Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε προπονητικό καμπ στην Κίνα ο νεαρός διεθνής Π. Ζώνιος

Zonios 2

Zonios 2Το να βρεθεί ένας νεαρός αθλητής για προπονήσεις στη Μέκκα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, την Κίνα, μοιάζει με ευλογία. Δεν είναι μόνο η ποιότητα της δουλειάς και τα όσα μπορεί να διδαχθεί στη διάρκειά της για την εξέλιξή του. Είναι επίσης όλα αυτά που θα δει, θ’ ακούσει και θα καταλάβει από τη νοοτροπία και την όλη φιλοσοφία των μεγάλων πρωταγωνιστών του αθλήματος. Στον πολύ μικρό κατάλογο ταλαντούχων αθλητών μας, που τα τελευταία χρόνια έχουν επισκεφτεί για προετοιμασία την αχανή χώρα της Ασίας, προστέθηκε ο Πάρις Ζώνιος (φωτό). Ο 16χρονος διεθνής από τα Γιάννινα, ο οποίος έχει κάνει συναρπαστικό για τον ίδιο το φετινό καλοκαίρι με τις εμπειρίες που βιώνει.

Αρχικά εξασφάλισε τον Ιούνιο θέση στην εθνική ομάδα νέων μέσα από τους αγώνες κατάταξης. Τον Ιούλιο στην Οστράβα μετείχε πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων κι από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται στη Σαγκάη όπου για έναν μήνα θα μετάσχει σε προπονητικό καμπ! Το οργανώνει το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γυμναστικής Ακαδημίας της πόλης (Shanghai University of sports) με την ονομασία Shanghaitabletennissummerschool. Ο Ζώνιος άρχισε προπονήσεις στις 24 Ιουλίου και θα τις ολοκληρώσει στις 20 Αυγούστου. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πέρα από Κινέζους αθλητές παίρνουν μέρος και διεθνείς απ’ όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών. Το Πανεπιστήμιο στη Σαγκάη δίνει κάποιες θέσεις για υποτροφία και καλύπτει στους αθλητές και τις αθλήτριες όλα τα έξοδα διαμονής.

Ο Έλληνας αθλητής ανακάλυψε αυτή την ευκαιρία στο Ίντερνετ, δήλωσε ενδιαφέρον και για τις επαφές με το Πανεπιστήμιο μεσολάβησε ένας γνωστός του Κινέζος, που ζει στα Γιάννινα. Είχε και τη βοήθεια της τύχης μάλιστα, καθώς στην αρχή οι διοργανωτές δεν τον δέχτηκαν, επειδή είχαν δηλώσει συμμετοχή καλύτεροι παίκτες. Τελευταία ημέρα όμως, ειδοποίησαν ότι μπορούν να βάλουν άλλη μια θέση. Ο νεαρός διεθνής δέχτηκε φυσικά κι έτσι πήγε στην Κίνα όπου φιλοξενείται και τα μόνα έξοδα είχαν να κάνουν με το αεροπορικό εισιτήριο. Εκτός από τις προπονήσεις το πρόγραμμα προβλέπει εκδρομές και ξεναγήσεις.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ