Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τόλιου: «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα»

Toliou-Pfefer

Toliou-PfeferΤην ικανοποίησή της για την αγωνιστική της εικόνα και τα αποτελέσματά της στο τελευταίο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων εξέφρασε η Κατερίνα Τόλιου, το πρόσωπο των αγώνων για την ελληνική πλευρά στην Οστράβα. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα, η 18άχρονη πρωταθλήτρια τόνισε ότι κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατακτήσει υψηλότερη θέση σε σχέση με πέρσι και να μπει στα προημιτελικά του απλού, όμως στον καθοριστικό αγώνα με τη Γαλλίδα Πφιφέρ στάθηκε λίγο άτυχη. Την 8άδα κυνήγησε με αξιώσεις και στο διπλό νεανίδων με τη Σουηδέζα Μπέργκστρομ, στο ομαδικό υπέστη μόνο μία ήττα στην πρεμιέρα με την Κροατία και γενικά είχε πορεία, που επιβεβαιώνει τη δυναμική της στη διεθνή σκηνή και την καλή προοπτική για την (πιο δύσκολα πια) συνέχεια στην καριέρα της. Και καθώς σε κάθε επιτυχία της θυμάται τους προπονητές, που τη βοήθησαν ή τη βοηθούν ακόμα στην εξέλιξή της, ευχαρίστησε ξανά τον συγχωρεμένο Παναγιώτη Πολίτη και τον προπονητή της εθνικής ομάδας γυναικών Γιώργο Καρύτσα. Ένα σύντομο σχόλιο έκανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Παπασάβογλου, που κοούτσαρε τις τελευταίες ημέρες την αθλήτρια στα ατομικά. Για τις χτεσινές ήττες της Τόλιου στον γύρο των «16» υπενθύμισε πόσο μικρή απόσταση μπορεί να χωρίσει το θετικό από το αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ συνεχάρη όλα τα παιδιά για την αξιοπρεπή παρουσία τους στην Τσεχία, όπως και τους προπονητές τους.

women01«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όσους με ενθάρρυναν αυτές τις ημέρες από την Αθήνα με αμέτρητα μηνύματα. Η πορεία μου ήταν πολύ καλή από την αρχή. Στα ομαδικά έπαιξα πολύ καλά κι έκανα αξιοσημείωτες νίκες απέναντι σε πολύ αξιόλογες παίκτριες από την κορυφαία κατηγορία της Ευρώπης», δήλωσε αρχικά η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων και σχετικά με την παρουσία της στο απλό σχολίασε: «Στο ατομικό θεωρώ ότι είχα μία πολύ ευνοϊκή κλήρωση και αυτό μου τόνωσε κι άλλο την ψυχολογία για να πιστέψω σε μία καλή θέση στο ταμπλό. Με τη Γαλλίδα έπαιξα πολύ καλά και μπορώ να πω ότι ξεπέρασα τον εαυτό μου διότι ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της άμυνας. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έχασα στην παράταση το 2ο και το 4ο σετ, τα οποία έπρεπε να κερδίσω, αλλά δυστυχώς η αντίπαλος ήταν λίγο τυχερή σε κάποιους πόντους».

Τελειώνοντας η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου ανέφερε: «Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη από την πορεία μου στην Οστράβα. Πιστεύω ότι φάνηκα πάλι πολύ ανταγωνιστική απέναντι σε σπουδαίες αθλήτριες της κατηγορίας μου και οφείλω να προσθέσω ότι στο επίπεδο που είμαι, έχω φτάσει χάρη στον αλησμόνητο Παναγιώτη Πολίτη και φυσικά τον κύριο Γιώργο Καρύτσα τους οποίους και ευχαριστώ».

Toliou me_PapasavoglouΜε τη μεγάλη του εμπειρία από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Παπασάβογλου τόνισε ότι όπως έχασε τους δύο σαββατιάτικους αγώνες στη 16άδα η Τόλιου, έτσι μπορούσε να επικρατήσει και στους δύο. «Τα παιχνίδια ήταν πολύ αμφίρροπα και δύσκολα. Πολύ λίγο ήθελε για να είναι τα αποτελέσματα αντίθετα. Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα, ευτυχώς ή δυστυχώς και αυτή είναι η ομορφιά αυτού του παιχνιδιού, όπως γενικά του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Κατερίνα που σε μια τόσο δύσκολη χρονιά κατάφερε να τα πάει πολύ καλά και στο σχολείο με τις εξετάσεις, αλλά και να κάνει τέτοια εμφάνιση εδώ στην Οστράβα», δήλωσε ο υπεύθυνος προπονητής του κλιμακίου της Βόρειας Ελλάδας και δεν παρέλειψε να συγχαρεί για την προσπάθειά τους με τις γνωστές δυσκολίες και τα υπόλοιπα εννέα παιδιά, που αγωνίστηκαν στην Οστράβα. Τους Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Ηλία Μιχαηλίδη, Πάρι Ζώνιο, Κωνσταντίνα Παρίδη, Φιλία Εμίρη, Νίκο Αντωνιάδη, Γιάννη Σγουρόπουλο, Στέλλα Πατεράκη και Ελένη Σοφρά. «Αξίζουν επίσης, πολλά συγχαρητήρια και σε όλα τα άλλα παιδιά που σταθήκανε πολύ καλά και ήταν μαχητικοί με αξιοπρεπή εμφάνιση στα περισσότερα παιχνίδια τους. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια και στους προπονητές όλων αυτών των αθλητών, που σε εποχή δύσκολη συνεχίζουν και κάνουν πολύ καλή δουλειά». 

 

Φωτό 1: Στιγμιότυπο από τον καθοριστικό αγώνα της Τόλιου με τη Γαλλίδα Πφιφέρ για τη 16άδα του απλού νεανίδων

Φωτό 2: Σε περσινό αγώνα της εθνικής Ελλάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Τόλιου παίρνει οδηγίες από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Καρύτσα, στον οποίο στάθηκε και πάλι μιλώντας για την αισθητή αγωνιστική της βελτίωση τα τελευταία χρόνια.

Φωτό 3: Ο Σωκράτης Παπασάβογλου δίνει οδηγίες στην 18άχρονη πρωταθλήτριά μας σε ανάπαυλα του αγώνα της με τη Πφιφέρ, η οποία διακρίνεται ελαφρώς δεξιά.

                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ