Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο νούμερο 20 της ευρωπαϊκής κατάταξης ο Γκιώνης, στο 25 ο Κρεάνγκα

P7070645

P7070645Οι ευρωπαϊκοί πίνακες αξιολόγησης ανδρών και γυναικών (που ως γνωστόν, προκύπτουν με βάση τους παγκόσμιους πίνακες) αποκτούν ζωηρό ενδιαφέρον…κατά περιστάσεις. Μία από αυτές είναι όταν πλησιάζουν τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς οι θέσεις των αθλητών στα τελευταία ranking list πριν από την κλήρωση του ατομικού μετράνε για τα φαβορί και τα seeding στο απλό της ετήσιας διοργάνωσης. Δύο μήνες πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 τέτοια σημασία υπάρχει και φέτος μόνο για τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, οι οποίοι πάντως πολύ δύσκολα θα πλασαριστούν μέχρι τον Οκτώβριο στα 16 φαβορί της διοργάνωσης. Το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Σβέσατ της Αυστρίας από τις 4 έως τις 13 Οκτωβρίου και αφορά και το ομαδικό και τα ατομικά αγωνίσματα.

Ο Γκιώνης βρέθηκε τον Αύγουστο στο νούμερο 20 και ο Κρεάνγκα στο νούμερο 25 της ευρωπαϊκής κατάταξης. Έστω κι αν χάσουν λίγο έδαφος τους δύο επόμενους μήνες οι συγκεκριμένες θέσεις θα τους εξασφαλίσουν θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους στους πρώτους γύρους του απλού ανδρών. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι μικρές αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να πλασαριστεί έστω ένας στις θέσεις 1-16 των φαβορί, καθώς ακόμα και ο Γκιώνης πρέπει να πετύχει αξιοσημείωτη άνοδο. Φυσικά στο παρελθόν ο Κρεάνγκα συμπεριλήφθηκε πολλές φορές ακόμα και στα πρώτα φαβορί Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, λόγω των πολύ υψηλών θέσεων στο ranking list, ενώ και ο Γκιώνης έχει βρεθεί στην πρώτη 16άδα των seeding. Τώρα δεν έχουν τέτοιο άγχος, αλλά αν τυχόν προκύψει καλύτερο πλασάρισμα θα είναι ευπρόσδεκτο με δεδομένη τη σημασία, που δίνουν όλοι οι δυνατοί αθλητές στις εκάστοτε κληρώσεις.

Οι πίνακες αξιολόγησης, που θα υπολογιστούν για το Σβέσατ, είναι αυτοί του μεθεπόμενου μήνα, καθώς η κλήρωση του ατομικού θα γίνει στις πρώτες ημέρες των αγώνων. Η κλήρωση για τα γκρουπ του ομαδικού έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου και υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα μετάσχει στο Σβέσατ στην Α΄κατηγορία στους άνδρες (Premier Division) και στη Β΄στις γυναίκες (Challenge Division).

 

Φωτό: Ο Κρεάνγκα και ο Γκιώνης σε στιγμιότυπο από προπόνηση της εθνικής ομάδας                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ