Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην εκκίνηση με έντονο ελληνικό χρώμα τα ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα

Geo

GeoΠλησιάζει η ώρα για την έναρξη των διασυλλογικών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων στη σεζόν 2013-2014 και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα βάλει ξανά τις δικές της… πινελιές. Φέτος μάλιστα… ρίχνει πιο έντονο χρώμα σε αυτή την εκκίνηση, επειδή για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια θα βγει εκτός συνόρων ελληνική ομάδα. Είναι η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία θα μετάσχει αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup). Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος και η Αγγελίνα Παπαδάκη φορώντας για δεύτερη χρονιά τη φανέλα της ιταλικής Νορμπέλο, ενώ αύριο Παρασκευή ο Παναγιώτης Γκιώνης αγωνίζεται με τη γαλλική Ανζέ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά στους Έλληνες εκπροσώπους θα είναι για πολλοστή φορά και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα απλά η δική του ομάδα, η Ενεμπόν, έχει ρεπό στην 1η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποστολή της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης αναχωρεί αύριο για το Λουξεμβούργο. Έχει κληρωθεί στο 1ο γκρουπ του E.T.T.U. Cup και θ’ αντιμετωπίσει την τοπική DT Ντίντελενγκ και τη Λέκα Ένεα από την Ισπανία. Παίζει πρώτα απ’ όλα για την εμπειρία, αλλά θα παλέψει και για την πρόκριση, την οποία χαρίζει η κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ. Στο ευρωπαϊκό δουκάτο θα πάνε οι αθλήτριες Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, Ελένη Γεωργιάδου, Ρόζα Χοβσεπιάν και Ανίτα Χατσατριάν και ο προπονητής του σωματείου Δημήτρης Καραΐσκος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θ’ αναμετρηθεί το Σάββατο (15.00 ώρα Ελλάδας) με τη Λέκα Ένεα και την Κυριακή (στις 11.00) με τη Ντίντελενγκ.

Η Νορμπέλο της Παπαδάκη θα βρεθεί αύριο στην Ολλανδία για να διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από το 4ο και τελευταίο γκρουπ της πρώτης φάσης, το οποίο έχει τέσσερις ομάδες. Θα συναντήσει την οικοδέσποινα Ντεν Χέλντερ, τη βουλγαρική Κόμφορτ/Βάρνα και την πορτογαλική Ντεσπορτίβο ντος Τολέδος. Η δεύτερη φάση του θεσμού θα γίνει στις 9 και 10 Οκτωβρίου. 

Ο Γκιώνης έφτασε χτες βράδυ στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας ύστερα από πολύωρο ταξίδι. Ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ η Ανζέ αντιμετωπίζει αύριο το μεσημέρι την τοπική ομάδα, που είναι κάτοχος του τίτλου το 2012 και το 2013! Ο αγώνας είναι για το γκρουπ Α όπου βρίσκεται ακόμα η γερμανική Οχσενχάουζεν. Η Όρενμπουργκ έχει στις τάξεις της, μεταξύ άλλων σπουδαίων παικτών, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ και τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και αναμφίβολα ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ γερό τεστ στην έναρξη της σεζόν χωρίς την παραμικρή πίεση για τη νίκη.

* Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα έχει κληρωθεί στο γκρουπ C και θα βρει μπροστά της τη γερμανική Βέρντερ Βρέμης και την αυστριακή Βάλτερ Βελς. Στην εναρκτήρια αγωνιστική η Βέρντερ θα υποδεχτεί τη Βελς, ενώ η Ενεμπόν θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στις 20 του μήνα όταν θ’ αντιμετωπίσει στην έδρα της τη Βέρντερ.

* Η αυλαία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης άνοιξε χτες με την αυστριακή Νιντερόστεριχ να πετυχαίνει σπουδαία εντός έδρας νίκη με 3-2 απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού Μπορούσια Ντίσελντορφ για το γκρουπ D (η γερμανική ομάδα πάντως, αγωνίστηκε χωρίς τον Τίμο Μπολ).

* Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μετέβη στη Γερμανία προκειμένου ν’ αρχίσει με τη νέα του ομάδα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. Για την 1η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του βορρά η Μπρακβέντε θα υποδεχτεί την Κυριακή την Ουνιόν Βέλμπερτ.

* Την ερχόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, κάνουν πρεμιέρα και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γαλλίας. Στην Α΄κατηγορία αγωνίζονται οι Γκιώνης και Κρεάνγκα, στη Β΄οι Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης (Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ) και Τάσος Ρηνιώτης (Μετς). Επίσης στη Γαλλία μπαίνουν στην αφετηρία στις 21 Σεπτεμβρίου τα πρωταθλήματα της 3ης και της 4ης κατηγορίας, όπου θα μετάσχουν ο Γιώργος Φραγκούλης (Μπαγιάρ Αρζεντάν 2) και ο Λευτέρης Μάκρας (Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2) αντίστοιχα. Στις 21 Σεπτεμβρίου αρχίζει για τη Στόρφορς της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Φιλαρέτης Εξάρχου η Α΄κατηγορία γυναικών της Σουηδίας, στις 19 Οκτωβρίου δίνει τον πρώτο της αγώνα στην Α1 κατηγορία γυναικών της Ιταλίας η Νορμπέλο της Παπαδάκη και τέλος στις 13 Σεπτεμβρίου γίνεται η έναρξη στην Α΄κατηγορία γυναικών της Τσεχίας, όπου θ’ αγωνιστεί η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα με τα χρώματα της Σλαβόι Πράγας.     

    

Φωτό: Η Ελένη Γεωργιάδου θα κάνει στο Λουξεμβούργο την παρθενική της εμφάνιση με τη φανέλα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης                                             

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ