Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παρών στο Σ.Ε.Φ. και ο κορυφαίος Κύπριος αθλητής Μάριος Γιάνγκου

Yangou

YangouΜετά τους αθλητές από τη Γερμανία και τη Γαλλία ήρθε στην Αθήνα για να πάρει μέρος στην προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων κι ένας καλός φίλος, ένας γνώριμος και στο ελληνικό κοινό πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο λόγος για τον καλύτερο Κύπριο πινγκπονίστα, τον Μάριο Γιάνγκου, τον μόνιμο πρωταθλητή της Μεγαλονήσου στην κατηγορία ανδρών τα τελευταία χρόνια. Τον 22άχρονο διεθνή, που ανήκει στον Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου, ενώ τη σεζόν 2008-2009 αγωνίστηκε με επιτυχία στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Α.Ο. Ταταύλα. Προπονείται από τις αρχές της εβδομάδας με τους Έλληνες διεθνείς και σαφώς προσθέτει κι από την πλευρά του ποιότητα στην καθημερινή εντατική δουλειά στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

SEF me_Prantelle_YangouΗ προετοιμασία των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων άρχισε στις 5 Αυγούστου και με τον Κώστα Βατσακλή να έχει πια την ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, έκλεισε το πρώτο 20ήμερο χωρίς απρόοπτα. Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες βοήθησαν στο πρόγραμμα ξένοι αθλητές, οι οποίοι επέλεξαν να βρεθούν στην Αθήνα με δικά τους έξοδα και να κάνουν κομμάτι της προετοιμασίας τους. Πρώτοι στο φαληρικό στάδιο πήγαν τρεις Γερμανοί συμπαίκτες του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Μπρακβέντε, ομάδα της Μπουντεσλίγκα 2. Ο Στέφαν Χόπνερ, ο Φιλίπ Κόρτεκαμπ, και ο Λαρς Λάκμαν. Προπονήθηκαν με τους Έλληνες αθλητές για μία εβδομάδα-μέχρι τις 18 του μήνα. Ακολούθησε ενδιάμεσα ο Γάλλος Κουεντέν Πραντέλ, συμπαίκτης του Κώστα Λαγογιάννη στην Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, επίσης ομάδα της 2ης κατηγορίας. Μετέχει στην προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων από την προπερασμένη Παρασκευή και παίρνει σήμερα τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την Ελλάδα ο Πραντέλ προετοιμάστηκε στην Κίνα για 3,5 εβδομάδες με διεθνείς αθλητές από την κυρίαρχη χώρα του πινγκ πονγκ!

Ο Μάριος Γιάνγκου είναι στην Αθήνα από τη Δευτέρα και την Πέμπτη θα γυρίσει στη Λευκωσία, όπου ζει. Σε διάστημα χαλάρωσης από το εντατικό πρόγραμμα μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το προπονητήριο του Α.Ο. Ταταύλα και να συναντήσει αθλητές κι ανθρώπους της ομάδας, με την οποία πανηγύρισε το 2009 την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και του Πανελληνίου πρωταθλήματος ομαδικού Νέων ανδρών. Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι όλα τα παιδιά στο Σ.Ε.Φ. είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους τέσσερις αθλητές από τη Γερμανία και τη Γαλλία και το ίδιο φυσικά γίνεται και τώρα με τον Κύπριο πρωταθλητή. Ο Γιάνγκου έχει πλούσιο βιογραφικό και μεταξύ άλλων διακρίσεων μπορούμε ν’ αναφέρουμε ότι από το 2009 έως σήμερα είναι πέντε συνεχόμενες σεζόν πρωταθλητής Κύπρου στο απλό και το διπλό ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009 πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του απλού εφήβων και παράλληλα αναδείχτηκε πρωταθλητής Κύπρου σε απλό και διπλό εφήβων. Το 2011 είχε 9η  θέση στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες και 2 χρυσά μετάλλια κι 1 χάλκινο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (Α.Μ.Κ.Ε.). Το 2011, το 2012 και φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Με τον Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου (που σε λίγες ημέρες θ’ αγωνιστεί και στην πρώτη φάση του E.T.T.U. Cup) έχει κατακτήσει το νταμπλ τις τρεις τελευταίες χρονιές! Στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών ο Μάριος βρίσκεται τον Αύγουστο στο νούμερο 386.

Lago me_Prantelle* Οι διπλές προπονήσεις συνεχίζονται, ενώ πέρα από τις ασκήσεις στο τραπέζι οι διεθνείς κάνουν τη μία μέρα βάρη και την άλλη στίβο.

* Ο Παπαδημητρίου βρίσκεται στη Γερμανία για ν’ αρχίσει από το Κύπελλο συλλόγων τις αγωνιστικές δραστηριότητες με τη Μπρακβέντε. Θα επιστρέψει στο Σ.Ε.Φ. την Τρίτη.

* Απών είναι και ο Τάσος Ρηνιώτης, που παίρνει μέρος στην προετοιμασία του γαλλικού κλαμπ, στο οποίο θ’ αγωνιστεί για δεύτερη χρονιά, της Μετς. Θα γυρίσει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα.

* Στις προεθνικές ομάδες εντάχθηκε και ο 16άχρονος Πάρις Ζώνιος. Μετά την επιστροφή του από το προπονητικό καμπ στη Σαγκάη ο Γιαννιώτης διεθνής ενημέρωσε ότι εγκαθίσταται μόνιμα και θα πάει σχολείο στην Αθήνα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον ενέταξε στο πρόγραμμα.

* Αντίθετα δεν μετέχει στην προετοιμασία ο διεθνής έφηβος Ηλίας Μιχαηλίδης. Δήλωσε αδυναμία ν’ ακολουθήσει το πρόγραμμα επειδή φέτος θα πάει στη Γ΄Λυκείου και θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις με τα μαθήματά του. 

                                     

Φωτό 1: Ο Μάριος Γιάνγκου σε διεθνή του αγώνα

Φωτό 2: Όλοι οι Έλληνες διεθνείς, που μετέχουν στην προετοιμασία, μαζί με τον Γάλλο Πραντέλ και τον Κύπριο Γιάνγκου πριν από τη χτεσινή προπόνηση στο Σ.Ε.Φ.

Φωτό 3: Ο Γάλλος Κουεντέν Πραντέλ (αριστερά) και ο συμπαίκτης του στην Αμικάλ Κώστας Λαγογιάννης χαμογελαστοί σε διάλειμμα της προπόνησης                   `                                                                           

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ