Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπήκε στη 16άδα σε απλό και διπλό νεανίδων η Τόλιου!

Toliou agonas_Ostrava

Toliou agonas_OstravaΕντυπωσιακή η Κατερίνα Τόλιου πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Οστράβα κι εγείρει απαιτήσεις για υψηλή διάκριση στο απλό και το διπλό νεανίδων! Κατ’ αρχάς κατάφερε τον βασικό της στόχο στο απλό. Μπήκε το βράδυ στον γύρο των «16» με σπουδαία εμφάνιση και νίκη κόντρα στη Γερμανίδα Μαντζ, νούμερο 11 της ευρωπαϊκής κατάταξης. Επανέλαβε την προσωπική της επίδοση στην περσινή διοργάνωση και…βάζει πλώρη για ψηλότερα. Λίγη ώρα αργότερα προκρίθηκε στις θέσεις 1-16 και στο διπλό με τη Σουηδέζα συμπαίκτριά της Λίντα Μπέργκστρομ επικρατώντας σε απίστευτο παιχνίδι των πέντε σετ! Η 18άχρονη πρωταθλήτρια εμφανίζεται σε θαυμάσια κατάσταση και δικαιώνει όσους έχουν στηρίξει σε αυτή πιθανή ελληνική διάκριση στα ατομικά αγωνίσματα.

Στις «32» του απλού η Τόλιου συνάντησε τη Σαντάλ Μαντζ, η οποία την Τρίτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό νεανίδων ως βασική αθλήτρια της Γερμανίας! Την είχε αντιμετωπίσει και το περασμένο Σάββατο στο ομαδικό και την είχε νικήσει με 3-1. Η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου έπιασε ξανά υψηλά στάνταρ απόδοσης κι έδειξε πόσο σημαντικό «όπλο» είναι, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, το ποιοτικό αμυντικό παιχνίδι. Ανέλαβε από την αρχή τον έλεγχο και αφού πήρε με διαφορά δύο πόντων το 1ο σετ συνέτριψε την αντίπαλό της με 4-0 σετ (11-9, 11-8, 11-4, 11-6). Για τη 17 ετών Μαντζ να προστεθεί ότι το 2011 ήταν δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο απλό κορασίδων. Για την είσοδο στην 8άδα η Τόλιου αντιμετωπίζει αύριο στις 13.30 ώρα Ελλάδας τη 17χρονη Γαλλίδα Λάουρα Πφιφέρ, η οποία φιγουράρει στο νούμερο 5 της Ευρώπης. Με την ίδια αθλήτρια είχε αναμετρηθεί και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 στην Κωνσταντινούπολη στο απλό κορασίδων. Είχε χάσει με 4-0 σετ, συνεπώς τώρα έχει κίνητρο και για…ρεβάνς.

Στο κλείσιμο του προγράμματος της Παρασκευής η Τόλιου και η Μπέργκστρομ έδωσαν αγώνα για γερά νεύρα στον 2ο γύρο του διπλού νεανίδων. Αντιμετώπισαν τις Γαλλίδες Ρόζα Σοπόσκι/Χλόη Μάρτιαλ και αναδείχτηκαν νικήτριες 3-2 με όλα τα σετ να κρίνονται στο όριο, πράγμα σπάνιο! Πρόσφερε τέτοιες συγκινήσεις το ματς που στο 3ο σετ το ελληνοσουηδικό δίδυμο έχανε 6-10 και το κατέκτησε με έξι πόντους στη σειρά, ενώ στο 5ο σετ είδε τις Γαλλίδες να καλύπτουν γρήγορα χάντικαπ πέντε πόντων (3-8) και να παίρνουν προβάδισμα, όμως έσωσε ματς μπολ 10-9 και τελικά επικράτησε με 13-11! Η εξέλιξη: 11-9, 12-14, 12-10, 9-11 και 13-11. Τόλιου και Μπέργκστρομ θα παλέψουν για την πρόκριση στα προημιτελικά αύριο στις 12.30 απέναντι στις Μπερναντέτ Μπαλίντ και Νικόλ Τρόσμαν από τη Ρουμανία και το Ισραήλ αντίστοιχα.

 

Φωτό: Η Κατερίνα Τόλιου έτοιμη να υποδεχτεί το σερβίς της Σαντάλ Μαντζ, την οποία είχε νικήσει την περασμένη εβδομάδα και στο ομαδικό νεανίδων. 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ