Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παρουσία με πέντε αθλητές στην επιτραπέζια αντισφαίριση των Παγκοσμίων Αγώνων Μεταμοσχευμένων

Metamosxevmenoi

MetamosxevmenoiΜε δεδομένη τη δραστηριότητά της σε διάφορες ειδικές κοινωνικές ομάδες η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εκπροσωπείται πολλά χρόνια τώρα και στις διεθνείς διοργανώσεις τέτοιου χαρακτήρα. Μία από αυτές είναι οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων, στους οποίους μάλιστα η χώρα έχει πετύχει στο άθλημα και κορυφαίες διακρίσεις. Οι 19οι World Transplant Summer Games, όπως επισήμως ονομάζονται, άρχισαν σήμερα στο Ντέρμπαν, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νοτίου Αφρικής και θα ολοκληρωθούν στις 4 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν περίπου 50 events σε μία σειρά από σπορ, όπως ο στίβος, η ποδηλασία, η κολύμβηση, το βόλεϊ, το τένις, το μπάντμιντον, το μπόουλινγκ κ.ά. Οι αγώνες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα διεξαχθούν στις 2 και 3 Αυγούστου. Θα πάρουν μέρος πέντε συμπατριώτες μας, ενώ γενικά η ελληνική αποστολή αποτελείται από 15 αθλητές κι αθλήτριες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσαν μέλη της αποστολής στο γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο πινγκ πονγκ θ’ αγωνιστούν ο Χρήστος Ξένος, ο Γιάννης Αρκάς, ο Κώστας Καλός, ο Μάνος Μανουλάκης από το σωματείο «Ο Δρομέας» και η Σπυριδούλα Κτενά από τους «Λέοντες του Πειραιά». Υπεύθυνος προπονητής είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Λάζαρος Μπαλάφας, που εργάζεται στους «Λέοντες». Ο Χρήστος Ξένος αναλαμβάνει τον ρόλο του αρχηγού αποστολής. Έχει αναδειχτεί δύο φορές νικητής στο απλό ανδρών του συγκεκριμένου θεσμού και μία φορά πρωταθλητής Ευρώπης επίσης στο απλό και είναι εν ενεργεία αθλητής του πινγκ πονγκ σε σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το άθλημα περιλαμβάνει το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες. Οι τελευταίοι Έλληνες αθλητές αναχώρησαν σήμερα για τη Νότια Αφρική. Σε άλλα σπορ θα έχει αθλητές και ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών.

Στους αγώνες παίρνουν μέρος περίπου 1.700 μεταμοσχευμένα άτομα από 70 χώρες. Συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες και σε πάρα πολλά από τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων διοργανώνονται ανά δύο χρόνια από την οικεία Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Transplant Games Federation W.T.G.F.), άρχισαν το 1980 και συμμετέχουν μόνο άτομα, που έχουν υποστεί μεταμόσχευση συμπαγών ζωτικών οργάνων. Αποτελούν σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, το οποίο στέλνει πολυσήμαντα αθλητικά, αλλά και κοινωνικά μηνύματα. Βασική επιδίωξη των αγώνων και  των συμμετεχόντων, είναι να δείξουν προς τα έξω τη μοναδική ποιότητα ζωής, που προσφέρει η μεταμόσχευση, αλλά και η διάδοση και η  ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ιδέα της δωρεάς οργάνων. Μάλιστα, οι αγώνες φιλοξενούνται πρώτη φορά γενικά στην Αφρική, όπου είναι αναγκαία η προβολή του μηνύματος της προσφοράς οργάνων για μεταμοσχεύσεις.

 

Φωτό: Αναμνηστική φωτό σε άφιξη ελληνικής αποστολής από προηγούμενους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων (από την ιστοσελίδα του σωματείου “Ο δρομέας” www.o-dromeas.gr).                        

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ