Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύτιμη εμπειρία η προετοιμασία στο Βελιγράδι για τις Σάρισες Φλώρινας

Sarises Belgrade_3

Sarises Belgrade_3Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας προστέθηκε αυτές τις ημέρες στα λίγα (και τυχερά σαφώς) σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης από την Περιφέρεια, που τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και κατάφεραν να βγουν εκτός συνόρων για προετοιμασία ή αγώνες. Μετά από πρόσκληση του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου προς τον ακριτικό σύλλογο έξι νεαροί και εξελίξιμοι αθλητές της ομάδας πήραν μέρος τον Αύγουστο σε καμπ στη σερβική πρωτεύουσα και για μία εβδομάδα έζησαν ξεχωριστή και πολύ χρήσιμη εμπειρία. Οι Σάρισες πραγματοποίησαν το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό και η κοινή προετοιμασία με το διακεκριμένο σωματείο της Σερβίας θ’ αποδειχτεί σίγουρα ωφέλιμη για το μέλλον. Τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί ήταν οι 15άχρονοι Ανδρέας Λυγούρας, Άννα Ευθυμίου, Ειρήνη Σαντουρτζόγλου, ο 16άχρονος Κωνστάντιος Ιωαννίδης, ο 13χρονος Σωτήριος Λυγούρας και ο 12χρονος Ορέστης Αραβιάδης. Από το ενημερωτικό κείμενο των μελών της ελληνικής αποστολής σταχυολογούμε κάποια από τα στοιχεία για τη συγκέντρωση προετοιμασίας, που έγινε από τις 5 έως τις 11 του μήνα στην πόλη Kacarevo δίπλα στο Βελιγράδι.

«Οι εντυπώσεις των παιδιών και του συνοδού Θεολόγου Αραβιάδη ήταν πολύ θετικές. Το επίπεδο της προπόνησης ήταν υψηλό και τα παιδιά έδωσαν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταπεξέλθουν στο κοπιαστικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε καθημερινές προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Οι Σέρβοι αθλητές, που συμμετείχαν στο καμπ, προέρχονταν από διάφορες ομάδες της χώρας και χαρακτηρίζονταν και από μεγάλη εμπειρία, καθώς αγωνίζονται αρκετά χρόνια στα εγχώρια πρωταθλήματα. Έτσι, ήταν πολύ σημαντικό για τους αθλητές από τις Σάρισες, που προπονήθηκαν δυνατά με αθλητές καλύτερου επιπέδου. Οι προπονήσεις διεξάγονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Kacarevo και περιελάμβαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ατομική εξάσκηση, προπόνηση με Σέρβους αθλητές και στο τέλος εσωτερικό τουρνουά των συμμετεχόντων.

Sarises Belgrade_2Οι άνθρωποι του συλλόγου της Φλώρινας έμειναν με εξαιρετικές εντυπώσεις και στο κομμάτι της φιλοξενίας. Οι ντόπιοι, όπως και οι άνθρωποι του τοπικού συλλόγου φρόντιζαν με μεγάλη προθυμία τα παιδιά και πάντα με καλή διάθεση επίλυαν αμέσως κάθε ζήτημα που παρουσιαζόταν. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιελάμβανε και ξενάγηση στις πόλεις Pancevo και Βελιγράδι, μάλιστα στην πρώτη ο Θεολόγος Αραβιάδης και ο αθλητής Κωνστάντιος Ιωαννίδης μίλησαν live στην τηλεόραση για τις εντυπώσεις τους από την παρουσία της ομάδας στο καμπ και γενικότερα στη Σερβία. Στο τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και των Σαρισών και ο αρχηγός αποστολής Θ. Αραβιάδης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία».

Εν κατακλείδι το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες επισήμανε ότι «η πρώτη έξοδος της ομάδας από τη χώρα αποτιμάται ως πολύ θετική και υλοποίησε τον στόχο της αγωνιστικής βελτίωσης των αθλητών, οι οποίοι αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες, γυμνάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο και βελτίωσαν την τεχνική τους κατάρτιση». Επίσης, το Δ.Σ. ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο «που στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας για την ανάδειξη του αθλητισμού της πόλης».

 

* Δύο φωτογραφίες από το καμπ και την παραμονή της ελληνικής ομάδας στο Βελιγράδι, τις οποίες μας έστειλαν τα μέλη του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ