Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιοι κυριάρχησαν στα ατομικά αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων

Polansky

PolanskyΗ Νίνα Μίτελχαμ και ο Τόμας Πολάνσκι (φωτό) έγιναν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, που διεξήχθη για ένα δεκαήμερο στην Οστράβα. Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια πέτυχε το απόλυτο στα ατομικά αγωνίσματα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε απλό, διπλό και διπλό μικτό της εφηβικής κατηγορίας!!! Τελευταία φορά στο θεσμό είχε συμβεί ανάλογη επίδοση στις νεάνιδες από τη Ρουμάνα Ελιζαμπέτα Σαμάρα το 2007 στην Μπρατισλάβα. Ο Τσέχος πρωταθλητής χάρισε υπέροχες στιγμές στους συμπατριώτες του φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς πρώτευσε στο απλό και το διπλό παίδων, ενώ έφτασε ως τον τελικό του διπλού μικτού. Υπολογίστε βεβαίως, ότι την περασμένη Τρίτη ο Πολάνσκι είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης και στο ομαδικό παίδων! Επίσης, στο απλό νέων συνεχίστηκε η παράδοση των τελευταίων τριών χρόνων, που θέλει τους νικητές να είναι Γάλλοι (φετινός πρωταθλητής ο Έντζο Ανγκλέ), ενώ μετά τις πρωτιές στο ομαδικό και των δύο κατηγοριών των κοριτσιών η Ρουμανία πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο και στο απλό κορασίδων με την Αντίνα Ντιάκονου.

Αναλυτικότερα: Στο απλό νέων κυριάρχησε το 1ο φαβορί, ο Γάλλος Έντζο Ανγκλέ. Στον τελικό επιβλήθηκε με 4-0 σετ του Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ. Στην 3η θέση αρκέστηκαν ο Πορτογάλος Ζοάο Τζεράλδο και ο Γάλλος Αλεξάντρ Κασέν.

Στο απλό νεανίδων ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια η Νίνα Μίτελχαμ από τη Γερμανία. Στον τελικό έκαμψε με 4-1 σετ την Κροάτισσα Λία Ράκοβατς, ενώ να σημειωθεί ότι στα ημιτελικά απέκλεισε με το ίδιο σκορ τη Ρουμάνα κάτοχο του τίτλου το 2011 και το 2012 Μπερναντέτ Ζοκς, η οποία είχε ηττηθεί τελευταία φορά στο απλό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το 2009 στην Πράγα! Στην 3η θέση τερμάτισε και η επίσης Ρουμάνα Ίρινα Τσιομπάνου.

Στο απλό παίδων ο Τσέχος Τόμας Πολάνσκι έκανε περήφανο το φίλαθλο κοινό της πατρίδας του με μία ακόμα πρωτιά. Στον τελικό ήταν πολύ δυνατός και συνέτριψε με 4-0 σετ τον Ρώσο Μαξίμ Τσάπλιγκιν. Τριάντα ολόκληρα χρόνια είχε να βγάλει η χώρα πρωταθλητή Ευρώπης στο συγκεκριμένο αγώνισμα μετά τον Μίλαν Γκρμαν το 1983 (ως Τσεχοσλοβακία τότε) στο Μάλμε της Σουηδίας. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος τους ο Αυστριακός Αντρέας Λεβένκο και ο Λευκορώσος Αλιαξάντρ Κανίν.

Στο απλό κορασίδων συναντήθηκαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί του αγωνίσματος. Η Αντίνα Ντιάκονου ήταν καλύτερη από το 1ο φαβορί, τη Γαλλίδα Μαρί Μιγκό και πήρε τη νίκη με 4-2 σετ. Στην 3η θέση έμειναν η πολιτογραφημένη Αγγλίδα Χο Τιν Τιν και η Ρουμάνα Αντρέα Κλάρα.

Στο διπλό νέων αναδείχτηκαν νικητές οι Ούγγροι Τάμας Λάκατος/Άνταμ Ζούντι. Στον τελικό επικράτησαν 3-1 των Ολλανδών Μαρτίν Κατσάνοφ/Κοέν Σιμόν Χάγκερατς. Στην 3η θέση αρκέστηκαν οι Πολωνοί Πάτρικ Ζάτοβκα/Γιάκαμπ Ντίζας και οι Ζοάο Τζεράλδο/Αλεξάντρ Ρομπινό από την Πορτογαλία και τη Γαλλία αντίστοιχα.

Στο διπλό νεανίδων ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι  Γερμανίδες Τερέζα Κραφτ/Νίνα Μίτελχαμ νικώντας 3-0 στον τελικό τις Μπερναντέτ Μπαλίντ/Νικό Τρόσμαν από τη Ρουμανία και το Ισραήλ αντίστοιχα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρουμάνες Μπερναντέτ Ζοκς/Ίρινα Τσιομπάνου και οι Σάρλοτ Κάρεϊ/Κιμ Βίρμας από την Ουαλία και την Ολλανδία αντίστοιχα.

Στο διπλό παίδων το χρυσό μετάλλιο πήγε στους Τόμας Πολάνσκι/Αλιαξάντρ Κανίν από την Τσεχία και τη Λευκορωσία αντίστοιχα. Στον τελικό ξεπέρασαν με 3-2 σετ τους Ντάρκο Γιόργκιτς/Νιλς Χοιμάιερ (Σερβία/Γερμανία). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Σέρβοι Νίκολα Γκρμπιτς/Νίκολα Μαρίνκοβιτς και οι Γάλλοι Τζόε Σιφρέντ/Λούκας Ριγκό.

Στο διπλό κορασίδων πρώτευσαν οι Ρουμάνες Αντίνα Ντιάκονου/Αντρέα Κλάρα. Στον τελικό έκαμψαν με 3-0 σετ τις Μαρία Μαλάνινα/Χο Τιν Τιν (Ρωσία/Αγγλία). Στο χάλκινο μετάλλιο αρκέστηκαν οι Ρουμάνες Αντρέα Ντράγκομαν/Μιχαέλα Πλαέζου και οι Ρωσίδες Βαλέρια Μπαγκάποβα/Ντάρια Τσερνορέι.

Στο διπλό μικτό νέων το γερμανικό δίδυμο των Κίλιαν Ορτ/Νίνα Μίτελχαμ νίκησε 3-1 στον τελικό τους Τσέχους Γιάκαμπ Σέιμπερτ/Καρολίνα Μινάροβας και πήρε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Τα δύο ζευγάρια ακολούθησαν οι Άνταμ Ζούντι/Κατσιάρινα Μπαραβόκ (Ουγγαρία/Λευκορωσία) και Λεονάρντο Μούτι/Λία Ράκοβατς (Ιταλία/Κροατία).

Στο διπλό μικτό παίδων επικράτησαν οι Ρουμάνοι Αλεξάντρου Μανόλε/Αντρέα Κλάρα. Στον συναρπαστικό τελικό λύγισαν με 3-2 τους Τόμας Πολάνσκι/Χο Τιν Τιν από την Τσεχία και την Αγγλία αντίστοιχα. Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Ντάρκο Γιόργκιτς/Αντίνα Ντιάκονου (Σερβία/Ρουμανία) και οι Ρώσοι Μαξίμ Τσάπλιγκιν/Μαρία Μαλάνινα.

Συνολικά 18 χώρες κατέκτησαν έστω ένα μετάλλιο οποιασδήποτε απόχρωσης στην Οστράβα και ο αριθμός είναι σίγουρα εντυπωσιακός. Οι χώρες που ανέβηκαν στο πόντιουμ ήταν οι: Γαλλία, Ρωσία, Ρουμανία, Αγγλία, Τσεχία, Γερμανία, Σερβία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Λευκορωσία, Αυστρία, Ιταλία, Κροατία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Σλοβενία και Ουαλία.

 

Φωτό του πρωταθλητή Ευρώπης παίδων Τόμας Πολάνσκι από τον František Zálewský και το photo gallery των αγώνων

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ