Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξελίξεις στο άθλημα θα παρουσιάσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015

Mixed

MixedΜε το βλέμμα στο μέλλον θα διεξαχθεί το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, καθώς θα γίνει η εφαρμογή στο νέο μπαλάκι και θα ισχύσει διαφορετικό σύστημα ζευγαριών στο διπλό μικτό! Η διοργάνωση του 2015 θα γίνει στη Σουζού της Κίνας και θα υποδεχτεί εξελικτικές κινήσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος Άνταμ Σαράρα στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη Γκουανζχού. Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα http://tabletennista.com το νέο μπαλάκι έχει ήδη περάσει όλη την ελεγκτική διαδικασία με επιτυχία και από το επόμενο έτος αναμένεται να χρησιμοποιείται σε όλα τα τουρνουά της I.T.T.F., ενώ η ομοσπονδία ενέκρινε και την πρόταση της Κίνας για τη συγκρότηση ζευγαριών από διαφορετικές χώρες στα Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Είναι γνωστό ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ο Άνταμ Σαράρα είχε αναθέσει στις δύο μεγάλες κινεζικές εταιρείες, τη Double Happiness και την Double Fish ν’ αναπτύξουν από κοινού ένα νέο υλικό για το μπαλάκι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ελπίζοντας ν’ αφαιρεθούν εντελώς οι εκρηκτικές ιδιότητες της σημερινής μπάλας. Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς οι εν λόγω εταιρείες παρέδωσαν τη νέα μπάλα στο Εξεταστικό Κέντρο της I.T.T.F. και ο επικεφαλής της ομοσπονδίας δήλωσε: «Οι δύο εταιρείες υπέβαλαν ένα εξαιρετικής ποιότητας μπαλάκι. Είμαι πολύ σίγουρος. Ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2014, όλα τα τουρνουά της I.T.T.F. θα διεξάγονται με τέτοια μπάλα».

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο διαδίκτυο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 θα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, που θα χρησιμοποιήσει το νέο μπαλάκι, όμως μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αλλαγή που καθίσταται εφικτή στο διπλό μικτό. Αλλαγή που πρότεινε ο επικεφαλής στο προπονητικό τιμ των εθνικών ομάδων της Κίνας Λιου Γκουολιάνγκ. Ο πρώην «χρυσός» Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και Ασίας στο απλό ανδρών κατέθεσε την πρόταση κυρίως «για να επιτραπεί στους Κινέζους αθλητές να σχηματίσουν ζευγάρι με διεθνείς από άλλες εθνικότητες»! Ο πρόεδρος της I.T.T.F. υποδέχτηκε με ενθουσιασμό αυτή την εξέλιξη: «Με την πρόθεση να βοηθήσει στην προώθηση του πινγκ-πονγκ σε άλλες χώρες, έγινε αυτή η πρόταση για μια διακρατική αντιστοίχιση στο μικτό διπλό. Τέτοια πρόταση είναι απλά καταπληκτική. Αρέσει στο κοινό κι έτσι θα την υποστηρίξουμε».

 

Φωτό: Η πρόταση των Κινέζων έγινε δεκτή και από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 τα ζευγάρια στο διπλό μικτό θα συγκροτούνται και με αθλητές/τριες διαφορετικών χωρών (το όμορφο στιγμιότυπο από το Photo Gallery της I.T.T.F. στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ