Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών για την πορεία των ελληνικών χρωμάτων στο ομαδικό

Kosto mikros

Kosto mikrosΤην εκτίμησή τους για την πορεία των εθνικών μας ομάδων στο πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέθεσαν σήμερα στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι τέσσερις προπονητές, που βρίσκονται στην Οστράβα. Οι ομοσπονδιακοί Σωκράτης Παπασάβογλου, Μιχάλης Κατσικαδέλης και οι σωματειακοί Λουίτζι Σκέμβρης και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (φωτό) μίλησαν για τα συγκροτήματα που ανέλαβαν κι ανέφεραν τα συμπεράσματά τους. Για τον υποβιβασμό των κοριτσιών στη Β΄κατηγορία οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι στις μεν νεάνιδες ήταν συνολικά πιο έτοιμες οι αντίπαλες ομάδες στη φάση των γκρουπ για τις δε κορασίδες ότι μέτρησαν η απειρία και η διαφορά δυναμικότητας. Για την προσπάθεια των αγοριών στη Β΄κατηγορία τονίστηκε ότι οι ομάδες απέδωσαν γενικά το πινγκ πονγκ που ξέρουν, όμως δεν ήταν στο κατάλληλο σημείο ετοιμότητας στις κρίσιμες πρώτες ημέρες.

ΚΑΤΣΙΚΑΔΕΛΗΣ: «Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ…»

Μιχάλης Κατσικαδέλης υπεύθυνος ομάδας νεανίδων: «Η πορεία της ομάδας των νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό της Οστράβα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η προσπάθεια για τη μια νίκη». Κάπως έτσι φάνηκε από τα αποτελέσματα: Με τη δυναμική της Τόλιου να σημειώνει σε όλους τους αγώνες μόνο νίκες (εκτός από εκείνον με την Κροατία) κι από κει και πέρα να προσπαθούμε για μια ακόμα. Οι άλλες κοπέλες, η Κωνσταντίνα (Παρίδη) και η Φιλία (Εμίρη) έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών, που επικρατούν και είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Θεωρώ λοιπόν, ότι αν στόχος ήταν η παραμονή μόνο και μόνο σαν θέση, δεν επετεύχθη μιας και κατά την πρώτη φάση οι αντίπαλοι είχαν συνολικά πιο έτοιμη ομάδα. Από εκεί και πέρα οι ήττες στα Play offs κρίθηκαν και στις λεπτομέρειες παρατηρώντας το σκορ. Ατομικά όμως ο στόχος της Κατερίνας πέτυχε σχεδόν 100% ενώ οι άλλες δύο κοπέλες πλησίασαν, αλλά δεν πέτυχαν αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στα ατομικά».

ΣΚΕΜΒΡΗΣ: «ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΙ…»

Λουίτζι Σκέμβρης, υπεύθυνος ομάδας νέων: «Νομίζω ότι γενικά η ομάδα απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της και ότι στην πρώτη φάση των γκρουπ θα μπορούσε να πάει καλύτερα αν ήταν πιο έτοιμη. Αν για παράδειγμα, είχαμε πάει νωρίτερα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Οι Τούρκοι, τους οποίους αντιμετωπίσαμε στην πρεμιέρα, παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι. Στην πορεία βγήκε το πραγματικό αγωνιστικό μας πρόσωπο, αλλά στα δύο πρώτα (και κρίσιμα πάντα) παιχνίδια με την Τουρκία και τη Λιθουανία ήμασταν ακόμα εκτός φόρμας. Όσο για τη Δανία, που συναντήσαμε μετά, ήταν πολύ δυνατή, απόδειξη ότι πήρε την 11η θέση. Τα στησίματα μας βγήκαν, όλα πήγαιναν μια χαρά, όμως αγωνιστικά έπρεπε να είμαστε πιο έτοιμοι από την αρχή. Αν στο γκρουπ πας καλά και κατακτήσεις την 1η ή τη 2η θέση μετά έχεις άλλη πορεία. Ο Αγγελάκης ήταν πολύ αποτελεσματικός με δύο επίσης αμυντικού στυλ αξιόλογους αθλητές, σημείωσε νίκες και με αθλητές, που είναι αρκετές θέσεις ψηλότερα από αυτόν στην κατάταξη και είναι σημαντικό να «χτυπάς» παίκτες τέτοιας δυναμικότητας. Ο Ζώνιος έπαιξε πολύ καλά στο ντεμπούτο του σε τέτοια διοργάνωση και πέτυχε τέσσερις νίκες, ενώ και ο Μιχαηλίδης πήγε καλύτερα απ’ ό,τι πέρσι στο Σβέσατ και σημείωσε στο ομαδικό πέντε νίκες».

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΦΑΝΗΚΑΝ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, υπεύθυνος ομάδας κορασίδων: «Ολοκληρώσαμε χτες την προσπάθειά μας στα ομαδικά με δύο νίκες ύστερα από την πολύ δύσκολη αρχή. Τα κορίτσια κατέβαλλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια να συναγωνιστούν αντιπάλους από χώρες με συνεχόμενες παρουσίες σε πολύ υψηλό επίπεδο, τις δυο πρώτες ημέρες. Η απειρία και η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανείς σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση πιθανώς το παιχνίδι με τη Σλοβακία, όπου ίσως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Στη συνέχεια επηρεαστήκαμε από τα αρνητικά αποτελέσματα και ήταν δύσκολο ν’ αποδώσουμε καλά. Με αντιπάλους, όπως η Λιθουανία και η Ουγγαρία, που διαθέτουν αρκετά καλές αθλήτριες, δεν είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας. Τελευταία ημέρα με Ισραήλ και Φιλανδία, αντιπάλους σαφώς στα μέτρα μας, τα παιδιά απέδωσαν όμορφο πινγκ πονγκ κατά διαστήματα. Πήραν θετικά αποτελέσματα και ανέβασαν την ψυχολογία τους εν όψει των ατομικών αγωνισμάτων. Από τη μεριά μου, και με δεδομένη την απειρία των κοριτσιών, καθώς πρώτη φορά βγαίνουν εκτός συνόρων, θα έλεγα ότι η προσπάθεια και η θέλησή τους για συνέχιση των καλών περσινών αποτελεσμάτων και παραμονή στην πρώτη κατηγορία, ήταν συγκινητική. Τώρα θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο στα ατομικά».

ΠΑΠΑΣΑΒΟΓΛΟΥ: «ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ»

Σωκράτης Παπασάβογλου, υπεύθυνος ομάδας παίδων: «Είναι το 13ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, στο οποίο παίρνω μέρος. Άρχισα με τους παίδες και τώρα ξαναβρέθηκα με τους παίδες. Λόγω της εμπειρίας μου μπορώ να μεταδώσω ορισμένα πράγματα, που έχουν να κάνουν με την ψυχολογική προετοιμασία και αυτό προσπάθησα ειδικά με τον Σγουρόπουλο, ο οποίος μετέχει πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση. Είναι δύσκολο κομμάτι αυτό και κάθε φορά τα ίδια συζητάμε ότι οι πρώτες δύο ημέρες είναι κρίσιμες και όλοι θέλουν να εγκλιματιστούν γρήγορα. Αρχίσαμε με δύο νίκες, αλλά στον αγώνα με τη Λιθουανία, που ήταν ο πιο δύσκολος, τα παιδιά έπαιξαν μόλις το 50 τοις εκατό από αυτό, που απέδωσαν στη συνέχεια. Ήταν μαγκωμένα στις πρώτες δύο ημέρες και μετά έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και πήγαν καλά. Μόνο στον αγώνα με τη Σλοβακία έκαναν κακή εμφάνιση κι εκεί υπάρχει η εξήγηση πως ήταν στεναχωρημένα επειδή έμειναν έξω από τη διεκδίκηση της 16άδας. Ο Σγουρόπουλος για πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήγε πολύ καλά. Ο Αντωνιάδης ήταν σταθερός κι αποδείχτηκε υπολογίσιμη δύναμη στο τελευταίο του παιδικό. Ένα παράδειγμα είναι ότι στον αγώνα με την Αγγλία νίκησε τον Τζάρβις, που είναι στο νούμερο 24 της Ευρώπης στην κατηγορία. Πιστεύουμε ότι ειδικά στα τελευταία παιχνίδια οι παίδες έκαναν απόλυτα αξιοπρεπή εμφάνιση».

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ