Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκλήρωσε ο Ζώνιος το καμπ στην Κίνα

Zonios me_Chinese

Zonios me_ChineseΗ σπουδαία εμπειρία της συμμετοχής σε προπονητικό καμπ στην Κίνα ολοκληρώθηκε σήμερα για τον Πάρι Ζώνιο (στη φωτό με Κινέζο συναθλητή στο γυμναστήριο). Και ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις, με παραστάσεις και στιγμές, που είναι χρήσιμες για την πρόοδο κάθε νέου αθλητή. Ο 16χρονος διεθνής είχε την τύχη να βρεθεί για έναν μήνα στη Σαγκάη και από τις 24 Ιουλίου να πάρει μέρος στο Shanghai table tennis summer school, που οργάνωσε το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γυμναστικής Ακαδημίας της πόλης (Shanghai University of sports). Δεν επρόκειτο για καμπ της κινεζικής ομοσπονδίας σε εθνικό προπονητικό κέντρο, αλλά εννοείται φυσικά ότι οπουδήποτε στη…χώρα του πινγκ πονγκ συναντάς σε ανάλογες εκδηλώσεις εξαιρετική οργάνωση και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Πέρα από Κινέζους αθλητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με υποτροφία του Πανεπιστημίου, νεαροί διεθνείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης και ο Ζώνιος συμπεριλήφθηκε μέσα σε αυτούς μετά από αίτηση που είχε κάνει στο διαδίκτυο. Μάλιστα, η πολυήμερη παραμονή τον βοήθησε και στην εξάσκηση της γλώσσας, καθώς μαθαίνει κινέζικα!

«Συμμετείχαν περίπου 30 αθλητές και 3 προπονητές. Η καθημερινή δουλειά περιελάμβανε δύο προπονήσεις. Από τις 8:30 έως τις 11:30 το πρωί κι από τις 2:30 έως τις 5:30 το απόγευμα. Πέρα από αυτό μπορούσε ο καθένας να κάνει κάτι δικό του έξτρα. Εγώ για παράδειγμα, πρόσθεσα στο πρόγραμμά μου το γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα και πήγαινα συνήθως 8 με 9 το βράδυ κι επίσης 3-4 φορές τον στίβο κι έτρεχα νωρίς το πρωί 6 με 7», δήλωσε με ενθουσιασμό ο ταλαντούχος αθλητής από τα Γιάννινα και συνέχισε: «Οι εγκαταστάσεις ήταν πάρα πολύ καλές. Γενικά όλο το καμπ έγινε σε επαγγελματικά πλαίσια και είχε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, άσχετα αν οι Κινέζοι αθλητές δεν ήταν διεθνείς. Στις προπονήσεις οι υπεύθυνοι έδωσαν βάρος κυρίως στα πόδια κι έκαναν συνεχώς ασκήσεις με πολλά μπαλάκια (multiball). Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι οι Κινέζοι κάνουν καθημερινά δυνατή προπόνηση στα παιδιά από την ηλικία των 4 και 5 ετών! Από συμβουλές δεν κράτησα κάτι ιδιαίτερο, αλλά πιστεύω ότι η σκληρή προπόνηση και η ποικιλία των παικτών με τους οποίους παίζεις, είναι τα στοιχεία που ανεβάζουν το επίπεδό σου».

Ο Ζώνιος θεωρεί ότι βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο το φετινό καλοκαίρι, διάστημα στο οποίο είχε και την πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τσεχίας με την εθνική ομάδα νέων. «Στο προπονητικό καμπ προσπάθησα να εκμεταλλευτώ όποιες ευκαιρίες μου δίνονταν. Γενικά όλη αυτή η προετοιμασία του καλοκαιριού με τις  εμπειρίες που πήρα από την Κίνα και την παρουσία μου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων πιστεύω ότι με βοήθησαν σημαντικά. Βελτιώθηκα πάρα πολύ και ανέβηκα επίπεδο! Έμεινα τόσο ευχαριστημένος από την παραμονή μου στην Κίνα, που αν μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να συμμετάσχω σε καμπ θα προσπαθήσω να ξαναπάω»!

Όσο για την επιλογή του ν’ ασχοληθεί και με τη γλώσσα της κυρίαρχης χώρας του αθλήματος ο νεαρός πρωταθλητής σημείωσε με χαμόγελο «μαθαίνω κινέζικα και για το πινγκ πονγκ και για οτιδήποτε μου χρειαστούν στο μέλλον».

 

(Φωτό από τον Βασίλη Καραουλάνη)      

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ