις Ζώνιος έχασε από τον Έσκιλντ Γιόργκενσεν με 3-0. Μετά ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξεπέρασε το εμπόδιο του Έσπιεν Φλάγκλεν με 3-2 και ανατροπή, καθώς ήταν πίσω 0-2 στα σετ.  Στη συνέχεια ο Ηλίας Μιχαηλίδης νίκησε 3-0 τον Γιόργκεν Τόνσμπεργκ και ο Αγγελάκης έκλεισε το σκορ με 3-0 σετ επί του Γιόργκενσεν.

Οι κορασίδες μετά τις έξι διαδοχικές ήττες έκλεισαν με θετικό τρόπο την παρουσία τους. Επικράτησαν κατά σειρά του Ισραήλ με 3-1 και της Φιλανδίας με 3-0 και αρκέστηκαν εν τέλει στην 25η θέση. Οι εντελώς άπειρες αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως είχαν ως κύριο μειονέκτημα την απειρία και η πορεία τους δεν αποτέλεσε έκπληξη. Σήμερα το πρωί κόντρα στο Ισραήλ η Στέλλα Πατεράκη έχασε αρχικά 3-0 από την Καρίν Αντάμσκι. Μετά η Ελένη Σοφρά επικράτησε 3-1 της Χένι Φέλντμαν και ισοφάρισε. Τα κορίτσια πήραν πολύ δύσκολα το διπλό απέναντι στις Σόνι Τίπλικι/Χένι Φέλντμαν με 3-1 και στο επόμενο ματς η Σοφρά κατέβαλλε με 3-1 την Αντάμσκι για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Το απόγευμα απέναντι στη Φιλανδία για τις θέσεις 25-26 η Σοφρά έκαμψε την Ανίκα Λάντστρομ με 3-0, η Πατεράκη την Πίλα Έρικσον με 3-1 και μαζί στο διπλό τις ίδιες αθλήτριες με 3-0 σετ.

Οι παίδες ολοκλήρωσαν την Τρίτη την προσπάθειά τους σε μίνι ταμπλό για τις θέσεις 21-24. Το πρωί επιβλήθηκαν της Ολλανδίας με 3-0. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέβαλλε τον Στέλαν Σμιντ με 3-1 σετ, ο Νίκος Αντωνιάδης τον Ρόελ Μπογκ με 3-0 και μαζί το ελληνικό δίδυμο τους ίδιους αθλητές με 3-2. Το απόγευμα η ομάδα του Σωκράτη Παπασάβογλου έκανε φινάλε απέναντι στην  Κροατία. Ο Αντωνιάδης νίκησε τον Μάρτιν Πέτροβιτς με 3-1 σετ, ο Σγουρόπουλος τον Λούκα Μάρτινεκ με το ίδιο σκορ και οι δυο τους στο διπλό τους ίδιους αντιπάλους επίσης με 3-1 σετ. Έτσι, με συνολικό απολογισμό 5 νίκες-2 ήττες οι παίδες κατέλαβαν την 21η θέση.

                  

Φωτό: Στο Sareza Sport Hall, του οποίου βλέπετε πανοραμικό πλάνο, έφτασε στο τέλος της σήμερα η ελληνική προσπάθεια στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων (photo František Zálewský)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ