Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στις «32» του απλού για την Τόλιου

Hellas neanides_pagos

Hellas neanides_pagosΈνα ακόμα βήμα στην προσπάθεια για διάκριση στο απλό νεανίδων έκανε το μεσημέρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στην Οστράβα, η Κατερίνα Τόλιου. Εξασφάλισε την πρόκριση στον 3ο γύρο του αγωνίσματος κι αυτή ήταν η ευχάριστη είδηση για τα ελληνικά χρώματα από το πρώτο κομμάτι της 8ης ημέρας των αγώνων. Το βράδυ θα επιδιώξει να μπει στη 16άδα και να επαναλάβει την πετυχημένη πορεία της περσινής διοργάνωσης. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους νέους, η Κωνσταντίνα Παρίδη στις νεάνιδες, ο Νίκος Αντωνιάδης στους παίδες και η Ελένη Σοφρά στις κορασίδες αποκλείστηκαν στους «64». Για τον προτελευταίο πρέπει να σημειωθεί ότι πάλεψε πολύ με αθλητή, που είναι ψηλότερά του στο ευρωπαϊκό ranking list και κάμφθηκε στα επτά σετ. Οι άλλοι τρεις αθλητές συνάντησαν πολύ δυνατούς αντιπάλους και δεν είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους.

Στο απλό νεανίδων η Κατερίνα Τόλιου εκμεταλλεύτηκε και στις «64» το γεγονός ότι από τη στιγμή που συμπεριλήφθηκε στα 32 seedingτου αγωνίσματος είχε στους πρώτους γύρους αντιπάλους απολύτως στα μέτρα της. Σήμερα κράτησε τον καλό ρυθμό, ήταν πολύ προσεκτική στα κρίσιμα σημεία και νίκησε δύσκολα την Ουγγαρέζα Λέιλα Ίμρε με 4-2. Έχασε το 1ο σετ και πήρε με μεγάλη διαφορά τα επόμενα δύο. Η Ίμρε ανέκαμψε αμέσως μετά, όμως η Τόλιου με σταθερή άμυνα και πολλές μπαλιές επικράτησε οριακά σε δύο ακόμα σετ (9-11, 11-3, 11-2, 11-9, 5-11, 12-10). Στις «32» το έργο της δυσκολεύει κι άλλο. Στις 20.20 ώρα Ελλάδας απόψε αντιμετωπίζει τη Σαντάλ Μαντζ από τη Γερμανία, που σε όλη την πορεία της ομάδας της στην Οστράβα έως το ασημένιο μετάλλιο ήταν τρίτη παίκτρια.

Επίσης στο απλό νεανίδων η Κωνσταντίνα Παρίδη ήταν δεδομένα μεγάλο αουτσάιντερ στον αγώνα με τη Μπερναντέτ Μπαλίντ. Η Ρουμάνα φιγουράρει στο νούμερο 7 της ευρωπαϊκής κατάταξης U18 και την Τρίτη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό. Η 17χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια προσπάθησε να παίξει εντελώς ελεύθερα και να διεκδικήσει ό,τι μπορεί περισσότερο. Το κατάφερε σε ικανοποιητικό βαθμό ώσπου γνώρισε φυσιολογική ήττα με 4-1 σετ (7-11, 5-11, 7-11, 11-1, 7-11).

Στο απλό νέων ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης σταμάτησε στο υψηλό εμπόδιο του Τάμας Λάκατος. Ο Ούγγρος πρωταθλητής, που είναι νούμερο 5 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης των νέων και μέσα στα 4 πρώτα φαβορί του αγωνίσματος, αποδείχτηκε πολύ ικανός απέναντι στην άμυνα κι επιβλήθηκε με 4-0 σετ. Ο 16άχρονος πρωταθλητής Ελλάδας νέων δεν μπόρεσε να πιέσει πολύ στα κρίσιμα σημεία και μόνο σ’ ένα σετ έμεινε κοντά στο σκορ (6-11, 7-11, 8-11, 6-11).

Στο απλό παίδων ο Νίκος Αντωνιάδης έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Έδωσε συγκλονιστική αναμέτρηση με τον Τόμας Τζάρβις κι έχασε στο φινάλε με 4-3! Τον Άγγλο αθλητή, ο οποίος είναι νούμερο 24 της Ευρώπης στην κατηγορία U15, τον συνάντησε δεύτερη φορά, μετά το ομαδικό και τα έδωσε όλα για να επαναλάβει νίκη σε βάρος του. Απόλυτα ενδεικτικό της πολύ γερής κόντρας είναι το γεγονός ότι όλα τα σετ εκτός από το τελευταίο έληξαν με διαφορά δύο πόντων! Ο Αντωνιάδης βρέθηκε να χάνει 3-1 και με πολύ καλή απόδοση και δυνατή ψυχολογία κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο σετ όμως,  ο Τζάρβις έκανε ιδανική εκκίνηση, δημιούργησε απόσταση ασφαλείας και την αξιοποίησε (9-11, 12-10, 9-11, 9-11,  11-9, 11-9, 2-11). Στην τελευταία του χρονιά στην παιδική κατηγορία πάντως, ο 15άχρονος πρωταθλητής μας έδειξε ότι είναι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο υπολογίσιμος κι έχει προοπτικές εξέλιξης στο διεθνές στερέωμα.

Στο απλό κορασίδων η Ελένη Σοφρά αποκλείστηκε με την ικανοποίηση των δύο νικών στην πρώτη της εμφάνιση στον θεσμό. Νίκες που πέτυχε στα προκριματικά και στον 1ο γύρο του ταμπλό. Στον γύρο των «64» δεν γινόταν ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της Γαλλίδας Μαρί Μιγκό, που είναι νούμερο 1 της ευρωπαϊκής κατάταξης κορασίδων και φυσικά το 1ο φαβορί του αγωνίσματος. Έχασε με 4-0 σετ (5-11, 7-11, 1-11, 11-13), όμως αποκόμισε μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ CONSOLATION

Το πρωί άρχισαν και οι καθιερωμένοι αγώνες consolation (της «παρηγοριάς»). Αφορούν αθλητές κι αθλήτριες, οι οποίοι αποκλείστηκαν στα προκριματικά ή τον 1ο γύρο του απλού και τους δίνουν μία ακόμα ευκαιρία για καλά τεστ. Και στις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες σχηματίστηκαν ταμπλό των «64» και τα παιχνίδια γίνονται με το σύστημα του καλύτερου των πέντε σετ.

Στους νέους ο Ηλίας Μιχαηλίδης και ο Πάρις Ζώνιος αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο. Ο πρώτος από τον Βέλγο Άρθουρ Μπίλας με 3-0 σετ (6-11, 7-11, 5-11) και ο δεύτερος από τον Ρουμάνο Άντριαν Ίλιε Κοστέα με 3-1 (9-11, 13-11, 3-11, 4-11).

Στον 1ο γύρο αποκλείστηκε και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες. Έχασε από τον Σέρβο Νίσα Μαρτίνοβιτς με 3-1 σετ (9-11, 7-11, 11-8, 7-11).

Στις νεάνιδες η Φιλία Εμίρη κατέβαλλε την Αρμένισα Ρουμπίνα Βαρντανιάν με 3-0 σετ (11-7, 11-9, 12-10) και πέρασε στον 2ο γύρο. Εκεί θα συναντήσει αύριο στις 10.00 ώρα Ελλάδας την Τζοάνα Μότα από την Πορτογαλία.

Στις κορασίδες η Στέλλα Πατεράκη νίκησε 3-0 τη Ρέιτσελ Κρόουφορντ από τη Σκωτία (11-7, 11-6, 11-8) και προκρίθηκε στις «32». Επόμενη αντίπαλός της η Ταμάρα Σούερ από το Λουξεμβούργο αύριο στις 11.00.

 

Φωτό: Η Κατερίνα Τόλιου στο μέσο χαμογελαστή στον πάγκο της εθνικής νεανίδων στην Οστράβα δίπλα στον προπονητή Μιχάλη Κατσικαδέλη και τη συμπαίκτριά της Φιλία Εμίρη 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ