Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα αύριο στο Σ.Ε.Φ. για τις εθνικές μας ομάδες

P3121315

P3121315Στην εκκίνηση της προετοιμασίας τους για τη σεζόν 2013-2014 θα βρεθούν αύριο στις 5 το απόγευμα οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι διεθνείς δίνουν το πρώτο τους ραντεβού σε μία ακόμα μεστή σεζόν, που ίσως όμως, εμφανίζει τις πιο δύσκολες προϋποθέσεις με βάση τα νέα δεδομένα. Πρώτον, το γεγονός ότι ο Κώστας Βατσακλής αναλαμβάνει πια όλους τους αθλητές στο Σ.Ε.Φ. μετά τη λήξη της συνεργασίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τον προπονητή της εθνικής γυναικών Γιώργο Καρύτσα και δεύτερον ότι είναι εντονότερα τα οικονομικά προβλήματα για την ομοσπονδία. Στο προσκλητήριο των εθνικών και προεθνικών ομάδων είναι για αύριο 9 άνδρες και 5 γυναίκες, ενώ για τη Δευτέρα 19 Αυγούστου έχουν προσκληθεί 7 αθλητές και 1 αθλήτρια, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει πιο αργά τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.

Για την έναρξη της θερινής προετοιμασίας λοιπόν, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο φαληρικό στάδιο οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Λαγογιάννης, Λευτέρης Μάκρας, Αναστάσιος Ρηνιώτης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες: Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Αλίκη Κιούφη.

Τη μεθεπόμενη Δευτέρα είναι να ενσωματωθούν οι αθλητές/τριες Ηλίας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Ανδρέας Τσόπελας, Νίκος Αντωνιάδης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Γιώργος Σταματούρος και Κατερίνα Τόλιου.

Για τις εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών έρχεται τον Οκτώβριο, στο Σβέσατ της Αυστρίας, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού και ατομικού, ως πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς, ενώ νωρίτερα υπάρχουν ορισμένα διεθνή events, στα οποία δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια ελληνική παρουσία.

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην επιτραπέζια αντισφαίριση των 19ων Παγκοσμίων Αγώνων Μεταμοσχευμένων (World Transplant Summer Games). Την καθιερωμένη ανά δύο χρόνια διοργάνωση, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με την τελετή λήξης στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Έγιναν περίπου 50 events σε μία σειρά από ολυμπιακά και μη ολυμπιακά σπορ, την Ελλάδα εκπροσώπησαν συνολικά 15 άτομα και το τουρνουά του πινγκ πονγκ διεξήχθη στις 2 και 3 Αυγούστου. Τα ισχυρά κοινωνικά μηνύματα, με βασικότερο να  ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία στην ιδέα της δωρεάς οργάνων και να φανεί προς τα έξω η μοναδική ποιότητα ζωής, που προσφέρει η μεταμόσχευση, είναι αναμφίβολα η ουσία του πρωταθλήματος. Ωστόσο, μέσα και από την ανάγκη τους να βελτιώσουν από τον αθλητισμό την καθημερινότητά τους, οι πολυάριθμοι μεταμοσχευμένοι παλεύουν για το καλύτερο σε αυτούς τους αγώνες και είναι σημαντικό, που οι Έλληνες αθλητές του πινγκ πονγκ κατάφεραν να επιδείξουν διακρίσεις και στη φετινή διοργάνωση στο Ντέρμπαν. Τα ασημένια μετάλλια πήραν ο Χρήστος Ξένος στο απλό ανδρών και οι Δημήτρης Ανδρεάδης/Αθανασία Κτενά στο διπλό μικτό. Στο απλό ο Ξένος έχασε 3-1 σετ στον τελικό από Ιρανό αθλητή. Στα ημιτελικά πάντως, πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη με 3-1 σετ εναντίον του Γάλλου πρωταθλητή Ευρώπης της κατηγορίας, από τον οποίο έχανε στις τελευταίες αναμετρήσεις και τελευταία φορά ηττήθηκε την ίδια ημέρα στα γκρουπ της πρώτης φάσης με 3-0. Επίσης για το απλό ανδρών να προστεθεί ότι στάθηκε άτυχος ο Κωνσταντίνος Καλός. Έφτασε μία ανάσα από τα ημιτελικά όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ και αργότερα 10-6 στο καθοριστικό 5ο σετ του Γάλλου πρωταθλητή, όμως κάμφθηκε στις λεπτομέρειες (12-10 το «κόντρα» σετ).

Οι πληροφορίες προς το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι ελλιπείς, αλλά προήλθαν με δυσκολία μέσω ίντερνετ από στελέχη της ελληνικής αποστολής. Η ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων γινόταν με μεγάλη καθυστέρηση, μάλιστα μέχρι την ώρα, που γράφτηκε το κείμενο, δεν υπήρχε δημοσιευμένο κανένα αποτέλεσμα σχετικό με το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στους αγώνες πήραν μέρος περίπου 1.500 μεταμοσχευμένα άτομα από 55 χώρες. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που χωρίστηκαν σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες. Η ελληνική ομάδα επρόκειτο ν’ αναχωρήσει το απόγευμα από τη Νότια Αφρική και αύριο αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα.

 

Φωτό: Ο Κώστας Βατσακλής (αριστερά) με πεντάδα της εθνικής ομάδας ανδρών σε αγώνα της περασμένης περιόδου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην παράταξη επίσης οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Λαγογιάννης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Γκιώνης  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ