Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κ. Βατσακλής στους διεθνείς: «Σας θέλω συνεργάτες, στηρίζομαι στην καλή μας χημεία»

P8051772

P8051772Την πρώτη τους προπόνηση για τη σεζόν 2013-2014 έκαναν οι εθνικές και οι προεθνικές μας ομάδες σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Πάντα με την αισιοδοξία, που φέρνει η έναρξη μίας νέας αγωνιστικής χρονιάς, αλλά βέβαια φέτος με μία βασική και σημαντική διαφορά, που ήταν η παρουσία μόνο ενός ομοσπονδιακού προπονητή. Από τη στιγμή που η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διέκοψε χωρίς αντικατάσταση τη συνεργασία με τον προπονητή της εθνικής γυναικών Γιώργο Καρύτσα, υπεύθυνος για όλους τους αθλητές είναι πια ο Κώστας Βατσακλής. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στη νέα κατάσταση τόσο στην ομιλία του προς τους διεθνείς όσο και σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι επισήμανε ότι η καλή συνεργασία και η χημεία μεταξύ των στελεχών των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων θα βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν οι επιπλέον δυσκολίες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συγκέντρωσε τους αθλητές και τους είπε λίγα λόγια για τα καινούργια δεδομένα και τον πρώτο μήνα της προετοιμασίας. «Ξέρετε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, είναι δυσάρεστο για μένα που δεν συνεχίζει ο Γιώργος και προσωπικά διότι είναι φίλος και πολύ καλός συνάδελφος και επαγγελματικά διότι ασχολείτο και με νεαρούς αθλητές πέρα από την εθνική γυναικών. Πλέον πρέπει να τα συντονίζει όλα ένα άτομο, να καλύπτει ανάγκες, να βγάζει ωράρια προπονήσεων κ.τ.λ. και σας ζητώ να είστε συνεργάτες. Είναι κάτι που είχα πει και όταν ανέλαβα την εθνική ανδρών. Ν’ αρχίσουμε σωστά, να κάνει ο καθένας το καλύτερο που μπορεί από την πλευρά του και όπως πάμε», τόνισε έξω από το προπονητικό πρόγραμμα ο Κώστας Βατσακλής.

P8051783Στο ίδιο πνεύμα έκανε λίγη ώρα αργότερα το εξής σχόλιο στο σάιτ της ομοσπονδίας: «Όπως τόνισα και στα παιδιά είναι δύσκολη η θέση μου εφόσον κλήθηκα να καλύψω κι ένα τεράστιο κενό, που δημιουργήθηκε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής γυναικών. Καλούμαι ν’ αντεπεξέλθω μόνος μου σε μία νέα κατάσταση με όλους τους διεθνείς. Βέβαια, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να τα καταφέρω και σε αυτό το στοίχημα, σε μία αγωνιστική περίοδο, που είναι πολύ σημαντική. Σε μία σεζόν, κατά την οποία θα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους αθλητές μας και τα σωματεία, αλλά και η εθνική ομάδα, το κομμάτι δηλαδή, που με ενδιαφέρει περισσότερο, αρχής γενομένης από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ. Θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν η πολύ καλή χημεία με τα παιδιά, η επαγγελματική τους συνείδηση και νοοτροπία και οι καλές μεταξύ μας σχέσεις».

* Προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς περιλάμβανε η πρώτη ημέρα στην επιστροφή από τις διακοπές. Από αύριο αρχίζουν οι διπλές προπονήσεις με πολλή δουλειά στα τραπέζια του Σ.Ε.Φ. το πρωί και φυσική κατάσταση το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

* Την αδυναμία της ν’ ακολουθήσει την προετοιμασία της εθνικής γυναικών γνωστοποίησε στην ομοσπονδία η Αλίκη Κιούφη. Εξήγησε ότι πρέπει να μείνει εκτός λόγω εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο και φυσικά ήταν απούσα από την «πρώτη» στο Σ.Ε.Φ.  

* Σε λίγες ημέρες πρόκειται να έρθουν για προπονήσεις με τους διεθνείς μας και κάποιοι ξένοι αθλητές, συμπαίκτες Ελλήνων «λεγεωνάριων».

* Από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα βρίσκεται στη Γερμανία για την πρώτη του αγωνιστική δραστηριότητα με τη Μπρακβέντε, το Κύπελλο Γερμανίας.

* Από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου θα λείψει και ο Τάσος Ρηνιώτης, που θα πάρει μέρος σε προπονητικό καμπ της ομάδας του, της γαλλικής Μετς.

                                                

Φωτό 1: Ο Κώστας Βατσακλής καλωσορίζει τους διεθνείς και τους λέει λίγα πράγματα για το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας

Φωτό 2: Οι τέσσερις αθλήτριες της εθνικής γυναικών, που ήταν παρούσες στο πρώτο ραντεβού, κάνουν ασκήσεις μπροστά από τον νέο τους προπονητή (από αριστερά Χριστοφοράκη, Εξάρχου, Ζαβιτσάνου και Παπαδάκη)

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ