Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μία νίκη και μία ήττα για τη Μπρακβέντε στο ντεμπούτο του Παπαδημητρίου

Papadimitriou Brakwente_efimerida

Papadimitriou Brakwente_efimeridaΟ Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι και αυτή τη σεζόν ο πρώτος από τους «ξενιτεμένους» Έλληνες πρωταθλητές, που άρχισε την αγωνιστική δραστηριότητα με την ξένη ομάδα του. Έκανε χτες το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπρακβέντε παίζοντας για το Κύπελλο Γερμανίας. Πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση και ατομικά είχε μία νίκη και δύο ήττες. Η ομάδα του αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση, ωστόσο αθλητές και υπόλοιπο τιμ έμειναν ευχαριστημένοι από την προσπάθεια. Το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας (Μπουντεσλίγκα 2) κάνει πρεμιέρα στη 1 Σεπτεμβρίου, αλλά η Μπρακβέντε, που ανήκει στον όμιλο του βορρά, θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στις 8 του ίδιου μήνα. 

Αυτή η φάση του Κυπέλλου (με τα παιχνίδια του θεσμού να γίνονται με διαφορετικό σύστημα από του πρωταθλήματος και να λήγουν υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις τρεις νίκες) χωρίστηκε σε γκρουπ. Δεν μετείχαν οι ομάδες της μεγαλύτερης εθνικής κατηγορίας, ενώ η ομάδα του Παπαδημητρίου πήρε μέρος στο γκρουπ του βορρά και οργάνωσε τα παιχνίδια στην έδρα της. Το σύστημα ήταν νοκ άουτ, η Μπρακβέντε άρχισε από τα ημιτελικά κι έκαμψε πολύ δύσκολα την αντίσταση της Ζικ με 3-2. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ όταν στο πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Ίρφαν Σέκιτς από το Μαυροβούνιο. Νωρίτερα, μπορούσε να επικρατήσει και του πρώτου παίκτη της Ζικ, του Κινέζου Βανγκ Γιανσένγκ. Έχανε 2-0 σετ, ισοφάρισε και είχε ματς μπολ ώσπου τελικά κάμφθηκε με 13-11.

Papadimitriou me_simpaiktes_BrakwenteΣτον τελικό η Μπρακβέντε αντιμετώπισε τη Σβάλμπε Μπεργκνόισταντ. Γνώρισε την ήττα με 3-0, πολύ πιο δύσκολα όμως απ’ ό,τι μπορεί να μαρτυρά το σκορ. Ο Παπαδημητρίου κοντραρίστηκε με τον ανερχόμενο νεαρό Γερμανό Μπένεντικτ Ντούντα κι έχασε με 3-1. Του στοίχησε η μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί 2-1 σετ όταν στο 1-1 ήταν μπροστά στο σκορ με 9-7, αλλά δέχτηκε την ανατροπή χάνοντας και δύο καρφιά…

Έτσι η Μπεργκνόισταντ αναδείχτηκε νικήτρια του ομίλου και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η Μπρακβέντε πάλεψε με απόντα τον τραυματία Σούμποτιτς, ενώ είχε στη σύνθεσή της τον Γερμανό Στέφαν Χόπνερ, ο οποίος πρόσφατα έκανε για μία εβδομάδα προπονήσεις με τους Έλληνες διεθνείς στην Αθήνα. Και τις δύο προαναφερόμενες ομάδες θα τις συναντήσει στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα 2. Τον εναρκτήριο αγώνα για τη 2η κατηγορία το κλαμπ του Παπαδημητρίου θα τον δώσει στις 8 Σεπτεμβρίου εντός έδρας με την Ουνιόν Βέλμπερτ.

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για την έναρξη των επίσημων αγώνων με τις ξένες ομάδες τους μπαίνουν σιγά-σιγά και οι υπόλοιποι Έλληνες διεθνείς. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνουν τα πρώτα ματς και δεν είναι όλα στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων, αφού υπάρχουν και τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα στις αρχές του μήνα για την Ανζέ του Γκιώνη, την Ενεμπόν του Κρεάνγκα (Τσάμπιονς Λιγκ) και τη Νορμπέλο της Παπαδάκη (E.T.T.U. Cup).

 

* Δημοσιεύματα σε τοπική εφημερίδα για τους πρώτους αγώνες της Μπρακβέντε στη σεζόν φιλοξένησαν και δύο φωτογραφίες με τον νεοαποκτηθέντα Έλληνα πρωταθλητή. Στη δεύτερη ο Παπαδημητρίου ποζάρει με τους συμπαίκτες του   

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ