Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με συμμετοχή σε δύο διαφορετικά καμπ προετοιμάστηκε για δύο εβδομάδες στην Τσεχία η Τσεκούρα

Tsekoura backhand

Tsekoura backhandΗ αλλαγή σελίδας για τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα με τη μετακίνηση σε σωματείο του εξωτερικού απέκτησε ιδιαίτερο χρώμα από την αρχή. Πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής δραστηριότητας είχε την ευκαιρία να κάνει προετοιμασία δύο εβδομάδων στην Τσεχία κι έτσι από τη μια να βοηθηθεί στο θέμα της προσαρμογής στο καινούργιο της περιβάλλον κι από την άλλη να ζήσει πολύτιμη εμπειρία. Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 πήρε διαδοχικά μέρος σε δύο διαφορετικά προπονητικά καμπ, τα οποία οργάνωσε η νέα της ομάδα, η Σλαβόι Πράγας. Το πρώτο ήταν για τους αθλητές και τις αθλήτριες του κλαμπ και το δεύτερο για ανερχόμενα ταλέντα της γηραιάς ηπείρου στο πλαίσιο του καθιερωμένου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Eurokids camp. Στην τελευταία περίπτωση είχε τον ρόλο του βοηθού προπόνησης, του λεγόμενου sparing partner.

Η Σλαβόι είναι ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Το διασυλλογικό πρωτάθλημα κάνει πρεμιέρα στις 13 Σεπτεμβρίου και η Τσεκούρα αναμένεται να παίζει ως πρώτη παίκτρια της ομάδας της. Είχε συμφωνήσει από καιρό να πραγματοποιήσει στην Τσεχία το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της κι αυτό έγινε από τις αρχές του μήνα. Η 18άχρονη πρώην διεθνής έκανε αρχικά κοινές προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες και συμπαίκτριές της, αλλά και με αξιόλογους sparing partners, όπως ο Μάρτιν Πίτλικ, ο οποίος αγωνίζεται με τη Φορτούνα Πασάου στη 2η κατηγορία της Γερμανίας (Μπουντεσλίγκα 2) και είναι και προπονητής.

Eurokids Group_ChexΤο δεύτερο καμπ, αυτό που αφορούσε στις μικρές ηλικίες φιλοξενήθηκε στο Bystrice Sport Centre, στην περιοχή του Φρίντεκ-Μίστεκ και το διοργάνωσε η Σλαβόι, η οποία συνεργάζεται με την E.T.T.U. και φυσικά και με την ομοσπονδία της Τσεχίας. Το περιφερειακό Eurokids camp άρχισε το Σάββατο 10 Αυγούστου, ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή κι έχει συγκεντρώσει 26 νέους αθλητές, 13 αγόρια και 13 κορίτσια, τα οποία εκπροσωπούν τις εθνικές ομοσπονδίες της Γερμανίας, της Λιθουανίας, της Ουκρανίας, καθώς φυσικά και της Τσεχίας. Στο πρόγραμμα μετέχουν και συνολικά έξι sparing partners και ο Ζόραν Τζόκιτς, επικεφαλής του προπονητικού τιμ και υπεύθυνος για την οργάνωση έχει ανάμεσα σε αυτούς και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, την οποία επέλεξε η ομάδα της.

Δουλεύοντας σε εξαιρετικές συνθήκες η Τσεκούρα εκτός από τη χρήσιμη, δίχως άλλο, παρουσία στη συγκέντρωση προετοιμασίας του σωματείου, είχε όφελος και από τη συμμετοχή στο Eurokids, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία, που αναφέρονται στα ρεπορτάζ της I.T.T.F. και της E.T.T.U. Στο καμπ καθοδηγούσαν επίσης πέντε Τσέχοι ομοσπονδιακοί προπονητές, ένας Λιθουανός κι ένας Ουκρανός. Γίνονταν συνολικά τρεις προπονήσεις την ημέρα: Η πρώτη αφορούσε στην ανάπτυξη των τεχνικών στοιχείων και τη φυσική κατάσταση, η δεύτερη επικέντρωνε σε τεχνικά και τακτικά στοιχεία και το τρίτο στο σερβίς και την επιστροφή του σερβίς, δηλαδή την πρώτη μπαλιά. Τέλος, η προπόνηση στη φυσική κατάσταση ήταν αρκετά διαφορετική από τα άλλα καμπ, καθώς περιελάμβανε τα στοιχεία της γυμναστικής και των ακροβατικών. Ρωτήσαμε την Πέμπτη την Τσεκούρα για τις εντυπώσεις της και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το επίπεδο των προπονήσεων είναι πολύ υψηλό, ακολουθούμε δυνατό πρόγραμμα. Αρκεί να σημειώσω ότι κάνουμε πολύ τρέξιμο, κολύμπι, ακροβατικά, ενδυνάμωση, όχι με βάρη αλλά με ασκήσεις και άλλα πολλά. Ελπίζω να με βοηθήσει αυτή η πολύ ουσιαστική περίοδος στη νέα μου προσπάθεια».

 

Φωτό 1: Η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα σε επίθεση από το backhand στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λυκείων του 2012 (φωτογραφία Βασίλη Καραουλάνη).

Φωτό 2: Η 18άχρονη πρωταθλήτρια διακρίνεται στην τελευταία σειρά σε αναμνηστική φωτογραφία από το Eurokids camp, την οποία έστειλε στα media ο προπονητής Ζόραν Τζόκιτς. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ