Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη γαλλική Αμικάλ για έναν χρόνο ο Λ. Μάκρας

Makras forehand

Makras forehandΤην εμπειρία του εξωτερικού θα ζήσει την αγωνιστική σεζόν 2013-2014 για πρώτη φορά στην καριέρα του και ο Λευτέρης Μάκρας (φωτό). Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Ελπίδων και νέων υπέγραψε προχτές συμβόλαιο ενός έτους με τη γαλλική Αμικάλ Λεκ Σεζέρ (Amicale Laique Cesaire) και παράλληλα θ’ αγωνίζεται με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών στην Α1 εθνική κατηγορία. Στο ίδιο σωματείο βρίσκονται, ως γνωστόν και οι άλλοι δύο βασικοί αθλητές του πρωταθλητή Α.Σ. Πέρα και παράλληλα συμπαίκτες του 26άχρονου στην εθνική ομάδα, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Λαγογιάννης. Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί ακριβώς ότι η ίδια τριάδα πάει να συνθέσει δυνατό σύνολο και στη Γαλλία διότι ο Μάκρας συμφώνησε να παίζει στη δεύτερη ομάδα της Αμικάλ στην 4η κατηγορία της χώρας και να τη βοηθήσει καθοριστικά να φτάσει στην άνοδο.

Ο Πειραιώτης πρωταθλητής ήταν και πέρσι σε συζητήσεις με σωματεία της Γαλλίας και τελικά θα ζήσει φέτος τη διαφορετική παράσταση πέρα από το ελληνικό διασυλλογικό πρωτάθλημα. Ο Λαγογιάννης είναι από το περσινό καλοκαίρι στην Αμικάλ (και θυμίζουμε ότι τη βοήθησε να μείνει στη 2η εθνική κατηγορία), ο Παπαγεωργίου μετακινήθηκε φέτος εκεί (από την επίσης γαλλική Φοντενέι, που υποβιβάστηκε λόγω οικονομικής αδυναμίας) και τώρα τον ακολουθεί ο Μάκρας. Απλά, ο τελευταίος θα παίξει στη λεγόμενη National 2 με τη δεύτερη ομάδα της Αμικάλ, η οποία έχει βάλει στόχο την προαγωγή στη National 1. Συμφώνησε να πάρει μέρος σε περίπου δέκα ματς (προφανώς αυτά στα οποία θα τον έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα), ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή και σε αγώνα της Αμικάλ 1 στη 2η κατηγορία (Pro B).

Ύστερα από τη νέα μετακίνηση σε ξένη διασυλλογική διοργάνωση έγιναν επτά οι Έλληνες πρωταθλητές, οι οποίοι θ’ αγωνιστούν στη Γαλλία (μετά τους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα Λαγογιάννη, Τάσο Ρηνιώτη και Γιώργο Φραγκούλη) και μάλιστα θα…απλωθούν από την 1η έως την 4η κατηγορία! Συνολικά είναι 13 προς το παρόν οι «λεγεωνάριοι» για την περίοδο 2013-2014, αφού συνεχίζουν ή έκαναν φέτος συμφωνίες στο εξωτερικό οι    Φιλαρέτη Εξάρχου, Μαρία Χριστοφοράκη (Σουηδία), Δημήτρης Παπαδημητρίου (Γερμανία), Αγγελίνα Παπαδάκη (Ιταλία), Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Τσεχία) και Γιάννης Τσίτρας (Κύπρος).

* Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, που είχε εκδώσει στις 21 Ιουνίου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους υποχρεώθηκε ν΄αναβάλλει τη σχολή προπονητών, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα εγκύκλιο, την οποία έστειλε προς τις Τοπικές επιτροπές και τα σωματεία-μέλη της. Πληροφορεί ότι η έγκριση οργάνωσης  διεξαγωγής σχολής προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γ΄ κατηγορίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει μέχρι στιγμής ευδοκιμήσει και προς το παρόν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η σχολή κυρίως γιατί η Γ.Γ.Α. θέλει να τροποποιήσει τον ν. 2725/99 ως προς την χρηματοδότηση τους. Η ομοσπονδία ενημερώνει ότι είναι στη διαδικασία εκπόνησης νέου προγράμματος και σε διαπραγματεύσεις με τη Γραμματεία και γνωστοποιεί τις θέσεις της στο σοβαρό αυτό θέμα για τον κόσμο του αθλήματος. Σημειώνει ότι ήταν και είναι έτοιμη για την υλοποίηση της σχολής προπονητών Γ΄ κατηγορίας κι εκφράζει την ελπίδα ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναλυτικά την εγκύκλιο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη βρουν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr) και στην ενότητα “ανακοινώσεις”.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ