Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έξι νεαροί διεθνείς ψηλότερα και στην ευρωπαϊκή κατάταξη τον Αύγουστο

Sgouros J._forehand

Sgouros J._forehandΜία ημέρα ακριβώς μετά την ανακοίνωση του παγκοσμίου ranking list εκδόθηκαν και οι ευρωπαϊκοί πίνακες αξιολόγησης του Αυγούστου από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.). Αξίζει ειδική αναφορά και σε αυτούς μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ενδιαφέρουσες αλλαγές για τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι πήραν μέρος πριν από λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων. Συνολικά έξι από τα δέκα παιδιά, που αγωνίστηκαν στην Οστράβα, είχαν άνοδο στην ευρωπαϊκή κατάταξη των κατηγοριών τους, ενώ δύο από αυτά αποτελούν νέες παρουσίες στους πίνακες. Ψηλότερα βρίσκεται φυσικά η Κατερίνα Τόλιου, που, όπως σημειώσαμε χτες, είχε σημαντική άνοδο σε όλες τις κατηγορίες του διεθνούς r.l. χάρη στην είσοδό της στη 16άδα του απλού και τα θαυμάσια αποτελέσματά της στο ομαδικό της διοργάνωσης.

Αρχίζοντας από την κατάταξη των νεανίδων λοιπόν, η Τόλιου μετακινήθηκε στο νούμερο 19 από το 28 του Ιουλίου, βελτίωση που επισημάνθηκε και στο σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.ettu.org). Οι πόντοι για τη 18άχρονη πρωταθλήτρια είναι ίδιοι με εκείνους της I.T.T.F., δηλαδή έχει 1.761 με 95 περισσότερους συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, η Κωνσταντίνα Παρίδη υποχώρησε στο νούμερο 172 από το 157 του Ιουλίου, η Φιλία Εμίρη στο 179 (από 166), η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο 199 (από 185) και η Χριστιάνα Κανάρη στο 241 (από 221). Οι δύο πρώτες συγκρότησαν στην Τσεχία μαζί με την Τόλιου την εθνική ομάδα των νεανίδων.

Στους νέους είχαν βελτίωση και οι τρεις διεθνείς, που μετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης ανέβηκε στο νούμερο 109 (από 139), ο Ηλίας Μιχαηλίδης στο 258 (από 319) και ο Πάρις Ζώνιος στο 267 (από 303).

Στους παίδες ο Νίκος Αντωνιάδης πέρασε στο νούμερο 41 (από 43) και ο Γιάννης Σγουρόπουλος (φωτό) στο 137 (από 211). Αμφότεροι αγωνίστηκαν στην Οστράβα. Ο Ανδρέας Τσόπελας είναι στο 128 (από 108) και ο Στράτος Δαμιανής στο 235 (από 224). Οι τρεις πρώτοι εμφανίζονται και στον ανακοινωθέντα πίνακα των νέων. Ο Αντωνιάδης βρίσκεται στη θέση 193 (από 196), ο Τσόπελας στη 253 (από 236) και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην 312.

Στις κορασίδες τέλος, αποτελούν νέες εισόδους η Ελένη Σοφρά και η Στέλλα Πατεράκη. Η πρώτη είναι στο νούμερο 109 και η δεύτερη στο 143. Η Πατεράκη είναι πρωτοεμφανιζόμενη και στις νεάνιδες και βρίσκεται στο νούμερο 325.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ