Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκη για τον Γκιώνη, ήττα για την Ανζέ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Όρενμπουργκ

Gio Anjers

Gio AnjersΟ Παναγιώτης Γκιώνης άρχισε με το δεξί τους αγώνες του στο Τσάμπιονς Λιγκ 2013-2014, όμως η Ανζέ υπέστη το μεσημέρι την αναμενόμενη ήττα στη Ρωσία από την κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ. Τελικό σκορ 3-1 με τον 33χρονο «αμυντικό» να σημειώνει τη μοναδική νίκη για το γαλλικό κλαμπ απέναντι στον κορυφαίο Ρώσο αθλητή Αλεξέι Σμιρνόφ. Η συνάντηση ήταν για την 1η αγωνιστική του γκρουπ Α, όπου η Όρενμπουργκ είναι επικεφαλής ως πρώτο φαβορί της διοργάνωσης. Η νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 και το 2013 παρέταξε την καλύτερη δυνατή τριάδα της, η Ανζέ από την άλλη πλευρά αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό Μισέλ Μαρτίνεζ, όμως δεν έχει, έτσι κι αλλιώς, ρόστερ για υψηλούς στόχους στον θεσμό και το τελικό 3-1 γράφτηκε φυσιολογικά.

Ο Γκιώνης (νούμερο 63 στη διεθνή κατάταξη του Σεπτεμβρίου) τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη θέση 3 της ομάδας του. Απέφυγε τους δύο κορυφαίους αθλητές της Όρενμπουργκ, τον Γερμανό Οβτσάροφ και τον Λευκορώσο Σαμσόνοφ, αλλά φυσικά και η κόντρα του με τον Ρώσο Αλεξέι Σμιρνόφ (Νο 41), νικητή του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12 το 2005, θα είχε μεγάλες δυσκολίες. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε σε καλή κατάσταση, ήταν αποτελεσματικός και στις άμυνες και στη forehandεπίθεση κι έπειτα από αμφίρροπη αναμέτρηση επικράτησε με 3-1 σετ. Πήρε με διαφορά τεσσάρων πόντων όλα τα σετ, μάλιστα θα μπορούσε να κατακτήσει και το 2ο, στο οποίο είχε σετ μπολ με 10-9.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Όρενμπουργκ-Ανζέ 3-1:

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Μπένζαμιν Μπροσιέ 3-0 (11-3, 11-8, 11-7)

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Γενς Λούντκβιστ 3-0 (11-6, 11-8, 11-6)

Αλεξέι Σμιρνόφ-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (7-11, 12-10, 7-11, 7-11)

Οβτσάροφ-Λούντκβιστ 3-1 (11-9, 7-11, 11-6, 11-8)

* Στη 2η αγωνιστική του γκρουπ Α (20/09) η Ανζέ θα έχει ρεπό. Το επόμενο παιχνίδι της θα το δώσει στη 1η Νοεμβρίου εντός έδρας με αντίπαλο τη γερμανική Οχσενχάουζεν. Επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ενεμπόν του Κρεάνγκα έχει ρεπό στην 1η αγωνιστική και θα κάνει πρεμιέρα για το γκρουπ C στις 20 Σεπτεμβρίου. Θα υποδεχτεί τη γερμανική Βέρντερ Βρέμης, ενώ στον όμιλό της είναι ακόμα η αυστριακή Βάλτερ Βελς.

* Θυμίζουμε εξάλλου, ότι αύριο και μεθαύριο κάνει τη δική της προσπάθεια στο Λουξεμβούργο και το E.T.T.U. Cupγυναικών η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Αντιμετωπίζει για το 1ο γκρουπ την τοπική DT Ντίντελενγκ και τη Λέκα Ένεα από την Ισπανία και αν πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις θα προκριθεί στη δεύτερη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ομοίως αγωνίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ολλανδία η ιταλική Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Για το 4ο γκρουπ του E.T.T.U. Cup θα διεκδικήσει την πρόκριση με αντιπάλους την οικοδέσποινα Ντεν Χέλντερ, τη βουλγαρική Κόμφορτ/Βάρνα και την πορτογαλική Ντεσπορτίβο ντος Τολέδος.

 

Φωτό: Ο Παναγιώτης Γκιώνης με τη φανέλα της Ανζέ. Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Έλληνα πρωταθλητή

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ