Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Welcome on board. Στο αεροδρόμιο της Βιέννης η κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Austrian plane

Austrian planeΣε μέρος εντελώς ασυνήθιστο για τέτοιες περιστάσεις, σε διεθνές αεροδρόμιο, θα παιχτεί αύριο η πρώτη πράξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών της Αυστρίας! Οι Βιεννέζοι, που θα φιλοξενήσουν την ετήσια διοργάνωση από τις 4 έως τις 13 Οκτωβρίου, επέλεξαν το αεροδρόμιο της πόλης για να διεξάγουν στις 11.00 (12.00 Ελλάδας) την κλήρωση του ομαδικού! Πρόκειται σίγουρα για μία ξεχωριστή κίνηση, όπως ιδιαίτερος θα είναι και ο χώρος, που θα δεχτεί σ’ έναν μήνα την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς το Multiversum Schwechat στην Ακαδημία του Βέρνερ Σχλάγκερ, του τελευταίου παγκόσμιου πρωταθλητή από τη γηραιά ήπειρο, θα διεξάγει πρώτη φορά το κορυφαίο event. Η κλήρωση θα καλυφθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το πρόγραμμα LAOLA1.tv(http://ettu.laola1.tv).

Τη διαδικασία περιμένουν φυσικά με ζωηρό ενδιαφέρον και τα στελέχη των εθνικών μας ομάδων. Αφού διατήρησαν τα κεκτημένα τον περασμένο Μάρτιο, κλείνοντας νικηφόρα τη φάση των προκριματικών, οι άνδρες θα μετάσχουν γι’ άλλη μία χρονιά στην 1η κατηγορία (Championships Division) και οι γυναίκες στη 2η (Challenge Division). Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών θ’ αγωνιστούν 12 ομάδες και όχι 16, όπως γινόταν μέχρι το αμέσως προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, το 2011 στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Εκτός από την Ελλάδα είναι οι νικήτριες των δύο προκριματικών γκρουπ Πορτογαλία και Ρωσία, οι 2ες Γαλλία και Κροατία, οι 3ες Γερμανία και Λευκορωσία, οι 4ες Ισπανία και Αυστρία, η Σουηδία, που όπως η εθνική μας κατέλαβε την 5η θέση στο δικό της γκρουπ και οι νικήτριες των προκριματικών της Challenge Division Τσεχία και Πολωνία.

Αντίστοιχα, με βάση τις θέσεις που είχαν πάρει στα προκριματικά γκρουπ, θα είναι μαζί με την Ελλάδα στη 12άδα της 2ης κατηγορίας των γυναικών οι Κροατία, Αγγλία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Σερβία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ιταλία και Σλοβενία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Championships Division των γυναικών θα έχει κατ’ εξαίρεση 13 ομάδες. Προωθείται εκεί και η οικοδέσποινα Αυστρία, καθώς έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) το αίτημα που είχε καταθέσει. Απλά θα παίξει προκριματικό παιχνίδι με μία από τις ομάδες, που ανέβηκαν από τη Challenge Division και στο τέλος θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες αντί για δύο, που προβλέπεται.

* Διαφορετικό γίνεται και το σύστημα διεξαγωγής του ομαδικού στον θεσμό. Παύονται τα γκρουπ και σχηματίζεται αμέσως ταμπλό για προοδευτικό νοκ άουτ και διαβάθμιση. Οι τέσσερις ομάδες, που πήραν την 1η και τη 2η θέση στα δύο προκριματικά γκρουπ, περνάνε κατευθείαν στα προημιτελικά της τελικής φάσης.

* Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ως γνωστόν περιλαμβάνει και τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού, έχουν δηλώσει συμμετοχή 36 εθνικές ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών. Η κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων θα γίνει στη διάρκεια των πρώτων ημερών της διοργάνωσης.

* Την καθιερωμένη του επίσκεψη, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, στην προετοιμασία των διεθνών για να ευχηθεί εν όψει της νέας σεζόν έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Πήγε στην απογευματινή προπόνηση στο Σ.Ε.Φ., έδωσε τις ευχές του για υγεία και επιτυχίες και τόνισε ότι σε μία πολύ δύσκολη εποχή πρέπει όλοι να συνεχίσουν την προσπάθεια όπως μπορούν για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ