Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του E.T.T.U. Cup!

XANTH Luxembourg

XANTH LuxembourgΜεγάλη επιτυχία για τη γυναικεία ομάδα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης! Παίζοντας στο Λουξεμβούργο για το 1ο γκρουπ του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) άρχισε το απόγευμα νικηφόρα την προσπάθειά της και τα εξαιρετικά νέα συνεχίστηκαν το βράδυ όταν εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση ευνοημένη από το αποτέλεσμα της 2ης αγωνιστικής! Έχει σίγουρη τη 2η θέση και αύριο θα διεκδικήσει και την πρωτιά στο γκρουπ! Είναι η πρώτη φορά που η Χ.Α.Ν.Θ. παίρνει πρόκριση στη δεύτερη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σίγουρα οι άνθρωποί της μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους να δηλώσουν τη συμμετοχή της ομάδας πρώτα απ’ όλα για να ευχαριστήσουν τις αθλήτριες για την περσινή πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να τους δώσουν ένα ακόμα κίνητρο! Επιπλέον, είναι μία καλή στιγμή γενικά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, πρώτον γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν είχε κανένα σωματείο στην Ευρώπη και δεύτερον γιατί με τα οικονομικά προβλήματα να την ταλαιπωρούν έντονα χρειάζεται να χαμογελά κι από τέτοια αγωνιστικά αποτελέσματα. Ευχάριστη είδηση για την ελληνική πλευρά μάλιστα, ήρθε κι από ένα άλλο σημείο της κεντρικής Ευρώπης. Αγωνιζόμενη στην Ολλανδία για το 4ο γκρουπ της ίδιας διοργάνωσης η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη σιγούρεψε κι αυτή από σήμερα την πρόκριση στο επόμενο στάδιο.

Έκανε δύο νίκες και την Κυριακή στο τελευταίο παιχνίδι της στον όμιλο παίζει για την πρωτιά. Η δεύτερη φάση του E.T.T.U. Cupθα γίνει στις 9 και 10 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει και πάλι ομίλους. Σήμερα η Χ.Α.Ν.Θ. αποδείχτηκε πολύ έτοιμη από την αρχή. Τέθηκε αντιμέτωπη με τη Λέκα Ένεα από την Ισπανία και την έκαμψε με 3-2. Ο προπονητής Δημήτρης Καραΐσκος παρέταξε τις Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, Ελένη Γεωργιάδου, Ανίτα Χατσατριάν (στον πάγκο ήταν η Ρόζα Χοβσεπιάν) και είδε και τις τρεις αθλήτριές του να σημειώνουν από μία νίκη. Για τη Γεωργιάδου αυτό ήταν το ντεμπούτο της με τη φανέλα της ομάδας της συμπρωτεύουσας. Η Χ.Α.Ν.Θ. πέτυχε όλες τις επί μέρους νίκες με 3-0 σετ και αυτό θα  μπορούσε να είναι και το σκορ του αγώνα, καθώς στο εναρκτήριο ματς η Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου λύγισε με 3-2 σετ από την Κινέζα Ζανγκ. Η πρώτη παίκτρια της Λέκα Ένεα επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της και ισοφάρισε σε 2-2, όμως στην καθοριστική πέμπτη αναμέτρηση η Σωτηροπούλου ήταν ψύχραιμη και αποτελεσματική. Το βράδυ το ισπανικό κλαμπ έδωσε ένα ακόμα ντέρμπι με τη γηπεδούχο Ντίντελενγκ. Γνώρισε νέα ήττα με 3-2, τελείωσε τους αγώνες της με 2 βαθμούς κι αυτό βόλεψε τη Χ.Α.Ν.Θ.. Προηγείται μαζί με την ομάδα του Λουξεμβούργου (2 βαθμοί σε 1 ματς) και αύριο το πρωί θα προσπαθήσει εναντίον της να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με μία ακόμα νίκη.   

Karaiskos me_Xatsatrian«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πραγματοποιήσαμε σπουδαία εμφάνιση και μας βγήκε  η πολύ καλή προετοιμασία που είχαμε κάνει. Δεν κάναμε αυτοσκοπό την πρόκριση, το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όμως δεν ήρθαμε και για τουρισμό στο Λουξεμβούργο. Ξέραμε ότι είχαμε πιθανότητες για πρόκριση, τις κυνηγήσαμε από την αρχή και να που τα πράγματα εξελίχτηκαν τόσο θετικά, που πανηγυρίσαμε την πρόκριση από την πρώτη ημέρα», δήλωσε το βράδυ ο Δημήτρης Καραΐσκος.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Λέκα Ένεα 3-2:

Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου-Τζιν Ζανγκ 2-3 (3-11, 7-11, 11-6, 11-8, 6-11)

Ελένη Γεωργιάδου-Ολάτζ  Ζουαζούα 3-0 (11-9, 11-3, 11-5)

Ανίτα Χατσατριάν-Σαράι Ντελγκάδο 3-0 (11-7, 11-9, 11-4)

Γεωργιάδου-Ζανγκ 0-3 (4-11, 6-11, 9-11)

Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου-Ολάτζ 3-0 (11- 4, 11-2, 11-8)

Στην Ολλανδία η Νορμπέλο της Παπαδάκη ήταν ανώτερη από τις σημερινές αντιπάλους της κι εξασφάλισε την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες. Σημείωσε δύο νίκες και θα είναι σίγουρα στις προνομιούχες θέσεις, αφού και η οικοδέσποινα του 4ου γκρουπ Ντεν Χέλντερ είχε τον ίδιο απολογισμό. Έτσι, οι δύο ομάδες είναι μαζί στην κορυφή του γκρουπ και αύριο θα κοντραριστούν απλά για τις θέσεις 1 και 2. Σημειωτέον ότι η ομάδα της Σαρδηνίας έχει ενισχυθεί φέτος με την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού και φιναλίστ ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12 Νικολέτα Στεφάνοβα. Στον πρώτο αγώνα το πρωί η Νορμπέλο αντιμετώπισε τη βουλγαρική Κόμφορτ/Βάρνα και την κατέβαλε με 3-1. Η Στεφάνοβα επικράτησε και στα δύο ατομικά της παιχνίδια και ήρθε άλλη μία νίκη από την Κονκιαούρο. Η Παπαδάκη, που αποκομίζει μόλις τη δεύτερη εμπειρία της σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό Κύπελλο (καθώς είχε παίξει παλαιότερα και με τον Α.Ο. Πεύκης στην Κροατία), έχασε 3-1 σετ από την Κάροβα. Το απόγευμα η ιταλική ομάδα έκαμψε πιο εύκολα την πορτογαλική Ντεσπορτίβο ντος Τολέδος με 3-0 κι εκεί πέτυχε την πρώτη νίκη της και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Ξεπέρασε το εμπόδιο της Σίλβα με 3-0 σετ.

 

Φωτό 1: Η ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ. στο γυμναστήριο των αγώνων λίγες ώρες πριν πανηγυρίσει την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Από αριστερά Ρ. Χοβσεπιάν, Ε. Γεωργιάδου, ο προπονητής Δ. Καραΐσκος, Κ. Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου και Α. Χατσατριάν 

Φωτό 2: Ο Δ. Καραΐσκος δίνει οδηγίες στην Α. Χατσατριάν σε ανάπαυλα του αγώνα της με την Ντελγκάδο

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ